De secundaire arbeidsvoorwaarden van een Apple Store-medewerker: T-shirts!

6 reacties

Je zal maar in een Apple Store werken. Dag in, dag uit dezelfde vragen beantwoorden, tegen de bierkaai rijen voor de Genius Bar proberen weg te werken en dat allemaal voor een salaris dat nauwelijks hoger is dan bij de hamburgerketen om de hoek. Toch is er één voordeel aan het werken voor Apple’s eigen winkels; een eindeloze hoeveelheid unieke t-shirts.

Een Genius van de Westchester Mall Apple Store in New York maakte een tableau van de t-shirts die hij in de afgelopen vijf jaar heeft moeten dragen tijdens zijn werk. Het gaat om het standaard uniform, shirts voor de feestdagen of andere evenementen en ‘specials’ die gedragen werden na de uitkomst van nieuwe producten. Gemiddeld waren het er negen per jaar, 45 in totaal.

tshirts

 

Voordat je nu naar Apple’s vacature-pagina surft om te solliciteren voor zo’n outfitrijk baantje is het goed om de reacties te lezen onder de originele post op Reddit. Daar wordt opgemerkt dat Apple gestopt is met de overdaad aan verschillende t-shirts, waarschijnlijk om verwarring bij het publiek te voorkomen.

Nou ja, gelukkig is er altijd nog eBay.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  petjez

  En er is natuurlijk de company store waar je voor een redelijke prijs shirts e.d. kan kopen. Moet je natuurlijk wel daar in de buurt zijn.

 • Profielfoto
  Matanza

  Voor zover ik weet moeten de werknemers de shirts altijd achterlaten en kunnen ze deze niet meenemen naar huis…. Vreemd…

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @petjez Company Store? Er is maar 1 plek ter wereld waar de “gewone sterveling” aan een Apple shirt kan komen. En die is in Cupertino, bij HQ je weet wel Infinite Loop 1..

 • Profielfoto
  Pete.Z

  De company store is leuk, maar redelijke prijzen hanteren ze niet, afschuwelijk duur is het juist. maar ja, ik kan het toch nooit laten, om als ik in de buurt ben wat shirts te scoren, want ze zijn vaak wel alleen daar te koop.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Zou er graag eens naartoe willen. En dan niet om die store alleen.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Nouja ook niet algeheel onbelangrijk is dat je geen last hebt van een natte vloer, ongezonde werkruimte en je kan mensen helpen.