Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 april 2013

Apple-personeel loopt weg met Tim Cook

In tegenstelling tot de aandeelhouders, is het Apple-personeel erg blij met Tim Cook als CEO. Via de website Glassdoor.com kunnen werknemers van verschillende bedrijven hun mening achterlaten over hun werkgever en hoe ze denken dat het management het doet. Tim Cook blijkt zeer geliefd onder Apple-personeel.

94% van het Apple-medewerkers die hun mening via Glassdoor gaven, zijn tevreden over de opvolger van Steve Jobs. De laagste score die Cook in zijn carrière als Apple’s CEO kreeg is 92%. Deze score is overigens iets lager dan die van Steve Jobs, hij had een gemiddelde score van 97%. Dat buiten beschouwing gelaten, haalt Tim Cook nog steeds een uitmuntende score.

Ter vergelijking: Slechts 47% van de Microsoft-medewerkers die hun mening op Glassdoor.com achterlieten, zijn tevreden over Steve Ballmer. De Microsoft-CEO haalt een score van 47%. Larry Page, CEO van Google kan zich volgens de cijfers meten met Tim Cook. 95% van de Google-medewerkers die hun mening over de CEO achterlieten is tevreden over Page.

Op Glassdoor.com zijn zowel medewerkers van Apple’s hoofdkantoor als winkelpersoneel uit de Apple Stores vertegenwoordigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-personeel loopt weg met Tim Cook
Sluiten