5 apps om Koninginnedag te overleven

8 reacties

Morgen vindt Koninginnedag voor de allerlaatste keer plaats. Voordat ’s lands grootste nationale feest begint is het altijd de vraag waar je de dag dit jaar nou weer eens gaat doorbrengen. Bezoek je één van de grote, drukke steden? Hier vind je 5 apps om Koninginnedag 2013 te overleven.

KomNaarDeKroning
Als je op Koninginnedag besluit om de hoofdstad aan te doen dan weet je één ding zeker: het openbaar vervoer is een chaos. KomNaarDeKroning brengt je snel en gemakkelijk naar Amsterdam per openbaar vervoer of auto. De app toont actueel reis- en parkeeradvies op een kaart in de vorm van pictogrammen en tekst om zo van en naar Amsterdam te reizen. De app is ontwikkeld door onder andere RTL Nederland en 9292.

30 APPril
In Amsterdam is ieder jaar een hoop te doen. Tijdens deze speciale laatste editie van Koninginnedag is dat niet anders. 30 APPril biedt een overzicht van alle officiële evenementen. Ook vind je een overzicht van alle nuttige punten, zoals EHBO-posten, OV-punten en routes. De politie en hulpdiensten zijn bij deze app betrokken. Zij zullen je via berichten op de hoogte houden van (extreme) drukte, eventuele incidenten en allerlei nuttige informatie bideen om de dag goed door te komen. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe beter je wordt geïnformeerd.

Troonswissel
Met de app Troonswissel speel je een uitgebreide quiz met 200 vragen over de abdicatie en het Koninklijk Huis, lees je veel leuke weetjes en vind je allerlei nuttige informatie over de Troonswisseling. Daarnaast is de app voorzien van een agenda met belangrijke momenten en een overzicht van de leden van het Koninklijk Huis.

Find my Friends
Begeef je je met een groep vrienden in de massa? Dan bestaat natuurlijk altijd het risico dat je elkaar kwijtraakt. Verstuur voordat je vertrekt een invite naar je vrienden met Find my Friends. Zo weet je altijd waar je elkaar weer kunt vinden.

TomTom Taxi Booking
Dag voorbij, een stuk in je kraag en geen zin meer om je in de massa van het openbaar vervoer te wurmen? Met TomTom Taxi Booking bestel je eenvoudig een taxi in regio Amsterdam en Rotterdam. De app biedt informatie over de chauffeur, de taxi en de verwachte aankomsttijd. Uiteraard hoef je deze niet te bestellen als je in midden in het centrum loopt…

OMT wenst iedereen een fijne Koninginnedag!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Geen app voor nodig. Een doek aan de gevel voldoet ook. Gewoon thuis blijven. Geeft een rustige dag en veel gemoedsrust(tenzij een oranjeklant een baksteen door de ruit gooit);-)

 • Profielfoto
  Appie

  Leuke apps! voor de mensen in Groningen is er een speciale app: link

 • Profielfoto
  HenkPatat

  Wat zitten ze nou te zeuren over waar het feest is, als het overal feest is hoef je toch niet te zoeken???? En bovendien als het op de kaart staat gaat iedereen er heen…. Lekker op elkaar gepakt, zo’n 800.000 man.

  Anyway, ik heb een app gevonden waarmee je feest kan vieren, is het niet beter daar op te concentreren?

  https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.illumation.kwapp2013

 • Profielfoto
  NapO

  vroeger had je geen gsm en ging je gewoon met 500.000 man in amsterdam op de diverse plein bier drinken,…

  tip, laat je telefoon lekker in je zak en praat met elkaar, biertje, proost,…

  apps voor koningendag wat een onzin,…(ff mn mening kwijt hoor).

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Leuke post mannen!
  De 30APPril app vind ik het meest nuttig.

  EHBO posten etc is altijd handig om te weten. Vaak genoeg meegemaakt dat mensen zonder app naar een groot event gaan en niet weten waar zo’n post is en dan appelig met een biertje in de hand staan te kijken als hulp nodig is.;-)
  (Dat was even een toespeling.)

  Nee maar die 30APPril is gewoon handig.
  De andere apps weet ik zo nog niet.

  Tee

 • Profielfoto
  iPrincess

  Die quiz-app is erg leuk. Pittig ook, veel vragen in de categorie: dit weet je of dit weet je niet. Leuk tijdverdrijf zo even tussen het leren door. Verder ga ik geen koninginnedag vieren. Uiteraard ga ik wel even voor de televisie zitten, maar verder ga ik de hele dag leren leren leren.

 • Profielfoto
  eiko

  bedankt Appa!

 • Profielfoto
  henq

  de leukste app is nochtans Oranje Facelook, download linkje staat op facebook.com/oranjefacelook