Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 maart 2013
Leestijd: 1 minuut

Volgende iPhone komt altijd op z’n pootjes terecht

Een iPhone is een mooi ding, maar zoals elke smartphone is het ook bij Apple’s telefoon maar de vraag of deze een vrije val zal overleven. Het bedrijf uit Cupertino is hard aan het werk om een volgende generatie iPhone val-proof te maken, dit blijkt uit een nieuw patent dat ontdekt werd door Patently Apple.

Het patent omschrijft een mechanisme dat kan ingrijpen als de iPhone aan het vallen is. Het moet zorgen dat een vallende iPhone, net als een kat, altijd op het vlak dat het meest bestand is tegen vallen terecht komt. Vanzelfsprekend is dit niet het scherm, maar op een van de flanken. In het patent wordt gesproken over een mechanisme dat de iPhone al vallend kan draaien.

Om de iPhone te draaien, zou massa binnenin de iPhone ingezet kunnen worden. De patentomschrijving spreekt van een zwaartepunt dat inwendig verplaatsbaar zou zijn en daarmee de iPhone kan kantelen. Daarnaast omschrijft het patent een mogelijkheid om de batterij tijdens het vallen uit de telefoon te schieten (schietstoel anyone?) om de valrichting de beïnvloeden.

De vergelijking met een vliegtuig gaat verder dan alleen een schietstoel. Er zou, volgens het patent, ook een blackbox in de iPhone opgenomen kunnen worden. Deze registreert hoe de telefoon valt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volgende iPhone komt altijd op z’n pootjes terecht
Sluiten