Apple-personeel loopt weg met Tim Cook

14 reacties

In tegenstelling tot de aandeelhouders, is het Apple-personeel erg blij met Tim Cook als CEO. Via de website Glassdoor.com kunnen werknemers van verschillende bedrijven hun mening achterlaten over hun werkgever en hoe ze denken dat het management het doet. Tim Cook blijkt zeer geliefd onder Apple-personeel.

94% van het Apple-medewerkers die hun mening via Glassdoor gaven, zijn tevreden over de opvolger van Steve Jobs. De laagste score die Cook in zijn carrière als Apple’s CEO kreeg is 92%. Deze score is overigens iets lager dan die van Steve Jobs, hij had een gemiddelde score van 97%. Dat buiten beschouwing gelaten, haalt Tim Cook nog steeds een uitmuntende score.

Ter vergelijking: Slechts 47% van de Microsoft-medewerkers die hun mening op Glassdoor.com achterlieten, zijn tevreden over Steve Ballmer. De Microsoft-CEO haalt een score van 47%. Larry Page, CEO van Google kan zich volgens de cijfers meten met Tim Cook. 95% van de Google-medewerkers die hun mening over de CEO achterlieten is tevreden over Page.

Op Glassdoor.com zijn zowel medewerkers van Apple’s hoofdkantoor als winkelpersoneel uit de Apple Stores vertegenwoordigd.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Haha, niemand durfde negatief over Steve Jobs te praten natuurlijk. Dat kost je je kop (en carrière)!:lol:

 • Profielfoto
  Sciron

  Check de feiten even. 94% Approve of the CEO. Klik

 • Profielfoto
  marinusvw

  Check de feiten even. 94% Approve of the CEO. Klik

  Staat toch in de artikel?;-)

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Na Steve zal Tim wel een verademing wezen
  Volgens mij zegt die je niet recht in je gezicht dat je idee of je werk shit is

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Lol ms faalt zoals gewoonlijk.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Voor je carriere is het volgens mij beter dat de aandeelhouders tevreden over je zijn.

 • Profielfoto
  iPredict

  Tim Cook doet het goed en zijn visie is sterk (en sluit erg aan bij Apple zoals we die visie al langer kennen). Misschien een iets zwakkere keynote presentator (alhoewel het niet makkelijk is om op het niveau van Steve te zitten) en hij moet opletten niet teveel low-cost producten zoals de iPad mini te maken (aandeelhouders houden niet van lage winstmarges).

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @iPredict: Ben ik het volledig mee eens. Het stelt me gerust dat Cook zich precies niet veel aantrekt van het hele gezeik op het internet over wat Apple allemaal wel of niet moet doen, dat de innovatie weg is en weet ik veel wat allemaal, gaande van big ass iPhones tot budgettelefoons.
  Nee, hij doet lekker zijn zin en plant op lange termijn.

 • Profielfoto
  seek

  ‘k Zou ook weglopen.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  @iPredict
  Een voorbeeld van een bedrijf dat veel te veel zijn zin doordrijft is Microsoft, dat met Windows 8 een absolute flater heeft geslagen, dit OS is een een Frankenstein monster zonder weerga met een slechtere initiële acceptatie dan Windows Vista.

  Ik hoop van harte dat Tim Cook wel degelijk luistert naar zijn achterban/klantenkring en met hun echte behoeften rekening houd, en niet teveel de ‘Cloud’, eventuele ‘Apple TV HD’ of ‘iWatch/iTime’ in de strot duwt, maar met goede hedendaagse Mac (Pros) te voorschijn komt en een Mac OS X steeds beter word in wat het al goed doet: Een intuïtieve gebruikerservaring.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Ik denk dat ‘Glassdoor.com’ niet helemaal een realistisch beeld vormt, het lijkt me nogal stug dat je je ongezouten mening geeft over je eigen CEO in een land zoals Amerika waar mensen ontslaan net zo makkelijk is als een kop koffie bestellen in een Starbucks.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Dat denk ik ook, want hoewel we in een democratie leven heb je tegenwoordig heel gauw iets aan je broek hangen als je op b.v. twitter je hart lucht terwijl dat gewoon moet kunnen. Ik vind cijfers in de orde van meer dan 90% statistisch gezien al ongeloofwaardig.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @Rhapsody
  Een kop koffie bestellen in een Starbucks is nog behoorlijk lastig hoor! Ten eerste “koffie?”,…je moet meer denken in lattes en nog meer van die onzin….

 • Profielfoto
  U4iA

  Tja, maar bij Apple werken dan ook vaak de meest fanatieke fans. Het is net zoiets als Moslims vragen hun profeet te beoordelen.