Guido
Guido Nieuws 29 april 2013

5 apps om Koninginnedag te overleven

Morgen vindt Koninginnedag voor de allerlaatste keer plaats. Voordat ’s lands grootste nationale feest begint is het altijd de vraag waar je de dag dit jaar nou weer eens gaat doorbrengen. Bezoek je één van de grote, drukke steden? Hier vind je 5 apps om Koninginnedag 2013 te overleven.

KomNaarDeKroning
Als je op Koninginnedag besluit om de hoofdstad aan te doen dan weet je één ding zeker: het openbaar vervoer is een chaos. KomNaarDeKroning brengt je snel en gemakkelijk naar Amsterdam per openbaar vervoer of auto. De app toont actueel reis- en parkeeradvies op een kaart in de vorm van pictogrammen en tekst om zo van en naar Amsterdam te reizen. De app is ontwikkeld door onder andere RTL Nederland en 9292.

30 APPril
In Amsterdam is ieder jaar een hoop te doen. Tijdens deze speciale laatste editie van Koninginnedag is dat niet anders. 30 APPril biedt een overzicht van alle officiële evenementen. Ook vind je een overzicht van alle nuttige punten, zoals EHBO-posten, OV-punten en routes. De politie en hulpdiensten zijn bij deze app betrokken. Zij zullen je via berichten op de hoogte houden van (extreme) drukte, eventuele incidenten en allerlei nuttige informatie bideen om de dag goed door te komen. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe beter je wordt geïnformeerd.

Troonswissel
Met de app Troonswissel speel je een uitgebreide quiz met 200 vragen over de abdicatie en het Koninklijk Huis, lees je veel leuke weetjes en vind je allerlei nuttige informatie over de Troonswisseling. Daarnaast is de app voorzien van een agenda met belangrijke momenten en een overzicht van de leden van het Koninklijk Huis.

Find my Friends
Begeef je je met een groep vrienden in de massa? Dan bestaat natuurlijk altijd het risico dat je elkaar kwijtraakt. Verstuur voordat je vertrekt een invite naar je vrienden met Find my Friends. Zo weet je altijd waar je elkaar weer kunt vinden.

TomTom Taxi Booking
Dag voorbij, een stuk in je kraag en geen zin meer om je in de massa van het openbaar vervoer te wurmen? Met TomTom Taxi Booking bestel je eenvoudig een taxi in regio Amsterdam en Rotterdam. De app biedt informatie over de chauffeur, de taxi en de verwachte aankomsttijd. Uiteraard hoef je deze niet te bestellen als je in midden in het centrum loopt…

OMT wenst iedereen een fijne Koninginnedag!

Reageer op artikel:
5 apps om Koninginnedag te overleven
Sluiten