Philips start ontwikkelplatform voor Hue-lampen

Door: Koen van Tongeren - 2 reacties

De Philips Hue-lampen die eind vorig jaar op de markt kwamen werden direct enthousiast ontvangen, zowel door consumenten als ontwikkelaars. Door de overweldigende vraag naar de ledlampen die via je iPhone te bedienen zijn waren ze maandenlang moeilijk verkrijgbaar. Tegelijkertijd onstond een actieve ontwikkelaarscommunity die zelfstandig Hue-apps begon te maken.

Philips heeft vandaag een offici√ęel ontwikkelaarsplatform voor Hue uitgebracht. Met een SDK, een aantal open API’s en handleidingen voor hard- en softwarebouwers geeft het bedrijf ontwikkelaars handvatten om zelf nieuwe toepassingen voor Hue te verzinnen en te bouwen.¬†

De Hue-lampen staan zijn via een eigen router altijd online toegankelijk. Omdat de router de open Zigbee-standaard ondersteunt is het ook mogelijk om de lampen samen te laten werken met andere apparaten in huis. Ontwikkelaars die op eigen houtje aan de slag zijn gegaan hebben de potentie hiervan al laten zien in verschillende toepassingen.

Het schrijven van Hue-apps wordt met de nieuwe SDK eenvoudiger.¬†Op de officieuze Hue Developer Community¬†wordt dan ook enthousiast gereageerd op het nieuwe ontwikkelaarsplatform.¬†Ongetwijfeld zal er veel aandacht aan besteed worden op de eerste Hue Developer Conference¬†die aanstaande vrijdag gehouden wordt in Eindhoven. Ge√Įnteresseerden moeten helaas wachten tot volgend jaar; de inschrijving is inmiddels gesloten. Iedereen kan echter direct zelf aan de slag met de door Philips beschikbaar gestelde API’s, SDK’s en how-to’s.¬†Het offici√ęle ontwikkelaarsplatform voor Hue is open en gratis beschikbaar.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Davidv

  hoop dat ze ook is een keer zo’n lamp met een G10 fitting gaan maken.
  ik zou een ambilight functie wel leuk vinden die dan samenwerkt met je tv en iPad

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Heb hem gekocht, had living colors al, en is echt een fijne app. Enige dat ik nog mis is dat je lampen aangaan wanneer je thuis komt en uitgaan wanneer je het huis weer verlaat. Met het uitbrengen van de SDK zal het niet zo lang duren voordat dit wel mogelijk is.