‘Alle groei komt door de iPhone’

15 reacties

Freelance analist Benedict Evans heeft een rapportage gemaakt over de smartphone-verkoop bij Amerikaanse providers AT&T en Verizon. Evens vergeleek de verkoopcijfers van de iPhone en andere smartphones. De iPhone blijft de enige smartphone die voor groei zorgt. De verkoop van Android-toestellen is stabiel maar groeit niet.

De analist vatte de verkoopcijfers samen in een overzichtelijke grafiek die van maart 2011 tot maart 2013 loopt. In deze periode zijn sterkte pieken en dalen in de iPhone-verkoop te zien, vermoedelijk komen deze door de lancering van de nieuwe iPhones. In de periode dat nieuwe flagship Android-toestellen gelanceerd zijn, is echter geen piek te zien.

analist-2013
De cijfers over de afgelopen twee jaar.

Het effect van de feestmaanden is opmerkelijk genoeg ook alleen te zien in de lijnen van de iPhone. Andere smartphones lijken door niets te beïnvloeden. De analist merkt op dat de categorie ‘other smart’ niet alleen Android-toestellen bevat, een minimaal deel van deze bestaat uit bijvoorbeeld Windows Phone en BlackBerry. In de VS is de iPhone dus nog steeds stijgend koning. Een parallel met Europa is echter niet zomaar te trekken, er zijn weinig tot geen cijfers over de smartphone-verkoop in Europa.

 

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  klonic

  Ik vind dit een nogal rare vergelijking: iPhone tegen de rest. Ik denk dat je een zelfde lijn zou kunnen trekken voor de Samsung Galaxy S vs. de rest.

  Edit: voor de Galaxy komt die lijn natuurlijk wel lager te liggen, het is leuk te zien dat Apple de absolute marktleider is in de VS qua smartphones.

  Toch zal ik waarschijnlijk voor een Nexus kiezen om mn iPhone op te volgen, de extra opties die een Nexus biedt vind ik wel mooi (Swipe, gratis off-line navigatie, €270 goedkoper:p , met een simpele handeling direct naar huis navigeren, snel toegang tot bepaalde instellingen etc.)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Raar artikel en onderzoek.
  En een beetje journalist of blogger zoekt toch wel wat uit :
  ” vermoedelijk komen deze door de lancering van de nieuwe iPhones.”
  Even google en je weet het (of vraag naar de apple fan:) )
  .
  Dat geef ook wel aan wat voor kwaliteit het onderzoek is geweest en hoe zorgvuldig het in de blog word vertaald.

 • Profielfoto
  seek

  Dom om zonder Android data iets te roepen over Android.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Hey, het originele stuk is langer,….geen zin om het hele verhaal te vertalen??

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik vind dit een nogal rare vergelijking: iPhone tegen de rest. Ik denk dat je een zelfde lijn zou kunnen trekken voor de Samsung Galaxy S vs. de rest.

  Edit: voor de Galaxy komt die lijn natuurlijk wel lager te liggen, het is leuk te zien dat Apple de absolute marktleider is in de VS qua smartphones.

  Toch zal ik waarschijnlijk voor een Nexus kiezen om mn iPhone op te volgen, de extra opties die een Nexus biedt vind ik wel mooi (Swipe, gratis off-line navigatie, €270 goedkoper:p , met een simpele handeling direct naar huis navigeren, snel toegang tot bepaalde instellingen etc.)

  Succes ermee….lol
  We zien je wel weer terug na een jaartje.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ja, Apple is duur. En te duur voor sommige mensen (edit verwijderd: mensen die geen goede baan hebben of een beetje een loser zijn; uiteraard overdreef ik hier en zette ik de toon hard aan). Die nemen dan een goedkopere “smartphone”. Ik begrijp dat, en ik denk ook dat we niet moeten neerkijken op zulke mensen. Ik heb echt een hekel aan mensen die neerkijken op mensen met een Samsung telefoon. Ze kunnen er toch ook niets aan doen….. (edit: dit vond ik wel grappig).

