Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 april 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Alle groei komt door de iPhone’

Freelance analist Benedict Evans heeft een rapportage gemaakt over de smartphone-verkoop bij Amerikaanse providers AT&T en Verizon. Evens vergeleek de verkoopcijfers van de iPhone en andere smartphones. De iPhone blijft de enige smartphone die voor groei zorgt. De verkoop van Android-toestellen is stabiel maar groeit niet.

De analist vatte de verkoopcijfers samen in een overzichtelijke grafiek die van maart 2011 tot maart 2013 loopt. In deze periode zijn sterkte pieken en dalen in de iPhone-verkoop te zien, vermoedelijk komen deze door de lancering van de nieuwe iPhones. In de periode dat nieuwe flagship Android-toestellen gelanceerd zijn, is echter geen piek te zien.

De cijfers over de afgelopen twee jaar.

Het effect van de feestmaanden is opmerkelijk genoeg ook alleen te zien in de lijnen van de iPhone. Andere smartphones lijken door niets te beïnvloeden. De analist merkt op dat de categorie ‘other smart’ niet alleen Android-toestellen bevat, een minimaal deel van deze bestaat uit bijvoorbeeld Windows Phone en BlackBerry. In de VS is de iPhone dus nog steeds stijgend koning. Een parallel met Europa is echter niet zomaar te trekken, er zijn weinig tot geen cijfers over de smartphone-verkoop in Europa.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Alle groei komt door de iPhone’
Sluiten