Airplay; bekend maar onbemind

32 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Diverse fabrikanten hebben inmiddels een techniek die screen mirroring mogelijk maakt. Denk aan AllShare van Samsung, Xbox SmartGlass en natuurlijk AirPlay van Apple. Al deze technieken zorgen ervoor dat het beeld van bijvoorbeeld een smartphone ook op een televisie weergegeven kan worden.

Onderzoeksbureau NPD vroeg 2600 Amerikaanse smartphone- en tablet-gebruikers of ze bekend waren met screen mirroring en of deze techniek ook wel eens gebruikt wordt. Van alle respondenten was 40% bekend met de mogelijkheden van screen mirroring. Slechts 7% gaf aan ook echt gebruik te maken van deze mogelijkheden. Van deze groep gaf 3% aan gebruik te maken van Apple Airplay. Samsung AllShare en Xbox SmartGlass komen met een lager percentage op de tweede en derde plaats.

Airplay en verwante technieken blijken vooral gebruikt te worden voor het bekijken van video, 70% gaf aan dit wel eens gedaan te hebben. Foto’s zijn minder populair, 50% van de gebruikers gaf aan screen mirroring te gebruiken voor het bekijken van foto’s. Documenten en games werden maar door 20% van de gebruikers gebruikt in combinatie met screen mirroring.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  MacKevin11

  Denk ik de laatste tijd wel bij meer artikelen, maar ik moet het toch even melden…

  And the point is?

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja dat heb ik ook MacKevin.

 • Profielfoto
  TomBD

  Ik gebruik AirPlay Mirroring inderdaad ook heel weinig. Maar om filmpjes te bekijken gebruik ik het daarentegen wel veel. Foto’s weer niet en bij muziek valt het weer mee.

  Denk ik de laatste tijd wel bij meer artikelen, maar ik moet het toch even melden…

  And the point is?

  Moet ieder artikel een punt hebben? Het is gewoon interessant om te lezen voor sommigen. Voor mij in ieder geval wel.

 • Profielfoto
  Diastro

  Interessante statistieken. Het sluit wel ongeveer aan op wat ik van klanten hoor bij de Media Markt waar ik werk. Veel streamen van films en foto’s vanaf de iPad of iPhone, maar weinig mirroring vanaf iDevice of Mac.

  Gebruik ‘m zelf vooral voor het streamen van Spotify vanaf m’n iPhone, bij gebrek aan AirPlay versterker of AirPort Express!;)

 • Profielfoto
  diotav

  Ik vind AirPlay dé uitvinding van Apple de afgelopen jaren.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik sluit me aan bij diotav. Één van de weinig échte uitvindingen van Apple in de laatste paar jaren dat ook echt goed werkt en een bepaald doel dient.

  Interessante statistieken, maar er moet wel gezegd worden dat je wel altijd een Airplay ondersteunend apparaat moet hebben (Airport Express of Apple TV). Grootste gedeelte van de gebruikers hebben dat natuurlijk niet, dus zo verassend is het niet, als je er even over nadenkt.

 • Profielfoto
  seek

  Dat had een komma moeten zijn: “Airplay, bekend …”

 • Profielfoto
  aruba

  Ik kijk “Uitzending gemist” iedere dag via, iPad naar TV, via AppleTV en gebruik daardoor veel Airplay, kijken wanneer je wilt en wat je wilt op door jouw bepaalde tijd.

 • Profielfoto
  Illiarus

  Ik bekijk af en toe een filmpje, maar sinds de AppleTV de echte films al zelf streamt het ik het niet nodig om het daar voor te gebruiken. Ik gebruik het enkel voor muziek, maar dat dat wel vele uren per week.

 • Profielfoto
  Lustigson

  “Slechts 7% gaf aan ook echt gebruik te maken van deze mogelijkheden. Van deze groep gaf 3% aan gebruik te maken van Apple Airplay.”

  Je bedoelt denk ik 3% van het totaal en niet 3% van die 7%, want dat is een wel heel klein groepje.:-)

 • Profielfoto
  Joffry

  Streamen van Mac of PC kan, zoals bekend, natuurlijk op meerdere manieren; zeker in combinatie met de nieuwe Smart TV’s. Bovendien kan je b.v. bij Ziggo gewoon TV kijken op je iPad.

 • Profielfoto
  bummenawt

  Kennelijk heeft niet iedereen door dat er is een verschil is tussen Airplay en mirroring.

  Mirroring, waar bovenstaand artikel over gaat, is het spiegelen van het beeld op bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tablet naar de tv. Het streamen van muziek naar je audio device is dus geen mirroring. Bovenstaande statistieken hebben hier dus ook geen betrekking op.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Denk ik de laatste tijd wel bij meer artikelen, maar ik moet het toch even melden…

  And the point is?

  Dat kan je bij elk artikel wel neerzetten..

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik gebruik het zowat dagelijks.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik gebruik het zowat dagelijks.

  Hier sluit ik me bij aan. Werkt super, vooral sinds Mountain Lion… maar volgens mij heeft het onderzoek niet naar AirPlay via de Mac gekeken.

 • Profielfoto
  MvdM

  Dat had een komma moeten zijn: “Airplay, bekend …”

  En nu begrijp je het hele artikel niet ofzo? Zeik niet.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Denk ik de laatste tijd wel bij meer artikelen, maar ik moet het toch even melden…
  And the point is?

  Dat kan je bij elk artikel wel neerzetten..

