Apple’s voormalige retailbaas weer werkeloos

5 reacties

Het lijkt wel of er een vloek rust op de positie Vice President Retail bij Apple. Vorig jaar moest John Browett deze functie neerleggen omdat hij niet bleek te passen bij het DNA van Apple. Nu blijkt dat de voorganger van Browett ook niet kon aarden, maar dan in zijn nieuwe baan aan de top van J.C. Penny.

Ron Johnson staat bekend als bedenker van het concept voor Apple’s Retail Stores, samen met voormalig CEO Steve Jobs. Hij verbaasde vriend en vijand toen hij in 2011 aankondigde zijn baan als VP Retail bij Apple te verruilen voor een CEO-positie bij de Amerikaanse warenhuisketen J.C. Penny. Nu, nog geen twee jaar later verlaat hij het bedrijf weer, na uitblijvende resultaten.

Volgens CNBC moet Ron Johnson vertrekken omdat de vernieuwingen die hij heeft doorgevoerd bij J.C. Penny niet de gewenste uitwerking hebben. Johnson introduceerde een No-Sale-beleid waarbij er geen uitverkoop meer werd gehouden. In plaats daarvan werden producten altijd licht afgeprijsd. Daarnaast probeerde hij nieuwe luxe-merken de winkels in te krijgen. Dit leidde echter niet tot een vergroting van de winst, maar tot steeds verder oplopende verliezen.

Johnson’s positie als CEO wordt ingenomen door Mike Ullman, de CEO van J.C. Penny voordat Johnson aantrad in 2011. Misschien zal dit feit Apple’s voormalige retail-baas op een idee brengen. Sinds het vertrek van zijn opvolger Browett heeft Apple immers nog geen geschikte kandidaat gevonden voor de vacature van Retail VP. Van Ron Johnson is in ieder geval duidelijk dat Apple’s bloed bij hem in de aders vloeit, ook al is het inmiddels misschien niet meer van vreemde smetten vrij.

Vind jij dat Apple’s verloren zoon weer in genade aangenomen moet worden?

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Bryan Lybeer

  Tuurlijk, maar gaat niet gebeuren.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Nou dat is me wel iets om bij stil te staan zeg. Moeten we niet even collecteren voor de man?

 • Profielfoto
  WietseV

  Precies, marco.nl! Of beter nog: we toveren gewoon de volgende uitzending van OMT Live om tot tele-charitymarathon, inclusief bootladingen BN’ers, zielige filmpjes én belpanel!;-)

 • Profielfoto
  gertvandam

  Werkloos.

  Je bent werkloos of ziet het werkeloos aan.

 • Profielfoto
  petervl57

  Gaan we nou alle ex-werknemers van Apple op OMT volgen (Gaap…), bij gebrek aan echt nieuws?