Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2013

‘Apple keurde 5 tot 8 miljoen iPhones af’

Alles aan een iPhone moet perfect zijn, daarom heeft Apple strenge kwaliteitscontrole. Hoe streng deze controle is, blijkt uit een rapport van de Chinese zakenkrant China Business Journal. Volgens bronnen van de krant keurde Apple in maart ongeveer 5 tot 8 miljoen iPhones af omdat deze niet door de kwaliteitscontrole kwamen.

De vaakst voorkomende problemen waren geheel niet werkende telefoons, of uiterlijke tekortkomingen. Deze modellen gaan direct retour afzender naar fabrikant Foxconn.

Het gaat Foxconn zo’n 125 miljoen euro kosten om de afgekeurde iPhones te repareren. Een woordvoerder van de fabriek ontkende dat het om 5 tot 8 miljoen afgekeurde iPhones ging, maar gaf wel aan op management-niveau naar de cijfers van China Business Journal te gaan kijken.

Volgens het rapport van de Chinese zakenkrant zou 95% van alle geproduceerde iPhones overigens meteen door de kwaliteitscontrole komen. De afgekeurde iPhones worden al voordat deze in de verkoopkanalen terecht komen, teruggezonden naar Foxconn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple keurde 5 tot 8 miljoen iPhones af’
Sluiten