Steeds meer fabrikanten aan de smartwatch

Door: Raymon Mens - 22 reacties

Enkele jaren geleden hoorde ik, als ik iemand vroeg waarom hij geen horloge om had, vaak het volgende antwoord: “Een horloge, dat heb je toch helemaal niet nodig? Je kan op je telefoon de tijd zien!”. Wisten we toen veel dat het najaar van 2013 misschien wel in het teken zou gaan staan van de smartwatch. Ineens werkt iedereen eraan.

Dit jaar waren Pebble en Cookoo de eersten die ons concreet lieten kennismaken met het smartwatch-concept. De hardnekkige geruchtenstroom over Apple’s iWatch blijft ook aan. Hoewel Apple geen enkele bevestiging gaf, liet Samsung deze week weten ook aan een smartwatch te werken. Vandaag duiken er geruchten op die wijzen op smartwatches van Google en LG.

Google zou volgens de Financial Times een smartwatch in ontwikkeling hebben die samen gaat werken met Android-telefoons. De smartwatch van de zoekgigant zou dan ook gemaakt worden door het Android-team en niet door Google’s X Lab. Laatstgenoemde Google-tak doet vooral futuristische projecten als Google Glass.

De laatste fabrikant waar smartwatch-geruchten over opduiken is LG. The Korea Times meldt vandaag dat LG een smartwatch-concept in de pijplijn heeft zitten. Het slimme horloge zou, volgens de bron van de krant, bij LG nog in een vroege R&D-fase zitten en onderdeel zijn van een langetermijnstrategie. Dat wil zeggen dat het slimme horloge van LG voorlopig nog niet te koop zal zijn.

Draag je momenteel geen horloge? Begin alvast maar met oefenen. Het lijkt er namelijk op dat zo’n smartwatch binnen afzienbare tijd in vele smaken verkrijgbaar zal zijn.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  App69

  Toch eens benieuwd wat Apple nu gaat doen. Ga ik met m’n iWathh m’n iTV kunnen bedienen?

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  heb nou al 1 jaar een iPod Nano om m’n pols. en moet zeggen dat ik heel enthousiast ben over het horloge-concept. zeker als Jonathan Ive de buiten-én-binnenkant ontwerpt.

 • Profielfoto
  Daanklijn

  Ik blijf lekker bij mn G-Shock hoor:)

 • Profielfoto
  polansky

  Een horloge, dat heb je toch helemaal niet nodig? Je kan op je telefoon de tijd zien!”. Wisten we toen veel dat het najaar van 2013 misschien wel in het teken zou gaan staan van de smartwatch. Ineens werkt iedereen eraan.”

  .
  Een horloge blijft een mode artikel ook als ie ‘slim’ is.
  Het lijkt een leuk concept, totdat je er straks achterkomt dat iedereen altijd en overal dat telefoongesprek tot in de details kan volgen…
  .
  Mag toch hopen dat die dingen dan worden geleverd met een draadloos oortje!
  .
  Persoonlijk denk ik dat Google Glass het een stuk beter zal doen dan een simpel polsbandje.

 • Profielfoto
  100percentme

  Ik hoop dat je ermee kan facetimen. Als in spionnen films:)

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  Rolfpeters

  Opvallend ontbreekt de al meer dan een jaar bestaande smartwatch uit Italië: de I’m Watch in diverse artikelen en commentaren. Ik heb dit horloge al bijna een jaar en dit connect heel goed met de iPhone 5 en is goed bruikbaar in het dagelijks leven. Goede functionaliteit en zelfs een eigen app winkel! Imsmart.com

 • Profielfoto
  J-vision

  Ik heb toch echt altijd een horloge om en koop geregeld een nieuwe. Het is dan ook meer een onderdeel van de styling. Ook een soort verzamelobject.

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Nadeel van al die smartwatches tot nu toe, dat het zulke bakken van dingen zijn. Zag laatst op BRIGHT de review van de Cookoo watch. Ziet er qua design best goed uit, maar is wel bijna 2cm dik! En de Pebble ziet er ook behoorlijk lomp uit. Vindt ik persoonlijk erg irritant zo’n blok aan je arm. Snap het wel, er moet natuurlijk ook een behoorlijke bak elektronica in. Eens kijken hoe Apple dat dat straks gaat fixen. Ik zit nu zelf op het Kickstart project “The words thinnest watch” (0,8mm) te wachten. Nee, geen contact met je smartphone, maar wel innovatief en een prachtig design!

 • Profielfoto
  ocramarco

  En weer geen melding dat samsing in 2009 zich al aan een horloge gewaagt heeft. Het is echt nieuw … echt niet.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Dirk, ik denk dat je met die klacht in de minderheid bent. ‘Alle’ mannelijke klassiekers zoals de Seiko Orange Monster, Omega Speedmaster, Rolex Submariner, etc. zijn toch behoorlijk stevig. Dat horloge dat jij hebt gepost ziet er ook vrij ‘vrouwelijk’ (en breekbaar) uit. Toch lastig voor iets dat steeds meer een statement dan een broodnodig accessoire is.

 • Profielfoto
  wikniee

  Samsung zal eerst wel wachten tot Apple er een uitbrengt. Daarna zetten ze de kopieermachines weer aan

 • Profielfoto
  svole

  Gaat in deze apple phone dan gewoon ook een simkaart in en dat je met 3g kan werken?

  Of moet je altijd nog connecten met een iphone? Zo ver ik weet werken alle smartwatches in combinatie met….. we wachten het wel af.

 • Profielfoto
  svole

  ik bedoel natuurlijk apple smartphone

 • Profielfoto
  svole

  smartwatch hehe.

 • Profielfoto
  polansky

  ocramarco 9 uur geleden
  En weer geen melding dat samsing in 2009 zich al aan een horloge gewaagt heeft. Het is echt nieuw … echt niet.

  Het is blijkbaar niets geworden, anders hadden we er allemaal van gehoord.
  Zo ‘slim’ is dat horloge van Samsung dus niet!

 • Profielfoto
  Niels1230

  Waarrom geen smartwatch die zelfstandig werkt???

 • Profielfoto
  KR1275

  Sony heeft toch ook al zoiets.
  Volgens mij zit de markt hier niet zozeer op te wachten als op een moderne telefoon. In mijn jeugd was de kwarts horloge populair. Duurde een paar jaar en daarna kwam het oude vertrouwde weer terug. Het blijft een onderdeel van je aankleding, vraag me af of men het horloge vervangt door een onooglijk digitaal blokje aan je pols.

 • Profielfoto
  Solidrocketbooster

  Retro Casio

  LCD Digital Remote Control, Calculator, & Chronograph Watch

 • Profielfoto
  superduc

  Ik heb ondermeer een omega speedy uit 1965 en die van Apple moet toch wel heel geweldig worden voor ik die er voor inruil

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Vooral de smartwatch van Sony lijkt een voorloper te zijn op wat komen gaat.
  Al je notificaties (of diegene die je wilt tenminste) op je horloge zien en eventueel beantwoorden.

  Persoonlijk vind ik hem nog te dik en goedkoop aanvoelen, maar het idee is wel leuk.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Het is blijkbaar niets geworden, anders hadden we er allemaal van gehoord.
  Zo \’slim\’ is dat horloge van Samsung dus niet!

  Klopt. It’s all about the timing. Daar is Apple weer een kei in. Maar dan moeten we straks niet weer zeggen dat Samsung Apple gaat kopiëren.