Steve Jobs-film is vertraagd

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De Steve Jobs-film met Ashton Kutche als Jobs in de hoofdrol komt voorlopig niet in de bioscopen. Ondanks dat de film al enige tijd af is en zelfs al te zien was op het Sundance Film Festival, heeft productiemaatschappij Five Star Films Inc. besloten de release uit te stellen.

Het was de bedoeling dat de film vanaf 19 april in de Amerikaanse bioscopen te zien zou zijn. De productent laat aan deadline.com weten de release echter tot nader order uit te stellen. Als reden wordt de promotie genoemd, er zou niet genoeg tijd zijn om marketing-acties op te zetten en ‘buzz’ te creëren. 

De film focust zich specifiek op de periode 1971-2000, in deze periode was Apple bezig met de voorbereiding voor de iPod-presentatie. De filmcrew kreeg toegang tot een groot aantal historische locaties, zoals de garage waaruit Apple is begonnen. De film is geregiseerd door Joshua Michael Stern en Inferno Entertainment zal de internationale release verzorgen.

Ondertussen is zijn er twee andere films over Steve Jobs in de maak. De eerste is gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson. Aaron Sorkin (The Social Network, The Newsroom) verzorgt het script en Sony overziet de productie. De tweede is een stuk minder serieus en gemaakt door comedywebsite Funny or Die. iSteve zal een film van ongeveer 60 minuten worden met Justin Long (ja, die van de ‘Get a Mac’) als Steve Jobs in de hoofdrol.

Funny or Die claimt de eerste Steve Jobs-film met 'iSteve'
Funny or Die claimt de eerste Steve Jobs-film met ‘iSteve’

Tot nu toe lijkt de Jobs-film van Funny or Die de eerste met een concrete releasedatum. The New York Times laat weten dat de komische Jobs-film vanaf 15 april op de website van Funny or Die te bekijken is.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Barend Mars

  Comedy film over Steve RIP ouwe vriend
  Maar goed dat je dit allemaal niet hoeft te zien

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Comedy film over Steve RIP ouwe vriend
  Maar goed dat je dit allemaal niet hoeft te zien

  Aandoenlijk.

  Ouwe vriend… heb je de biografie gelezen? Zoveel vrienden had hij niet. Omdat mensen liever niet teveel in zijn buurt kwamen.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Haha, precies, ik heb m ook gelezen. Het was niet echt een sympathieke man, ik had zelfs een beetje medelijden met ‘m.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Ja die heb ik gelezen ja was idd niet echt een aardige man maar dat is meestal met mensen die geniaal zijn

 • Profielfoto
  seek

  De stukjes die ik zag van deze film vond ik bagger. ‘k Hoop daarom op de andere films.

 • Profielfoto
  polansky

  Ze wachten nog op de ‘one more thing’.

 • Profielfoto
  Moriarty

  De man heet “Ashton Kutcher” – foutje?:)

 • Profielfoto
  Yosemite

  De film focust zich specifiek op de periode 1971-2000, in deze periode was Apple bezig met de voorbereiding voor de iPod-presentatie.

  Dat lijkt me niet te kloppen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Steve, een persoonlijke vriend, had inderdaad liever gezien dat deze film niet gemaakt werd.