Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Het hybride laptop-tablet idee van Apple

In 2011 heeft Apple een patentaanvraag gedaan voor een kruising tussen een laptop en tablet. De zogenaamde hybride laptop heeft een scherm dat kan worden verwijderd en onafhankelijk van de laptop werkt als touchscreen. Deze ontdekking werd vandaag gedaan door Patently Apple. Het patent is in 2011 aangevraagd.

In het patent beschrijft Apple een scherm dat door middel van een magnetisch en inklapbaar mechanisme aan het toetsenbord vastgemaakt kan worden. Als het scherm losgekoppeld is, is niets meer van de bevestiging te zien. Het scherm en het toetsenbord communiceren draadloos, op die manier kan het toetsenbord ook gebruikt worden als het niet aan het scherm vast zit.

Apple heeft nog nooit een laptop met touchscreen gemaakt. Steve Jobs zei in 2010 niets in een laptop-model met touchscreen te zien. Het is des te opmerkelijker dat Apple een jaar later toch een patentaanvraag heeft gedaan voor een hybride laptop met touchscreen en trackpad. Momenteel maken diverse fabrikanten al hybride laptops met Windows 8.

Een patentaanvraag wil overigens niet zeggen dat Apple ook echt een hybride laptop gaat maken. Op experimentele uitvindingen die mogelijk (n)ooit commercieel worden toegepast, wordt ook patent aangevraagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het hybride laptop-tablet idee van Apple
Sluiten