WWDC 2013 van 10 t/m 14 juni?

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Ontwikkelaars voor Mac en iOS, houd voor de zekerheid 10 tot en met 14 juni vrij in je agenda. Het zo namelijk zomaar kunnen dat dan Apple’s World Wide Developer Conference 2013 in gehouden wordt. Tot die conclusie komt Computerworld┬ána bestudering van┬áde website van het Moscone Center in San Francisco.┬áDit conferentiecentrum was de afgelopen jaren de vaste locatie voor de WWDC.

De WWDC vindt doorgaans in juni plaats. Dit jaar blijkt het Moscone Center echter al grotendeels volgeboekt te zijn in die maand. Alleen in de week van 10 tot en met 14 juni is nog ruimte in de planning van het conferentiecentrum. Daaruit maakt Computerworld op dat dit de week moet zijn voor de WWDC. Bij OMT nuanceren we dit bericht echter graag. Volgens ons is de eerste week van juni ook een valide optie. Het nieuwe West-deel van Moscone was de afgelopen jaren steevast de locatie voor WWDC. Deze hal is 3 tot en met 7 juni ook nog beschikbaar. In die week zijn alleen de Noord- en Zuidhallen volgeboekt.

Apple’s World Wide Developer Conference is het grootste jaarlijkse evenement voor Mac- en iOS-ontwikkelaars. Het congres bestaat uit honderden sessies waarin Apple’s eigen software-engineers hun expertise delen met ontwikkelaaars en informatie delen over nieuwe besturingssystemen. De WWDC wordt traditiegetrouw geopend met een keynote waarin de top van Apple nieuwe soft- en/of hardware onthult. Dit jaar staat waarschijnlijk iOS 7 en de opvolger van OS X 10.8 Lion op het programma.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Luuksweb

  Wordt dit eigenlijk altijd live uitgezonden of is het alleen terug te kijken?

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik hoop het wel

 • Profielfoto
  iPredict

  Als UI designer pis ik bijna in mn broek van ongeduld om te zien wat Jony Ive van iOS7 en 10.9 heeft gemaakt. Het zou leuk zijn om hem een keer op de keynote te zien (lijkt me ook goed voor het imago van Apple). Dat is bij mijn weten al jaren niet gebeurd, sinds de introductie van de unibody MBP.

 • Profielfoto
  ACSA_NL

  Ik denk alleen wel dat jullie in jullie “nuance” een paar essenti├źle dagen zijn vergeten. Het gaat niet alleen om de dagen waar wij als Developers er bij kunnen. Je moet ook tijd rekenen voor de op- en af- bouw……….

  Ik denk daarom wel dat de periode van 10-06 t/m 14-06 de juiste datum gaat zijn.

 • Profielfoto
  applefreak020

  Heb er zin in!

 • Profielfoto
  Kakoener

  Heeft jony ive wel ervaring met software?
  Zo niet, kan dat wel goed gaan dan?

 • Profielfoto
  jesper211232

  OS X 10.8 Lion
  [/quote1

  OS X 10.8 Mountain Lion

 • Profielfoto
  michal

  Wat ik echt hoop is Logic Pro X.

 • Profielfoto
  iPredict

  Heeft jony ive wel ervaring met software?
  Zo niet, kan dat wel goed gaan dan?

  Jony Ive is na de executive shakeup (paar maanden terug) niet alleen hoofd van de hardware design maar ook van de software (voor zowel iOS als OSX).

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb er ook zin in. En dat er maar snel een nieuwe Mac Pro aankomt, ik kan het allersinds gebruiken…

 • Profielfoto
  martijnsch

  Komt er nog een tussentijds event of niet?

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Ik hoop dat de macbook air geupdated wordt, of anders de macbook pro, en dat de prijzen mischien nog iets naar beneden gaan zou ook wel fijn zijn, en dan kan ik op de dag van de release mijn macbookje in huis halen ^_^