Het hybride laptop-tablet idee van Apple

25 reacties

In 2011 heeft Apple een patentaanvraag gedaan voor een kruising tussen een laptop en tablet. De zogenaamde hybride laptop heeft een scherm dat kan worden verwijderd en onafhankelijk van de laptop werkt als touchscreen. Deze ontdekking werd vandaag gedaan door Patently Apple. Het patent is in 2011 aangevraagd.

In het patent beschrijft Apple een scherm dat door middel van een magnetisch en inklapbaar mechanisme aan het toetsenbord vastgemaakt kan worden. Als het scherm losgekoppeld is, is niets meer van de bevestiging te zien. Het scherm en het toetsenbord communiceren draadloos, op die manier kan het toetsenbord ook gebruikt worden als het niet aan het scherm vast zit.

patent-applehybrid

Apple heeft nog nooit een laptop met touchscreen gemaakt. Steve Jobs zei in 2010 niets in een laptop-model met touchscreen te zien. Het is des te opmerkelijker dat Apple een jaar later toch een patentaanvraag heeft gedaan voor een hybride laptop met touchscreen en trackpad. Momenteel maken diverse fabrikanten al hybride laptops met Windows 8.

Een patentaanvraag wil overigens niet zeggen dat Apple ook echt een hybride laptop gaat maken. Op experimentele uitvindingen die mogelijk (n)ooit commercieel worden toegepast, wordt ook patent aangevraagd.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Hij heeft wel gelijk ik zou mijn laptop niet willen bedienen met mijn hand. Stel je voor hoe je dan nog games moest spelen of door pagina’s moest scrollen. Men arm zou er na een tijdje van af vallen.

 • Profielfoto
  Volkie
 • Profielfoto
  Not_a_Guru_yet

  Never gonna happen!!

 • Profielfoto
  Apple Focus

  *laptop/ MacBook bedoel ik:D

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Fijn, allemaal vettige vingerafdrukken op het scherm van mijn MBP. Moet ik niet hebben.

 • Profielfoto
  Reinier Karelse

  Dan word het een surface en dan krijg je het gezeur; is het nou een tablet of laptop?
  Niet doen dus

 • Profielfoto
  THX-1138

  schrap ’t idee maar. werkt kut. Dell heeft ’t in elk geval al.

 • Profielfoto
  w1mster

  Fijn, allemaal vettige vingerafdrukken op het scherm van mijn MBP. Moet ik niet hebben.

  Mijn idee!

 • Profielfoto
  Pat Kruit

  Toch moet ik zeggen dat het op de cheap asus vivio wel lekker werkt. Snel aanraken waar je naartoe wilt of swipen. Maakt windows 8 nog enigzins draaglijk op dat ding. ;-)
  Zou op een Air goed werken.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Allemaal leuk en aardig, maar hoop niet dat Apple deze kant op gaat. Mijn MacBook is echt mijn basis laptop, ik wil niet dat dit een halve gare iPad word, daarvoor heb ik er al één. Maar een app voor me iPad om als 2de beeldscherm te kunnen gebruiken zou ik wel kunnen waarderen. Dat mijn Final Cut Pro project alles renderd om me iPad. Dat ding in tegenwoordig krachtig genoeg bijna.

 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t filmpje zegt verticale oppervlaktes, en pad’s zijn prima. Volgens mij overkom je dat met bovenstaand ontwerp: ’n ‘pad’ als het scherm los is, een laptop als het scherm eraan zit (i.c.m. trackpad, keyboard en evt. muis, etc.). Zou dus kunnen binnen de filosofie van Jobs?

 • Profielfoto
  1984

  En jaren later komt Apple ook nog eens, net zo als de i5 en i7

 • Profielfoto
  1984

  Volgens Jobs werkt dit niet…..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk gaat het WEL gebeuren. Iedereen riep ook een paar jaar dat er nooit een iPad Mini zou komen. Die kwam er wel. En deze combi PadBook komt er OOK. Of in elk geval een NAC met touch screen. Voor een aantal mensen en klantgroepen erg handig en bruikbaar! Mark my words!

 • Profielfoto
  koen

  Ach, SJ riep ook al jaren dat hij niets zag in het naar een filmpje kijken op een klein schermpje.

 • Profielfoto
  bestbier

  Lenovo Ideapad?

 • Profielfoto
  1984

  Lenovo Ideapad?

  In 2011 heeft Apple een patentaanvraag gedaan voor een kruising tussen een laptop en tablet.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  er staat twee keer in 2011 patentaanvraag in de tekst
  en dit gaat hopelijk nooit gebeuren want ik ben het eens met steve
  en die foto met die man en de tekentablet: dat is niet hetzelfde, een tekentablet is niet hetzelfde als een touchscreen
  laptops met touchscreen zijn ook kut want het scherm is te ver van jouw en win8 is kut

 • Profielfoto
  knekkie

  Jobs heeft het wel vaker mis gehad…

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  1984

  laptops met touchscreen zijn ook kut want het scherm is te ver van jouw en win8 is kut

  Een muis met meer knoppen dat is maar niets volgens Jobs……dat is zo Windows. en zie nu in 2013.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Dan moet ik poepen

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ah mooi we kunnen weer iemand aanklagen;-)

  http://www.samsung.com/nl/consumer/pc-peripherals-printer/notebook/smart-pc/XE500T1C-A01NL

  Apple heeft het aangevraagd, maar het is nog maar de vraag of ze het ook toegewezen krijgen.;-) Ik verwacht (met mijn weliswaar beperkte kennis) dat ze het echter niet toegewezen zullen krijgen, aangezien er al talloze producten zijn die volgens dit principe werken.
  .
  Sterker nog, volgens mij waren er pakweg 10 jaar geleden al producten met dit principe, namelijk zogenaamde Microsoft Tablet PC’s. Ook met ontkoppelbaar toetsenbord, zoals de Compaq TC1000 uit 2003. (http://en.wikipedia.org/wiki/Compaq_TC1000)
  .
  Of draait het bij deze aanvraag puur om het feit dat het hier om draadloze communicatie gaat? Het zou wat zijn als ze op basis dáárvan een patent toegewezen krijgen …

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hij heeft wel gelijk ik zou mijn laptop niet willen bedienen met mijn hand. Stel je voor hoe je dan nog games moest spelen of door pagina\’s moest scrollen. Men arm zou er na een tijdje van af vallen.

  Ik herinner me inderdaad dat filmpje waarin Jobs uitlegde dat je arm er zou afvallen na een tijdje en daar heeft ie zeker gelijk in… anderzijds is dat misschien ergens wel de toekomst als je al die films ziet waarin er zonder scherm, maar gewoon holograms te zien zijn en dat ze alles met hun vingers zo bedienen en van hier naar daar schuiven. Ik vindt het wel nice, maar voor gewoon op een computer/laptop weet ik het toch ook zo goed niet. met de macbook pro retina zijn ze wel een hele “gedurfde” stap vooruit gegaan om zonder dvd-drive verder te gaan, niet dat ik hem mis in mijn pro retina:p alles gaat bij mij via usb/sd card. Maar dit is dan weer off-topic srry daarvoor.

 • Profielfoto
  iPhonefixtwente

  Apple gaat nu allemaal andere dingen doen. Ze moeten gewoon de dingen die ze hebben verbeteren en niet overal 1000 versies van uitbrengen.