Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 4 maart 2013

SizeUp: jongleren met vensters

Tijdens iedere aflevering van OMT LIVE bespreken we aan tafel in Studio Statensingel een aantal interessante apps. Zo kwam onze gast Lex Runderkamp in de laatste aflevering met een nuttig appje genaamd SizeUp. Hiermee kun je orde aanbrengen in de vensterchaos op je Mac.

SizeUp kan verschillende trucjes met vensters. Zo kun je bijvoorbeeld twee vensters snel netjes naast elkaar zetten (waar hebben we dat overigens eerder gezien?). Handig bij het schrijven van een artikel waarbij je tekstverwerker en informatie in Safari naast elkaar wilt hebben zonder te moeten switchen van app.

Stel zelf shortcuts in

SizeUp werkt helemaal met shortcuts. Met een druk op de knop staat een geselecteerd venster links, rechts, boven of onderin het scherm. Het is zelfs mogelijk om een venster met een shortcut uit te vullen tot een kwart van het scherm. Handig als je veel met bestanden moet slepen tussen verschillende mappen.

SizeUp is compatibel met Spaces en extra beeldschermen. Met een druk op de knop staat een venster op je tweede scherm of space. SizeUp kost precies €10 en is te koop op Irradiated Software.

Bekijk hieronder het fragment waarin Lex de werking van app toelicht:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SizeUp: jongleren met vensters
Sluiten