Van 80’s-console naar iPhone-dock

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Op marktplaats voor handgemaakte spullen, Etsy.com, staat een wel heel bijzonder iPhone-dock te koop. In zijn Etsy-shop biedt Engelsman Peter Morris een Atari 2600-console aan die ongebouwd is tot iPhone-dock. De klusser heeft behalve de buitenkant niet veel van de console heel gelaten.

Het binnenwerk van de console is praktisch geheel vervangen. Door de nieuwe binnenkant kan het dock de iPhone niet alleen laden, er zijn ook speakers en een equalizer aanwezig, zelfs een FM-radio ontbreekt niet. Er is maar één exemplaar beschikbaar.

Ondanks dat de buitenkant oud is, is het dock volledig bij de tijd. We lezen dat het compatibel is met de iPhone 5. De prijs is schappelijk, de Engelsman verkoopt zijn ‘hobby-dock’ voor ongeveer € 175 exclusief verzendkosten. Je kan hier meer foto’s bekijken en dit unieke console-dock ook aanschaffen.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Vicompany_1

  Daar zullen nog wel hoge bedragen op geboden worden

 • Profielfoto
  iSponge

  Uhm, nee want Etsy is geen ‘marktplaats’ zoals Marktplaats. ’t is geen veilingsite, meer een webshop waar duizenden (miljoenen?) mensen hun handgemaakte spulletjes verkopen.

 • Profielfoto
  pim939

  ze hebben ook een ipad versie klik!

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Geweldig!!

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Hm, als de origele ‘heavy sixer’ die het ooit was (in werkende staat) was de console meer waard;-)

 • Profielfoto
  seek

  Beste OMT die links naar Etsy.com en Apple’s iPhone pagina zijn totaal overbodig en zelf letterlijk misleidend en onhandig.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Zonde hoor. Dit model heette trouwens Atari VCS … pas enige tijd later werd ‘2600’ de gangbare naam voor de gameconsole. Dit is inderdaad de ‘heavy sixer’ vanwege de 6 metalen knoppen. Latere editie (nog steeds met houtfront) had 4 toetsen. Atari rulezzz…. al ben ik zelf een groter fan van de 8bit reeks (400/800, XL/XE/XEGS)