Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 april 2013

Hoop gedoe om Mini-handelsnaam

Vorige week wees het Amerikaanse patent- en merkenbureau een verzoek van Apple om ‘iPad Mini’ als handelsnaam te registeren af. Vandaag blijkt echter dat het merkenbureau terug is gekomen op deze beslissing. We lezen via Scribd dat Apple het merk ‘iPad Mini’ toch toegewezen kan krijgen, zij het met een aantal voorwaarden.

De voornaamste reden om de merkregistratie af te wijzen, was dat de merknaam enkel een functie of kenmerk van een iPad zou omschrijven. Het woord ‘mini’ zou daar alleen aan toevoegen dat het apparaat kleiner is en geen unieke betekenis hebben. Deze bezwaren lijken ingetrokken, nu een advocaat van het merkenbureau een tweede blik op Apple’s aanvraag geworpen heeft.

Het bureau attendeert Apple wel op enkele voorwaarden. Apple dient een disclaimer toe te voegen waarin het bedrijf stelt de term ‘Mini’ alleen te gebruiken in combinatie met het merk ‘iPad’. Op deze manier kunnen andere bedrijven nog steeds Mini-varianten van hun productnamen registeren en is de aanvraag niet in strijd met bestaande registraties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoop gedoe om Mini-handelsnaam
Sluiten