Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Drugsdealers houden van iMessage

Stel, je bent een drugsdealer in de VS en wil uit de handen van politie blijven, dan gebruik je iMessage voor je communicatie. CNET heeft een document van de Amerikaanse drugsopsporingsdienst DEA in handen gekregen. In dit document stelt de dienst gefrustreerd dat het onmogelijk is om iMessage-gesprekken te tappen.

iMessage-gesprekken zijn voorzien van end-to-end versleuteling, hierbij wordt een bericht op de telefoon van de verzender al versleuteld en pas op de telefoon van de ontvanger weer ontsleuteld. Op zo’n moment kan een tap de berichten alleen in versleutelde vorm aftappen, deze zijn dan echter slechts onleesbare stukjes data. Handig voor drugsdealers, minder voor de drugsopsporingsdienst.

De opsporingsdienst had twee jaar nodig om erachter te komen dat iMessage-berichten voorzien zijn van encryptie. In het rapport dat CNET online plaatste lezen we dat een DEA-medewerker op 21 februari opmerkte dat getapte logs onvolledig waren. Een deel van de communicatie bleek plaats te hebben gevonden op iMessage, dat op geen van de drie manieren die de drugsopsporingsdienst gebruikt te tappen is.

Fragment uit de rapportage van drugsopsporingsdienst DEA.

Het is denkbaar dat Apple ten behoeve van de synchronisatie van iMessage-berichten tussen verschillende apparaten wel beschikt over gespreksdata. Misschien moet de DEA eens op de koffie in Cupertino…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drugsdealers houden van iMessage
Sluiten