Apple: ‘Tech Talks voor ontwikkelaars dit najaar’

8 reacties

twee-en-een-halve minuut, je kunt er nét een biefstukje in bakken (als je van rood vlees houdt) maar een eitje koken kost je al meer tijd. Voor Apple was het echter genoeg tijd om zes miljoen euro te incasseren van 5000 ontwikkelaars die daarmee een plekje bemachtigden voor de World Wide Developer Conference 2013. Had je in die twee-en-een-halve minuut wat anders te doen of kwam je er niet doorheen, dan heb je pech… of toch niet?

Apple heeft bekendgemaakt dat er dit najaar Tech Talks gehouden worden in verschillende steden. Meer informatie is nog niet gegeven maar afgaand op ervaringen van eerdere Tech Talks is het waarschijnlijk dat naast de V.S. ook enkele Europese steden worden aangedaan. Geregistreerde ontwikkelaars krijgen er in verschillende (gratis) presentaties gedetailleerde informatie over de nieuwste versie van iOS  en kunnen vragen stellen tijdens een Q&A-sessie.

In 2008 zijn de eerste Tech Talks gehouden. Toen hoorde Nederland bij de uitverkoren landen met een sessie in Delft. De laatste serie vond eind 2011 plaats. Nederlandse ontwikkelaars moesten toch afreizen naar Londen, Rome of Berlijn om een Tech Talk bij te wonen. Het blijft dus nog even afwachten of Nederlandse en Belgische ontwikkelaars die niet naar WWDC kunnen, getroost worden met een bezoek van Apple’s iOS-exeperts bij hun in de buurt. Gebeurt dan niet, dan is er nog één troostprijs: Apple zal alle sessies van de WWDC gratis beschikbaar stellen voor alle geregistreerde ontwikkelaars.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  thvanarkel

  Hopelijk komen ze dit jaar wel naar Amsterdam, want dan weet ik zeker dat ik me gaan aanmelden. Vorige keer had ik een kaartje voor Londen, alleen was dat toch net iets te ver om even een dag naar toe te gaan.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ik denk dat Apple het door heeft dat veel ‘niet-developers’ naar WWDC gaan. Naar mijn idee zijn er te veel fanboys binnen zijn gekomen en Apple zo op deze manier de echte developers tegemoet komt. Ik kan me namelijk niet voor stellen dat er meer 5000 ‘echte’ developers direct klaar zaten om een kaartje te kopen. Voor fanboys is dit de enigste kans om bij een keynote te zijn, dat doet WWDC de das om.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  @Baron
  Nee dat klopt niet want als je een kaartje wou kopen moest je een geregistreerde developer zijn. (Dacht ik.)

  In ieder geval komen hopelijk de keynotes online te staan waar ik ze meestal bekijkt i.p.v. $1599 uit te geven aan 1 ticket.

  B.t.w.: spelfout in de tekst: ‘dan’ moet ‘dat’ worden ergens in de laatste alinea.

 • Profielfoto
  koen

  De keynote is maar een klein onderdeel van de WWDC. Developers gaan er naar toe om te leren over de nieuwste technieken van Apple, om hun apps klaar te hebben wanneer het nieuwste OS uitkomt.

  Fanboys die geen developer zijn hebben daar weinig te zoeken.

 • Profielfoto
  essiw

  @Icydragon, zo’n account is zo gemaakt, dat zegt niet zoveel, behalve dat het een kleine drempel is.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  @Icydragon68 Een developer account is maar €99, heb er zelf ook 1. (gebruik ik wel om app’s te maken etc.) Maar binnen 2,5 minuut kan het niet uit zijn verkocht door serieuze normale developers.

 • Profielfoto
  koen

  Om een kaartje te kunnen kopen moest je developer zijn *op het moment dat de verkoopdatum bekend werd gemaakt*. Dat scheelt al een hoop fanboys die alleen voor de keynote zounden willen gaan. Ik denk dat het dus wel meevalt met de verhouding developers/niet-developers.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Het zou beter zijn als Apple niet meer zulke aankondigingen doet tijdens de WWDC en gewoon een apart evenement organiseert voor de pers. Het is echt klote dat je als échte developer uitkijkt naar zo’n evenement en vervolgens niet aanwezig kunt zijn omdat er 1000 bloggers alleen voor de keynote een kaartje kopen die vervolgens allemaal hetzelfde verhaal op hun eigen site publiceren.