Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 april 2013

Google Now nu te downloaden voor iOS

Nadat een promofilmpje per ongeluk was gelekt, wisten we al dat hij eraan zou komen. Maar nu is hij er dan ook echt: Google Now voor iOS. Voor wie het niet kent, Google Now kwam afgelopen zomer uit voor Android en is de Siri van Google. Maar dan anders.

Google Now is verwerkt in de Google Search app. Open de app en met een swipe van onder naar boven benader je Google Now. Hier vind je dan ‘kaarten’ met informatie die op dat relevant zijn voor de plek waar je bent. Deze informatie kan gaan over het weer, verkeer, openbaar vervoer, vluchten, sportuitslagen, agenda, vertalen en valuta. Net als Siri kun je vragen stellen met spraak.

Per kaart kun je de nodige instellingen aanpassen. Zo kun je bij de verkeerskaart aangeven wat je thuisadres is en wat je werkadres. Ook kun je aangeven wanneer je de kaart het liefst wilt zien. Bij vertrek van huis, of bij vertrek van je werk. Bij de Weer kaart kun je aangeven of je hem altijd ’s ochtends of ’s avonds wilt zien; de momenten waarop je het geïnteresseerdst bent in het weer. Op deze manier kun je beïnvloeden hoe en wanneer kaarten getoond worden en dus het nuttigst zijn.

Grote vraag is welke digitale assistent beter is. Op Youtube zijn diverse tests te vinden waarbij zowel Siri als Google Now aan de tand gevoeld worden. De wijzer lijkt uit te slaan naar Google Now. Onze vraag aan jou: welke digitale assistent is beter en waarom?

Reageer op artikel:
Google Now nu te downloaden voor iOS
Sluiten