Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 april 2013

Airplay; bekend maar onbemind

Diverse fabrikanten hebben inmiddels een techniek die screen mirroring mogelijk maakt. Denk aan AllShare van Samsung, Xbox SmartGlass en natuurlijk AirPlay van Apple. Al deze technieken zorgen ervoor dat het beeld van bijvoorbeeld een smartphone ook op een televisie weergegeven kan worden.

Onderzoeksbureau NPD vroeg 2600 Amerikaanse smartphone- en tablet-gebruikers of ze bekend waren met screen mirroring en of deze techniek ook wel eens gebruikt wordt. Van alle respondenten was 40% bekend met de mogelijkheden van screen mirroring. Slechts 7% gaf aan ook echt gebruik te maken van deze mogelijkheden. Van deze groep gaf 3% aan gebruik te maken van Apple Airplay. Samsung AllShare en Xbox SmartGlass komen met een lager percentage op de tweede en derde plaats.

Airplay en verwante technieken blijken vooral gebruikt te worden voor het bekijken van video, 70% gaf aan dit wel eens gedaan te hebben. Foto’s zijn minder populair, 50% van de gebruikers gaf aan screen mirroring te gebruiken voor het bekijken van foto’s. Documenten en games werden maar door 20% van de gebruikers gebruikt in combinatie met screen mirroring.

Reageer op artikel:
Airplay; bekend maar onbemind
Sluiten