App de film, nu in de bioscoop

4 reacties

App de film is vanaf vandaag in de grote Nederlandse bioscopen te zien. De Nederlandse thriller is ’s werelds eerste bioscoopfilm met second screen app. Tijdens de film krijgen bezoekers op hun smartphone extra informatie, scènes en content gepresenteerd.

De film gaat over psychologiestudente Anna die na een wild avondje stappen ineens ‘IRIS’ op haar smartphone aantreft. Deze app blijkt een soort Siri te zijn, maar dan een die echt overal antwoord op weet. Als ze via IRIS cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam door dat IRIS meer is dan een handige app…

OMT ging vorige maand naar de pers-première van deze film en concludeerde dat App een vermakelijke film is. Het second screen werkt bovendien prima en is niet onnodig afleidend. In een recente uitzending van onze tweewekelijkse talkshow OMT LIVE was Bobby Boermans, regisseur van App de film, te gast. Hij vertelde dat het tweede scherm helemaal in de film gescript zit en dat Hollywood interesse heeft voor het second screen movie-concept.

Op de website van de film staat een overzicht van bioscopen die de film draaien. De app is behoorlijk groot (zo’n 100mb) en het is aan te raden om deze voor het bioscoopbezoek te downloaden op een wifi-verbinding. Zodra de film begint kan de app aangezet worden. Het is niet nodig om mobiel internet in de bioscoop aan te houden, alle content zit in de app verwerkt en wordt aangeroepen voor middel van geluidssignalen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Double_UK

  Werkt ‘ie ook met een iPad (mini)?

  Want ik las ergens dat hij gaat trillen als je op het scherm moet kijken.

  Maar een iPad trilt toch niet?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De app start wel op op een iPad, maar we hebben de werking niet in de bioscoop getest. Je kan het het best vragen aan @App_defilm op Twitter. Ze zijn heel actief en hebben vast een antwoord.

 • Profielfoto
  SanderApple

  @Double_Uk Ik denk dat ze daar wel een alternatief voor hebben, bijvoorbeeld dat het scherm op zwart gaat.

 • Profielfoto
  recoiller

  Heeft iemand hem al gezien?