Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple neemt afscheid van Samsung-chips

De chip die in de huidige iPhone, iPad en iPod zit is afkomstig van Samsung. Apple ontwerpt de chips, stuurt de specificaties naar Samsung en het Zuid-Koreaanse conglomeraat ‘bakt’ de chips. Daar lijkt echter verandering in komen. De Korea Times meldt dat Apple niet van plan is zijn nieuwe A7-chip door Samsung te laten maken.

Volgens een lokale topman van Samsung, zou Apple inmiddels informatie over de nieuwe A7-chip beschikbaar hebben gesteld aan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TMSC). Deze Taiwanese chipfabrikant zou druk bezig zijn met het plannen van de productie voor de nieuwe Apple-chip, die in 2014 verwacht wordt.

Eerder dit jaar verplaatste Apple, bij wijze van proef, al een deel van de productie van de A6X-chip naar TMSC. Dit was voornamelijk om te kijken of het Taiwanese bedrijf de productiesnelheid en -eisen van Apple aan kan. Waarschijnlijk is TMSC een betrouwbare chip-fabrikant gebleken en is Apple klaar voor een switch.

Zowel Apple als Samsung concurreren hevig op de smartphone- en tablet-markt. Daarnaast is Apple ook Samsung’s grootste klant, met een partnerschap waarvan de waarde in de miljarden dollars loopt. Deze bijzondere verhouding lijkt echter langzaam tot een einde te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.