Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 april 2013

Avid Media Composer 7 gaat strijd aan met Final Cut

Avid Media Composer staat bekend als een van de oudste videomontageprogramma’s en heeft mede daardoor nog steeds een grote schare gebruikers, met name in de broadcastwereld. Op NAB heeft het bedrijf deze week Media Composer 7 aangekondigd.

De nieuwste versie van Avid’s videomontageprogramma moet een wapen worden tegen de steeds sterkere concurrentie van Apple’s Final Cut Pro en Adobe Premiere. Het bedrijf heeft daarbij niet gekozen voor een revolutionaire interfacevernieuwing zoals Apple of verbeterde integratie met andere programma’s zoals Adobe. Nee, Avid Media Composer 7 moet het vooral hebben van zijn prijs. Die is van 2500 dollar teruggeschroefd naar nét onder de 1000 dollar.

Buiten de lagere prijs is er een klein aantal vernieuwingen in Media Composer 7 te vinden. Zo is er een nieuwe snelle methode ingebouwd om met hi-res-materiaal te kunnen werken zonder transcoding vooraf. Ook kan nu online samengewerkt worden aan één project door meerdere editors. Dit was tot nu toe alleen weggelegd voor de Windows-versie van het programma.

De systeemeisen voor Media Composer 7 zijn nog niet bekend. Wel is bekend gemaakt dat het programma in juni beschikbaar komt als digitale download voor 995 dollar, inderdaad; dat is nog steeds drie keer zo duur als Final Cut Pro X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avid Media Composer 7 gaat strijd aan met Final Cut
Sluiten