Tweetdeck for iPhone is gevlogen

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Enkele jaren geleden was Tweetdeck mijn favoriete Twitter-client op de iPhone. Nadat Twitter de alternatieve client in 2011 voor ruim 40 miljoen dollar kocht, is er echter nooit een update voor de iPhone-versie verschenen. Vandaag meldt Twitter dat de vogel gevlogen is, de mobiele versies van Tweetdeck zullen uitgefaseerd worden.

Ook de ‘gele’ versie van Tweetdeck die gebruik maakt van Adobe Air zal stoppen met werken. Deze versie van Tweetdeck maakt gebruik van Twitter’s v1.0 API, welke tevens uitgefaseerd zal worden. Het Tweetdeck-team wil zich focussen op de webapps en Chrome-versies. 

De Tweetdeck-clients voor Mac en Windows zullen wel blijven bestaan, maar zullen nieuwe features pas na de webapps en Chrome-versie krijgen. Verder is het nog het vermelden waard dat Facebook integratie volledig uit Tweetdeck gesloopt zal worden.

Het nieuws kwam overigens niet als een verrassing. Twitter is al langer bezig met strengere regels opleggen aan alternatieve Twitter-clients, waarschijnlijk om hun businessmodel op orde te krijgen. Het tonen van reclame is momenteel alleen mogelijk in de officiële Twitterapps en op twitter.com. Het is waarschijnlijk dat Twitter daarom niet meer zo happig is op de alternatieve clients.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Ach, dan maar geen Twitter. Hun eigen app doet het helemaal niet.

 • Profielfoto
  pim939

  Best wel jammer dit. Het handige van tweetdeck vond ik juist dat Facebook en Twitter in 1 timeline konden woorden bekeken.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel


  Hier word je blij van. Dan maar geen Twitter…

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Ik gebruik Echofon al jaren met veel plezier (hoewel ik wel op een oude versie zit omdat ze van Twitter de RT functie eruit moesten slopen) en ik heb de officiële Twitter app meerdere kansen heb gegeven is het altijd een kwelling geweest! Zodra ik Echofon niet meer kan gebruiken is het voor mij het einde van Twitter.
  (beetje off topic maar ik nam aan dat dit is hoe Tweetdeck gebruikers zich voelen)

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  @pim939: kijk eens naar Hootsuite. Veel krachtiger en mooier dan Twitter, met een hele rij kolommen voor allerlei Twitter-functies en andere sociale media: Facebook, LinkedIn, Foursquare. Daarnaast een nog betere scheduling functie dan Tweetdeck. Prima iOS-app en een prima online client waar je met een truc een html-5 Mac-applicatie van kan bouwen…

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Geen welke, maar Die!