‘Apple keurde 5 tot 8 miljoen iPhones af’

11 reacties

Alles aan een iPhone moet perfect zijn, daarom heeft Apple strenge kwaliteitscontrole. Hoe streng deze controle is, blijkt uit een rapport van de Chinese zakenkrant China Business Journal. Volgens bronnen van de krant keurde Apple in maart ongeveer 5 tot 8 miljoen iPhones af omdat deze niet door de kwaliteitscontrole kwamen.

De vaakst voorkomende problemen waren geheel niet werkende telefoons, of uiterlijke tekortkomingen. Deze modellen gaan direct retour afzender naar fabrikant Foxconn.

Het gaat Foxconn zo’n 125 miljoen euro kosten om de afgekeurde iPhones te repareren. Een woordvoerder van de fabriek ontkende dat het om 5 tot 8 miljoen afgekeurde iPhones ging, maar gaf wel aan op management-niveau naar de cijfers van China Business Journal te gaan kijken.

Volgens het rapport van de Chinese zakenkrant zouĀ 95% van alle geproduceerde iPhones overigens meteen door de kwaliteitscontrole komen. De afgekeurde iPhones worden al voordat deze in de verkoopkanalen terecht komen, teruggezonden naar Foxconn.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Alles aan een iPhone moet perfect zijn,

  .
  Pffff, fanboy talk :p.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Alles aan een iPhone moet perfect zijn, daarom heeft Apple strenge kwaliteitscontrole.

  De vaakst voorkomende problemen waren geheel niet werkende telefoons, of uiterlijke tekortkomingen.

  oooooww zucht….;)

 • Profielfoto
  Tomac5

  Pas de vierde iPhone 5 was in orde bij mij. De eerste had butsen uit de rand (maakte hem open in de Apple Store). De andere hadden last van wegvallende verbindingen/robotstemmen, een bekend probleem op het Apple forum maar Apple zwijgt in alle toonaarden.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @MEEUW,

  Precies wat ik ook dacht.
  Een iPhone die in zijn geheel niet werkt of al onder de krassen/deuken zit terugsturen, daar zijn vast hele strenge controles voor nodig..

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Als de QC zo goed is, waarom heeft de home knop van mijn iPhone 4 dan nooit goed gewerkt?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ook bij de exemplaren die wel door de kwaliteitscontrole kwamen regende het Wi-Fi-problemen.
  Lees dit maar eens: https://discussions.apple.com/thread/4326932?start=0&tstart=0

  Ondertussen zijn de koren wel uit het kaf gehaald, maar de problemen blijven met regelmaat, al lijkt dat behoorlijk aan iOS (software) te liggen.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik zie een patroon. Drie maanden geleden, vlak voor de kwartaalcijfers kwamen geruchten dat de iPhone 5 slecht verkocht en dat Apple minder bestelde bij de toeleveranciers. Was niet waar.
  .
  Morgen komen de nieuwe kwartaalcijfers. En nu zou Apple 5 tot 8 miljoen iPhones terugsturen? Niet waar:
  http://tweakers.mobi/nieuws/88652
  .
  Ruikt weer erg naar koersmanipulatie.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  throttlemeister 10 uur geleden
  Als de QC zo goed is, waarom heeft de home knop van mijn iPhone 4 dan nooit goed gewerkt?

  Mijn vrouw is aan haar derde iPhone 4 in een jaar toe. Hopelijk is de de laatste 8GB-serie wel goed.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  4 mensen in mijn gezin hebben iPhones. In al die jaren nooit een probleem gehad dat er buiten eigen schuld iets mis was met de iPhone.
  Wel is bij extreem intensief gebruik de home knop en de uitknop die het eerst wat slapper wordt. Daarom gebruik ik nu meestal het “electonische” return en zet uit-knopje dat je kunt oproepen door 3x snel op je homeknop te drukken. Ik wist eerst nooit dat dat bestond.

 • Profielfoto
  peterbeuk

  Apple heeft tot nu toe meer dan 218 miljoen iphones verkocht. Dat zou betekenen dus dat ze een uitval hebben van 3% wat aan de hoge kant is. Ik zit zelf in de iphone reparatie business en kan je vertellen dat er niet zoooveel iphones kapot gaan. Een ratio van 0.3% ipv 3% is normaal. Dus inderdaad dit lijkt op koers manipulatie. Ook als je kijkt naar het commentaar dat die reparatie Foxconn 125 miljoen zou moeten gaan kosten, reken maar dat die chinezen dat echt niet gaan doen. Die draaien elk dubbeltje 3x om.;-)

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ooo, daar komen dus die 10.000 iPhones vandaan die gebruikt zijn voor dat domino-idee?