Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2013

App de film, nu in de bioscoop

App de film is vanaf vandaag in de grote Nederlandse bioscopen te zien. De Nederlandse thriller is ’s werelds eerste bioscoopfilm met second screen app. Tijdens de film krijgen bezoekers op hun smartphone extra informatie, scènes en content gepresenteerd.

De film gaat over psychologiestudente Anna die na een wild avondje stappen ineens ‘IRIS’ op haar smartphone aantreft. Deze app blijkt een soort Siri te zijn, maar dan een die echt overal antwoord op weet. Als ze via IRIS cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam door dat IRIS meer is dan een handige app…

OMT ging vorige maand naar de pers-première van deze film en concludeerde dat App een vermakelijke film is. Het second screen werkt bovendien prima en is niet onnodig afleidend. In een recente uitzending van onze tweewekelijkse talkshow OMT LIVE was Bobby Boermans, regisseur van App de film, te gast. Hij vertelde dat het tweede scherm helemaal in de film gescript zit en dat Hollywood interesse heeft voor het second screen movie-concept.

Op de website van de film staat een overzicht van bioscopen die de film draaien. De app is behoorlijk groot (zo’n 100mb) en het is aan te raden om deze voor het bioscoopbezoek te downloaden op een wifi-verbinding. Zodra de film begint kan de app aangezet worden. Het is niet nodig om mobiel internet in de bioscoop aan te houden, alle content zit in de app verwerkt en wordt aangeroepen voor middel van geluidssignalen.

Reageer op artikel:
App de film, nu in de bioscoop
Sluiten