 • Profielfoto
  klonic

  @ Swiftly
  Waar slaat dat dan op? Te ‘duur of een loser’. Ik hecht geen waarde aan Apple als een merk opzicht (nouja, slechts een klein beetje). Een vriend van me zn 4S ingeruild voor een Nexus 4, dus mijn keuze is wel overwogen. Punt is dat de iPhone 4, toen ik deze kocht een bijzonder product is, voor de 5 geldt dat echter amper in mijn opinie. Ik zie van Apple amper innovatie komen voor de iPhone, terwijl ik dat in de Nexus 4 wel zie of iig t.o.v. mijn iPhone lijkt het een innoverend product.
  .
  Maar buiten die halve beledigingen kan je ook wat argumentatie leveren. Waarom is de iPhone nu z’n geld waard? Wat ik zie is namelijk dat de Nexus 4 een gelijkwaardig product is (zo niet beter qua software de camera en accu zijn slechter dan die van de iPhone5, hoewel de camera van de iPhone 5 ook niet echt denderend is (Achromatische Aberratie, kleurtemperatuur)) voor een lagere prijs. Het nieuw gevoel is ook leuk, want iOS ken ik nu wel nadat ik bijna 3 jaar een iPhone 4 gehad heb.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @klonic
  Zoals ik al zei, ik kijk niet neer op mensen die voor Samsung kiezen!! Je kan niet verwachten dat iedereen een iPhone kan betalen, zeker in deze tijd van crisis….:(
  .
  Je overweegt een s4 te kopen op basis van specifieke eigenschappen/mogelijkheden van die telefoon waarvan jij aangeeft dat ze belangrijk vindt. Dus, ik ga je niet proberen te overtuigen hem niet te kopen. Als jij denkt dat het ‘luchtswipen’ jou gelukkig gaat maken, dan moet je hem zeker kopen.
  Ik herken het wel, ik wou ook over naar de 4s toen siri uitkwam. Na een tijdje is die leukigheid er wel af.
  Waar het uiteindelijk op aan komt is, het OS, de basis, de stabiliteit, het gemak, de iCloud ervaring, etc. Dat is vele malen belangrijker dan ‘leuke’ hebbedingetjes zoals siri of ‘luchtswipen’.
  Daarom is het en blijft het iPhone.
  Ik kocht mijn iPhones en verkocht ze weer als de volgende versie uitkwam, waarbij ik gemiddeld ca. 180 moest bijleggen. Dat is denk ik niet duur.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Freelance analist Benedict Evans heeft een rapportage gemaakt over de smartphone-verkoop bij Amerikaanse providers AT&T en Verizon. Evens vergeleek de verkoopcijfers van de iPhone en andere smartphones. De iPhone blijft de enige smartphone die voor groei zorgt. De verkoop van Android-toestellen is stabiel maar groeit niet.

  Evans of Evens?;)

 • Profielfoto
  Minoe

  @Swiftly : te duur of een loser – een zéér belachelijke stelling(n)

  Ik ben in het bezit van een iMac 27 ” een iPad 3 en een iPhone 5
  Jaarlijks geef ik meer dan 10 000 € uit aan één reis voor 2 personen ( aan geld is er dus geen gebrek ) maar dat neemt niet weg dat ik de producten van Apple behoorlijk duur vind als je 900 € moet neertellen voor een iPhone 5 met 64 GB maar ze zijn zeker zéér goed en ik koop niet jaarlijks een nieuw exemplaar want mijn vorige Sony Ericsson heeft het 12 jaar volgehouden zonder problemen en met dezelfde batterij;-)

 • Profielfoto
  bartvdv

  Je kan niet verwachten dat iedereen een iPhone kan betalen…

  Alsof iedereen voor een iPhone zou willen betalen laat staan er eentje zou willen. Ik weet wel wie hier de ‘loser’ is. Een iPhone voor velen is niet meer dan wat een bmw voor anderen is. Een stukje status, een stukje meehuilen met de wolven.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Om reacties los te krijgen moet je hier wel echt absurde dingen zeggen. En dat deed ik danook. Leuke reacties. Dank allen!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Maar de basis van mij stelling klopt wel. Apple heeft altijd als doelgroep de mensen die kwaliteit willen hebben, en daar wat extra voor willen betalen.
  .
  En nu wordt Timothy Cook onder druk gezet om van dit beleid af te stappen. Om zo het markt aandeel te vergroten. Meer mensen kunnen de iPhone kopen als de prijs lager wordt.
  .Echter, ik denk dat dat een fout is. Ik denk dat juist de kracht van Apple Kwaliteit is. En als je je prijzen verlaagt dan gaat dat zeker ten koste van de kwaliteit. Plus, dan zal Apple zich niet meer onderscheiden van de rest. Ik denk dat dat het echte begin van het einde zou zijn.
  We moeten gewoon geduldig zijn, de economie zal aantrekken; mensen zullen weer een groter deel van hun besteedbaar inkomen vrij maken voor luxe artikelen…etc.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Swiftly helemaal pro Apple…

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @swiftly,
  Gelukkig voor Apple zijn er genoeg zoals jij!

  Ik koop elk jaar een nieuwe telefoon, heb alle iPhones gehad op de 4 na, en heb nu een Note 2 en ben er erg tevreden over. Dat Apple duurder is, is een feit. Maar doen alsof mensen die een Samsun kopen het niet kunnen betalen? De toestellen die eraan komen hebben ook gewoon een prijskaartje van 700 euro, ik heb mijn Note 2 destijds voor over de 600 gekocht.

  Niet iedereen wilt een iPhone.

  Overigens zie ik meer “oude” iPhones dan de 5. De 4 en de 4s verkopen beide nog aardig. Laatste was de 4 nog in de aanbieding voor iets over de 300 euro. Grappig vind ik dan die mensen met een 4(S) die denken dat ze daar status mee kopen, met een 5 al niet, laat staan met een toestel van 2,5 jaar oud.