 • Profielfoto
  seek

  “En nu begrijp je het hele artikel niet ofzo? Zeik niet.”

  Details zijn voor Apple belangrijk, en ook voor mij.

 • Profielfoto
  zulu

  Het werkt helaas nog niet met alle Apps, bijvoorbeeld powerpoint of quicktime. Datgene wat je nodig hebt voor een presentatie bijvoorbeeld via een beamer. Dan kom je bij alternatieve Apps en maakt het niet echt gebruiksvriendelijk. Gemiste kans…
  Ik probeerde het met AirDisplay met een iMac, iPad en een beamer. Teleurstellend als er ook nog een monitor aan de iMac hangt. Direct via Airplay was niet mogelijk.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  AirPlay en mirroring gaat vooral dit jaar in populariteit toenemen: steeds meer scholen gaan het gebruiken met iPads in de klas als draagbaar schoolbord. En daarmee gaat her bij leerlingen steeds bekender worden, die het weer thuis doorvertellen.
  Ik gebruik het in m’n lessen en het werkt prefect!

 • Profielfoto
  Bianco

  Een goede enquete of iets dergelijks valt en staat bij de vraagstelling. Deze is hier dan ook niet duidelijk te noemen. “Screen mirroring” is in feite iets geheel anders dan airplay, en als ik die vraag voorgeschoteld zou krijgen zou ik ook nee antwoorden. Screen mirroring is mij bekend, maar gebruiken doe ik het niet.
  Airplay daarentegen, gebruik ik dagelijks, zowel voor muziek als foto’s als films, en de meeste mensen om mij heen met een iPhone of een iPad, ook.

  Ik ben het dan ook met Diotav eens dat Airplay een van de betere uitvindingen is van Apple de laatste tijd.

 • Profielfoto
  Robertkettelerij

  Ik maak ook dagelijks gebruik van Airplay via mijn ATV3, screenmirrorring gebruik ik echter wat minder maar als je een app moet presenteren of testen is deze techniek echt goed! Dit laatste pas ik dan ook vaker toe op mijn Macbook om videos te streamen die niet worden herkent in Itunes. Omdat mijn Apple TV geen jailbrake heeft kan ik zo mijn HD films wel streamen.

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Ik vind AirPlay fantastisch. Het idee dan. De uitvoering beduidend minder. Waarom? Omdat als je AirPlay aan hebt staan in je netwerk, je volledig random ineens je geluid kwijt kan zijn op je Mac om er vervolgens achter te komen dat AirPlay ongevraagd en ongewild ineens je geluid output via AirPlay over het netwerk stuurt. AirPlay zou nooit ongevraagd je instellingen moeten wijzigen. Het feit dat ik AirPlay beschikbaar heb ik het netwerk wil nog niet zeggen dat ik op elk device dan ook AirPlay wil gebruiken.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Jammer dat AirPlay zo ontzettend onbetrouwbaar werkt, het gelijk valt regelmatig uit als ik ik m’n Spotify op Airplay laat streamen.
  Spotify wijst naar AirPlay, de Apple winkel in Zwolle roept dat het vooral niet aan Airport Express ligt.

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Ik denk dat het probleem ook bij veel programma´s ligt. Uitzending gemist via aiplay gebruik ik wel eens. (ik woon dan ook in het buitenland). Maar er zijn ook weinig programma´s, die Airplay gebruiken (ik heb het niet over screen mirroring).
  Real racing 2 maakte er gebruik van . real racing 3 hebben ze het eruit gehaald. VEVO maakt er bijvoorbeeld niet gebruik van.

 • Profielfoto
  klarenbl

  Ik gebruik Airplay vanaf mijn mac heel vaak.
  Ik heb namelijk een internet abonnement op Eredivisie Live (=GO) en dan stream ik het naar mijn TV.
  Een eredivisie Live GO abonnement is meer dan de helft goedkoper dan een Eredivisie Live TV abonnement.
  Dus afgelopen weekend heerlijk voetbal gekeken op mijn TV mbv Airplay:)

 • Profielfoto
  wouwout

  Wanneer Airplay werkt (heb soms meerdere pogingen nodig) is het fantastisch voor het streamen van audio en films.
  Heb het 1 keer gebruikt voor mirroring van een game op mijn iPad, beeld was slecht en de vertraging maakte het onspeelbaar.

 • Profielfoto
  vishaakje

  Ik gebruikte het heel erg vaak! Boven heb ik geen COAX aansluiting en dan streamde ik via de Ziggo App op m’n TV in de slaapkamer.

  Dit totdat Ziggo besloot het uit hun app te slopen :'(

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik kijk vaak films via airplay.
  Grootste probleem vind ik dat screenmirroring met airplay vaak hakkelig loopt. Via iTunes loopt het vloeiender maar moeten de meeste films eerst geconverteerd en gekopieerd in iTunes worden.

 • Profielfoto
  Barsten

  Ik heb de nieuwste update uitgevoerd op mijn apple tv en ik kan nu geen airplay gebruiken wat kan ik doen??

 • Profielfoto
  alexjeee

  Ik gebruik het regelmatig:) meeste muziek en filmpjes…

 • Profielfoto
  Didier

  Via je iMac een het Appje airvideo server downloaden. Op de ipad ook airvideo downloaden. Juiste mappen kiezen via de map. Apple tv aan en stremmen die hap, van je iMac naar je ipad en dan naar de tv via de Apple tv. Zelfs ondertiteling neemt-ie mee. Ideaal! Kan het iedereen aanraden.