Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2013

Gestolen iMac haalt landelijk nieuws

Een van de handige dingen aan Apple-computers is de mogelijkheid om via Find My Mac te zien waar apparaten zich bevinden. De Rotterdamse Corine van den Houten wist op deze manier haar gestolen iMac op te sporen. Het apparaat werd vrijdagavond gestolen uit haar bedrijfspand in Rotterdam en kwam zaterdagochtend vanuit Amsterdam online.

Nadat Corine met veel moeite aangifte kon doen en de politie de iMac niet terug wilde halen, twitterde ze haar frustratie. De iMac bleek zich in een flat in, zoals Geenstijl het verwoordde, ‘020-gaza’ te bevinden, de politie kon het niet maken om een hele flat uit te kammen. Inmiddels pikte journalisten van Geenstijl, de Telegraaf en het AD het verhaal op en is de gestolen iMac van Corine landelijk nieuws.

Inmiddels heeft PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch aangegeven de verantwoordelijk minister vragen te gaan stellen over deze kwestie. In 2009 was er een soortgelijke zaak met een MacBook die door een asielzoeker gestolen was en vanuit het asielzoekerscentrum in Utrecht online kwam. Uiteindelijk kwam mede door de media-aandacht deze MacBook bij de rechtmatige eigenaar terug.

Corine is inmiddels gewoon weer aan het werk, wij vermoeden dat de iMac nog wel eens terug op zijn plaats kan komen. Media-aandacht doet soms wonderen.

Reageer op artikel:
Gestolen iMac haalt landelijk nieuws
Sluiten