Wilde plannen voor iMessage en FaceTime

Door: Raymon Mens - 25 reacties

Apple wil iMessage en FaceTime flink uitbreiden met nieuwe features en zoekt daarvoor een iOS-ontwikkelaar. Applebitch.com spotte een personeelsadvertentie op de Apple-website waarin het bedrijf stelt de diensten ‘to the next level’ te willen brengen.

Het zou dan vooral gaan om aanzienlijke verbeteringen aan iMessage en FaceTime op de iPhone. Daarnaast is de toekomstige werknemer geacht nieuwe features toe te voegen aan de bestaande iMessage en Facetime-apps. Wat voor nieuwe mogelijkheden dit zijn wordt in de personeelsadvertentie niet duidelijk gemaakt.

iMessage en FaceTime zijn redelijk succesvolle diensten, via Apple’s berichtendienst worden ongeveer 2 miljard berichten per dag verzonden. Vergelijkbare dienst Whatsapp doet ongeveer 17 miljard berichten per dag, maar werkt op praktische alle mobiele telefoons. Ondanks dat de diensten veel gebruikt worden, is er ruimte voor verbetering. Het synchroniseren van iMessage-berichten tussen OSX en iOS-apparaten gaat niet altijd goed. FaceTime heeft in vergelijking met bijvoorbeeld Skype nog weinig mogelijkheden.

Het is waarschijnlijk dat de verbeteringen aan iMessage en FaceTime onderdeel zullen zijn van iOS 7. Als we uitgaan van de jaarlijkse update-cyclus wordt deze nieuwe versie van Apple’s besturingssysteem voor mobiele apparaten begin juni, tijdens het jaarlijkse WWDC-evenement, aangekondigd.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  In BB10 zit de functie om jouw scherm te delen (een beetje zoals AirPlay mirroring) net iemand. Zou ik wel een handige toevoeging aan FaceTime vinden. ScreenTime:)

 • Profielfoto
  ThomasTJ

  Van mij mogen ze allebei wel geüpdatet worden. Ik vind het allebei prima diensten, maar echt nog niet goed genoeg, Skype is voorlopig veel beter dan facetime en imessage kan ook naar een hoger niveau. Dus hopelijk gaat iOS 7 echt dat soort vette vernieuwingen toevoegen.

 • Profielfoto
  BasBoo007

  Yeah yeah ik hoop dat ze er iets moois van maken

 • Profielfoto
  SanderApple

  Ik hoop dat ze een soort groep-chat maken met FaceTime zodat je met meerdere personen tegelijk kan FaceTimen. Iets soortgelijks bestaat al bij Skype, maar is helaas een betaalde dienst.

 • Profielfoto
  Kakoener

  Hoe kan dat nou dat Apple iemand moet aannemen om dat verbeterd te krijgen?
  Dat ze niet eens genoeg personeel hebben om er aan te werken, dat ze speciaal er voor iemand moeten aannemen.
  Zo ga je wel achter lopen met software kwa innovatie.

 • Profielfoto
  polansky

  Zijn er daadwerkelijk mensen die iMessage en Facetime gebruiken dan?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Alle oude functies van iChat wil ik graag terug in een vernieuwd iMessage programma. Nu ben ik nog steeds verplicht om in te loggen met een AIM-account als ik mijn scherm wil delen met een medestudent.

  @ Polansky: Ik gebruik het elke week een aantal keren voor groepswerken en om afspraken te maken met medestudenten.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Zijn er daadwerkelijk mensen die iMessage en Facetime gebruiken dan?

  Yep, vrij dikwijls zelfs.

 • Profielfoto
  Needler

  Zelfs FaceTime gebruik ik regelmatig.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  ik vind nadeel dat ik niet kan kiezen soms of ik via imassage of via sms berichten kan sturen. Dat ter zijde.
  .
  Nog punt dat opval : Voor 89 eurocent kan ik berichten versturen(oneindig) 17 mijard berichten per dag. En bij onze providers kost een smsje nog steeds 10 euro cent per sms?!
  .
  facetime en imassage kan heel groot worden, koppel facetime soort chat dienst aan en het word een all in one communicatie middel waar micrososft op hoopt met hun skype:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  iMessage gebruik ik meestal alleen “per ongeluk” – als ik iemand moet smssen zijn het meestal mensen die niet in mijn WhatsApp lijst staan. Dan weet ik niet of ze een iPhone hebben en zie ik pas aan het kleurtje of het een iMessage was (blauw = iMessage = gratis) of een SMS (geel = sms = betalen)
  FaceTimen gebruik ik zelden of nooit. Het idee is heel leuk, maar vaak denk ik er niet aan of kom ik er niet aan toe. Ik WhatsApp bijna alles!!

 • Profielfoto
  interFACE

  whatsapp zuigt, lelijke interface en wat me nog meer irriteert is het feit dat iemand kan zien of je bericht gelezen is.

 • Profielfoto
  kevinboos

  Ik gebruik iMessage eigenlijk alleen omdat ik dan ook via mijn MacBook berichten kan sturen als vervanging van Whatsapp, zodat ik niet steeds naar mijn iPhone hoef te grijpen. Voor de rest Whatsapp en Facebook chat….

