Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 april 2013

AirPlay met Raspberry Pi is appeltje-eitje

Een Raspberry Pi is in de eerste instantie niet een apparaat dat de Apple-liefhebber zal aanspreken. Het is experimenteel, niet af, kaal en werkt niet gewoon meteen. De mini-computer van een paar tientjes is echter razend populair bij hobbyisten en ontwikkelaars. Een 19-jarige student heeft de Raspberry Pi weten te voorzien van AirPlay.

De student stelde een Linux-distributie samen die opensource-mediacenter XBMC met Airplay-functionaliteit op de Rasberry Pi laat werken. Via de site RaspBMC is een installatie-programma te downloaden dat alle benodigde bestanden op een SD-kaart zet. De Raspberry kan van de SD-kaart opgestart worden en zal alle additionele bestanden vanzelf downloaden. Op deze manier wordt zo’n mini-computer ineens een soort Apple TV light.

Na installatie van RaspBMC is de Raspberry een Airplay-apparaat geworden.

Ars Technica-journalist Jon Brodkin probeerde het uit en koppelde zijn oude TV aan een Raspberry Pi. Zijn conclusie is dat het bijna perfect en zonder al te veel gedoe werkt. Een stappenplan is in zijn artikel opgenomen.

AirPlay is een gesloten protocol en werkt normaal gezien alleen op Apple-apparaten. Ontwikkelaars hebben het protocol echter ge-reverse-engineered, hierdoor is het nu ook onofficieel op andere apparaten beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPlay met Raspberry Pi is appeltje-eitje
Sluiten