Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 maart 2013

Philips start ontwikkelplatform voor Hue-lampen

De Philips Hue-lampen die eind vorig jaar op de markt kwamen werden direct enthousiast ontvangen, zowel door consumenten als ontwikkelaars. Door de overweldigende vraag naar de ledlampen die via je iPhone te bedienen zijn waren ze maandenlang moeilijk verkrijgbaar. Tegelijkertijd onstond een actieve ontwikkelaarscommunity die zelfstandig Hue-apps begon te maken.

Philips heeft vandaag een officiëel ontwikkelaarsplatform voor Hue uitgebracht. Met een SDK, een aantal open API’s en handleidingen voor hard- en softwarebouwers geeft het bedrijf ontwikkelaars handvatten om zelf nieuwe toepassingen voor Hue te verzinnen en te bouwen. 

De Hue-lampen staan zijn via een eigen router altijd online toegankelijk. Omdat de router de open Zigbee-standaard ondersteunt is het ook mogelijk om de lampen samen te laten werken met andere apparaten in huis. Ontwikkelaars die op eigen houtje aan de slag zijn gegaan hebben de potentie hiervan al laten zien in verschillende toepassingen.

Het schrijven van Hue-apps wordt met de nieuwe SDK eenvoudiger. Op de officieuze Hue Developer Community wordt dan ook enthousiast gereageerd op het nieuwe ontwikkelaarsplatform. Ongetwijfeld zal er veel aandacht aan besteed worden op de eerste Hue Developer Conference die aanstaande vrijdag gehouden wordt in Eindhoven. Geïnteresseerden moeten helaas wachten tot volgend jaar; de inschrijving is inmiddels gesloten. Iedereen kan echter direct zelf aan de slag met de door Philips beschikbaar gestelde API’s, SDK’s en how-to’s. Het officiële ontwikkelaarsplatform voor Hue is open en gratis beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Philips start ontwikkelplatform voor Hue-lampen
Sluiten