 • Profielfoto
  bArtificial

  @MEEUW ik heb het zo ingesteld dat ik altijd imessage verstuur. Als het dan toch in sms moet hou ik mn vinger op het bericht nadat het verzonden is en kies dan “stuur als sms bericht”. Werkt ideaal.

 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Komt iOS 7 ook uit voor iPhone 4S en iPad 2?

 • Profielfoto
  Applelvr

  iMessage is inderdaad gratis. Voor sms hoef je bv bij Vodafone onderling niet te betalen dus dat is ook gratis. Ook al is het tussen een iOS en niet-iOS gebruiker.

 • Profielfoto
  Planetearth

  Naar alle waarschijnlijkheid zal er binnen Apple al geruime tijd met een team specialisten aan het werk zijn met de verbeteringen aan facetime en iMessage. Marketing hoort er ook bij.
  Op elk niveau en op elk detail zitten mensen hierover te brainstormen. Mocht er toch nog een geschikte teamplayer voor i-Message en facetime gevonden worden dan is dat mooi meegenomen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het lijkt wel alsof Apple een stap terug heeft gedaan sinds iCloud.
  De diensten achter Mobile ME waren soms traag en voelde duidelijk nog niet af maar wat het kon deed het tenminste betrouwbaar. Dat kan je van iCloud gerelateerde diensen niet zeggen en het kan veel minder dan Mobile ME.

  ik blijf de iDisk missen. Hoe de opslag tussen apps nu gaat via iCloud is leuk maar de online toegang voor niet Apple Apps ontbreekt. het delen met mensen ontbreekt en zoveel meer.

  iMessage mist ook functies die iChat wel had. Scherm over nemen via iChat ging heel gemakkelijk. Nu moet je trucken uit halen. Er valt voor Apple nog heel wat winst te behalen op gebied van services en integratie. En ik heb het gevoel dat Apple daar voor iCloud al veel verder mee was dan nu.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik ken nog wel wat programma’s van Apple die eens aangepakt moeten worden. *naar iWorks fronst*

 • Profielfoto
  Remy K.

  Ook al ben ik een dagelijks gebruiker van iMessage en Facetime, denk ik dat er op beide gebieden nog veel te verbeteren valt. Ik heb het idee dat ze expres niet zo hard gaan in de ontwikkeling van beide programma’s. De basic features die je verwacht van zulke dienste zijn er. Misschien wachten ze eerst om het vervolgens wanneer het meer mainstream is, uit te breiden met meer mogelijkheden.

  Iets wat ik wel enorm mis, is gewoon een app voor FaceTime op de iPhone, waar gewoon automatisch in komt te staan welke contacten in je lijst de dienst ondersteunen. Ik snap overigens ook niet waarom de iPhone dit als enige niet heeft. De rest van alle apparaten heeft wel een aparte facetime app.

  Facetime met meerdere personen is wel een groot gebrek tot op heden! Ik hoop ook zeer dat dit een van de nieuwe mogelijkheden gaat worden!

  Ik heb het idee dat Apple graag voor elke service een directe app wilt die maar voor een bepaald aantal dingen zorgt. Gewoon een foto’s app voor je foto’s, video app voor al je video’s. Gewoon lekker duidelijk. Geen gezeur dat je het met andere dingen allemaal kan openen. Elke app regelt zijn eigen content. Dus waarom Facetime niet op die manier op de iPhone is geregeld begrijp ik niet helemaal.

  Maar ik ben erg blij met beide programma’s. Wat meer iCloud intergratie zou wel fijn zijn.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Vooral FaceTime is echt een succesnummer, iedereen die ik ken gebruikt het :’). Het is slim om FaceTime en iMessage in dezelfde statistieken weer te geven, dan lijkt FaceTime nog wat voor te stellen :’).

 • Profielfoto
  leavestone

  Schermdeling je hebt nu een apart AIM account nodig om schermdeling te kunnen doen.

  De ellende is dat ze er voor gekozen hebben dat niet zichtbaar is of iemand online is. Dit staat succes ook in de weg. Niets is irritanter dan eindeloos te moeten bellen. Bovendien is het hoge beltoontje voor ouderen moeilijk te horen.

  Gevolg eerst bellen met vaste telefoon zullen we facetimen?

  terwijl FaceTime kwalitatief met kop en schouders boven alle alternatieven uitsteekt.

 • Profielfoto
  Erwal

  het zal aan mij liggen, maar 600+ vacatures en eentje gaat over een iOS developer die mooie dingen gaat doen. Ronkende teksten zijn standaard in personeelsadvertenties, ook in ons nuchtere Nederland. Nou nou, wilde plannen, een hele programmeur erbij. Die apple toch, poeh poeh…

 • Profielfoto
  Ruwepit

  @tantea Kom je jouw inferieur speelgoed niet aan de straatstenen kwijt? Hoe dom kun je zijn om te denken dat je het hier wel kwijt kunt!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Ruwepit…
  Reageren op spam is net zo nutteloos als de spam zelf… Ze kijken er toch niet meer naar om en wij halen het ook weg hier…

  Over Facetime: ik mis inderdaad de functie om computers op afstand te beheren… Moet ik nu via Apple Remote Desktop doen en dat werkt niet lekker. De versies van met name oudere computers en mijn versie komen niet vaak overeen en op oudere modellen is het dan moeilijk werken…