Stevie Wonder shopt nieuwe MacBooks

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Het is een publiek geheim dat Stevie Wonder een enorme gadget-liefhebber is. Vandaag was hij toe aan wat nieuwe Apple-apparaten. Paparazzo van The Daily MailĀ zagenĀ hem bij eenĀ Apple Store in Los Angeles, de zanger en zijn assistent verlieten de winkel met twee Ā bekende Apple Store tassen maar daarin gloednieuwe MacBooks.

Het feit dat de 62-jarige soullegendeĀ blind is, weerhoudt hem niet van het gebruiken van Apple’s producten.Ā Stevie is al jaren een echte een Apple-fan en voorvechter van rechten voor blinden. Apple-producten zijn door de uitgebreide voice-over mogelijkheden ook prima te gebruiken voor blinden zoals Stevie Wonder. In 2011 eerde de soulzanger de toen net overleden Steve Jobs met de woorden “Als blinde kan ik alles wat jullie ook op een iPhone of iPad kunnen”.

Wonders’ assistent had zich voor het bezoek aan de Apple Store in een toepasselijk blauw shirt gehesen. De zanger was zelf in het grijs/zwart, met als enige opvallende zijn rode beats-oordopjes. Blijkbaar geeft de zanger voor het luisteren van muziek de voorkeur aan iets anders dan Apple’s EarPods.

Stevie Wonder Apple Store

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Wyodor

  Stevie Wonder zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van het Retina scherm.

 • Profielfoto
  JBStudio

  @Wyodor: haha heeeeel flauw, maar wel erg grappig… haha

 • Profielfoto
  Gigs

  Misschien kan Apple van enkele van z’n produkten een ‘stripped version’ op de markt brengen. Want welke blinde (bijvoorbeeld) heeft nou zo’n kostbaar, energieslurpend scherm nodig? Behalve dan wanneer het een touchscreen is natuurlijk.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ik denk dat hij geil op Siri.
  Maare gaan we nu van elke bn’er een nieuws bericht plaatsen? Toch de telegraaf kant op ;)?

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Wel benieuwd van welk merk die rode oortjes dan zijn.
  Ik ben zelf blind, ooit zo geboren en sinds een paar jaar meer dan blije Apple gebruiker.
  Van iPhone, iPod en iPad tot de Macbook Pro.
  Geen gezeur meer met schermlezers die je Extra moet bijkopen en vaak 2 keer duurder zijn dan de kostprijs voor je pc.
  Bovendien kan ik inderdaad Alles wat jij met je iPhone ook kan. Zo niet, dan mag de ontwikkelaar van de App ie problemen geeft, een mailtje verwachten. Dat werkt vaak prima.
  of ik nu een podcast maak (werk) of mail en lekker klooi (prive) absoluut Macfan.

 • Profielfoto
  Akoni

  Leuk stukje, het is een feit dat mensen met lichamenlijke beperkingen wel degelijk
  met deze middelen om kunnen gaan, en vaak een kunnen bezitten of aangeleerd hebben, waarvan anderen weinig tot geen vermoeden hebben dat het bestaat.

 • Profielfoto
  mathijsvanderhurk

  @Mcegbert de rode oortjes zijn van Beats by Dre ;-)!

 • Profielfoto
  Wyodor

  @Gigs Dan zal dat op z’n minst een OpDeTast scherm moeten zijn.

 • Profielfoto
  Afroman

  Wondersā€™ assistent had zich voor het bezoek aan de Apple Store in een toepasselijk blauw shirt gehesen. De zanger was zelf in het grijs/zwart, met als enige opvallende zijn rode beats-oordopjes. Blijkbaar geeft de zanger voor het luisteren van muziek de voorkeur aan iets anders dan Appleā€™s EarPods.

  Ja nou en?

 • Profielfoto
  Edwin377

  Misschien kan Apple van enkele van z\’n produkten een \’stripped version\’ op de markt brengen. Want welke blinde (bijvoorbeeld) heeft nou zo\’n kostbaar, energieslurpend scherm nodig? Behalve dan wanneer het een touchscreen is natuurlijk.

  Dat zou natuurlijk geen slecht idee zijn; een speciale versie voor blinden. Dat scheelt een duur lcd scherm en energiegebruik. Bovendien wordt het jatten van zo’n versie minder interessant. Zeker als het bijvoorbeeld door een andere kleur meteen duidelijk wordt dat het om een speciale versie gaat. Blinden hebben dan het voordeel van veel langere gebruiksduur en geen last van meekijkers. Maar goed; de kleine oplage zal dat qua kosten juist weer te duur maken. Toch; een leuk idee.

 • Profielfoto
  serum

  Het is een publiek geheim dat Stevie Wonder een enorme gadget-liefhebber is.

  En toch staat ie mooi op de foto! zo’n geheim is het dus ook niet.

 • Profielfoto
  THX-1138

  het is trouwens een behoorlijke big fat slob geworden zeg.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Geen versie voor blinden Ajb
  Ik ben blij met mainstream spullen
  Bovendien kan het scherm in VO al worden uitgezet
  Daarbij, mijn meiden van 4 en 5, willen wel degelijk een retinascherm
  Prima zo!!!