Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 april 2013

Foxconn maakt zich op voor iPhone 5S

In de Foxconn-fabriek in Zhengzhou, in het oosten van China, wordt maar één Apple-product gemaakt; de iPhone. Afgelopen maanden nam Foxconn geen nieuwe medewerkers meer aan in deze fabriek. Met de nieuwe iPhone in zicht lijkt daar verandering in te komen. Bloomberg meldt dat Apple Foxconn heeft verzocht de capaciteit op te voeren.

Anonieme bronnen melden de zakenwebsite dat Foxconn weer nieuwe medewerkers, die voornamelijk de nieuwe iPhone gaan moeten assembleren, aanneemt. Verwacht wordt dat de volgende iPhone, de opvolger van de iPhone 5, een iPhone 5S gaat worden.

Een woordvoerder van Foxconn wilde niet zeggen hoeveel nieuwe medewerkers er aangenomen zijn. Momenteel werken er 250.000 tot 300.000 fabrieksarbeiders in de fabriek waar vooral iPhones geassembleerd worden. Volgens The Wall Street Journal neemt de Chinese fabriek momenteel 10.000 assemblagemedewerkers per week aan.

Volgens de laatste geruchten is de iPhone 5S vanaf het derde kwartaal van dit jaar leverbaar. Het is aannemelijk dat Apple zijn fabrieken alvast verzoekt te zorgen voor voldoende voorraad.

Reageer op artikel:
Foxconn maakt zich op voor iPhone 5S
Sluiten