Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 maart 2013

Tweetdeck for iPhone is gevlogen

Enkele jaren geleden was Tweetdeck mijn favoriete Twitter-client op de iPhone. Nadat Twitter de alternatieve client in 2011 voor ruim 40 miljoen dollar kocht, is er echter nooit een update voor de iPhone-versie verschenen. Vandaag meldt Twitter dat de vogel gevlogen is, de mobiele versies van Tweetdeck zullen uitgefaseerd worden.

Ook de ‘gele’ versie van Tweetdeck die gebruik maakt van Adobe Air zal stoppen met werken. Deze versie van Tweetdeck maakt gebruik van Twitter’s v1.0 API, welke tevens uitgefaseerd zal worden. Het Tweetdeck-team wil zich focussen op de webapps en Chrome-versies. 

De Tweetdeck-clients voor Mac en Windows zullen wel blijven bestaan, maar zullen nieuwe features pas na de webapps en Chrome-versie krijgen. Verder is het nog het vermelden waard dat Facebook integratie volledig uit Tweetdeck gesloopt zal worden.

Het nieuws kwam overigens niet als een verrassing. Twitter is al langer bezig met strengere regels opleggen aan alternatieve Twitter-clients, waarschijnlijk om hun businessmodel op orde te krijgen. Het tonen van reclame is momenteel alleen mogelijk in de officiële Twitterapps en op twitter.com. Het is waarschijnlijk dat Twitter daarom niet meer zo happig is op de alternatieve clients.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweetdeck for iPhone is gevlogen
Sluiten