Phil Schiller boort Android de grond in

Door: Raymon Mens - 68 reacties

Apple’s marketingman Phil Schiller windt er, in een interview met The Wall Street Journal, geen doekjes om. Android is inferieur, slechts een vervanger voor goedkope feature phones en de gebruikservaring is lang niet zo goed als die van Apple’s eigen mobiele besturingssysteem iOS.

Volgens Schiller stappen bovendien vier keer zoveel mensen over van Android naar Apple, als van Apple naar Android. Dit zou blijken uit onderzoek dat Apple heeft gedaan. Apple’s marketingman zegt de toekomst van de iPhone en iPad dan ook zonnig in te zien. Android zou veel problemen hebben. In het interview haalt hij de belangrijkste aan.

Een van de belangrijkste problemen van Android is volgens Schiller de fragmentatie. Veel toestellen met het besturingssysteem van Google draaien nog een oude versie van Android en zullen nooit een update krijgen. Deze oude versies zouden er, volgens Apple’s hoofd marketing, niet alleen voor zorgen dat vele apps niet goed werken, maar ook erg onveilig zijn.

Maar dat is lang niet het enige wat Schiller niet aan staat. Hij haalt aan dat Apple de enige fabrikant is die zowel het OS als de hardware zelf maakt. Hierdoor werkt een iPhone volgens Schiller zonder gedoe meteen goed. “Wanneer je een Android-toestel uit de doos haalt, moet je je registeren voor accounts bij 9 verschillende producenten om de ervaring te krijgen die bij iOS ingebakken zit.”

Ook de grootte van de recente Android-toestellen kan niet rekenen op Schiller’s goedkeuring. Volgens de marketingman proberen Android-fabrikanten door het maken van grote toestellen de accucapaciteit te vergroten. Echter heeft de iPhone 5 volgens Schiller nog steeds de beste accu en het beste scherm.

Schiller benadrukte ook dat marktaandeel niet alles is en dat Apple’s iPhone in ‘real world’ metingen telkens als meestgebruikte smartphone uit de bus komt. Daarnaast zouden, volgens de marketingman, 75% van de iPhone-gebruikers zeer tevreden zijn over hun telefoon. Bij Android-toestellen bleek slechts de helft van de gebruikers zeer tevreden.

Ondanks dat Phil Schiller niets zegt dat we eigenlijk nog niet wisten, is dit een opmerkelijk interview. In het verleden gaf Apple zelden commentaar op concurrerende producten. In het ‘post Jobs-tijdperk’ lijkt Apple echter meer een defensieve aanpak te gaan gebruiken.

Reacties

68 reacties
 • Profielfoto
  Basvn

  Wanneer je een Android-toestel uit de doos haalt, moet je je registeren voor accounts bij 9 verschillende producenten om de ervaring te krijgen die bij iOS ingebakken zit.

  Ik heb met mijn ipod als hij opnieuw ingesteld moet worden dat ik moet inloggen in : app store – imessage – facetime
  dat heb ik met android niet? moet daarbij alleen elke keer dat ik een nieuw programma (stock programma) open akkoord gaan met de voorwaarden

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Dat van die 9 accounts klopt zeker. Paar weken geleden even een HTC geïnstalleerd, wat een gedoe zeg!

 • Profielfoto
  gbruit

  Het wordt tijd dat Apple weer ‘ns aan het werk gaat. Apple beter dan een andere? Welke andere?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Goed gedaan phil.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Niet het beste scherm, voor de rest: eens

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Alle anderen gbruit.:lol:
  .
  Ik kan het echt onderschrijven.
  Veel ervaring met Android-tablets. Maar wat een ellendige bende.
  Alsof je een rijtjeshuis in Lelystad koopt, als je een villa in Soestdijk gewend was.

 • Profielfoto
  TonE

  Ik ben geen fanboy maar…

  Ik heb een HTC en Samsung smartphone gehad.

  Wat een waardeloze zooi, ik zat tegen de prijs van een iPhone aan te hikken, had ik het maar gelijk gedaan. Ze waren niet zo duur maar uiteindelijk wel als je ze na een paar maanden door de plee trekt. Eindelijk heb ik nu een toestel waar ik geen ruzie mee heb.

 • Profielfoto
  Reintjuh1989

  Ik wil niet veel zeggen, maar… updaten is Android vele malen beter in dan Apple. Een update van het laatste besturingssysteem Jelly Bean, van 4.1 naar 4.2: http://android.com/about/jelly-bean Dit zijn de updates. Dat zie ik bij Apple niet gebeuren. Als ik op het developer portal kijk bij de release notes, dan zie ik een lijstje van een paar regels.. Afkraken van concurrenten vind ik echt een dieptepunt in de historie van Apple. Sorry

 • Profielfoto
  seek

  ’t Zijn oneindig veel kleine details die samen een groot verschil maken.

 • Profielfoto
  HarryL

  Had het gelezen.
  Echt uitspraken voor een marketing man.

  Verhaaltje vertellen hoe goed je eigen product wel niet is en hoe slecht een ander product wel niet is.

  Ik ben zelf absoluut geen iOS Fanboy of Android Fanboy, voorkeur gaat wel uit naar Android omdat je vrijer bent in wat je allemaal kan.
  Zo heeft alles zijn voor en nadelen, echter worden er vaak alleen maar de negatieve dingen bekeken.

  Ook iOS heeft zo zijn slechte en goede kanten, jammer dat dit wel eens wordt vergeten door de marketing mensen.

 • Profielfoto
  MAL

  Het is geen best teken als je als bedrijf het product van een ander moet downplayen om je eigen product te willen aanprijzen. Een teken aan de wand dat Apple steeds verder weg drijft van de visie van Jobs waardoor Apple juist groot is geworden.
  De kracht van Apple moet komen uit de intrinsieke overtuiging van alle werknemers om het allerbeste product te maken met de allerbeste gebruikerservaring. Maak je product zodanig goed en verheerlijk het zodat iedereen het wil hebben. Dan hoef je niet over een ander te spreken. Bijzonder zwak optreden van Schiller.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Beetje een zwaktebod van Schiller. Een goed product verkoopt zichzelf, daarvoor hoeft niet eerst de concurrentie zwart gemaakt te worden. En Android 1 op 1 vergelijken met iOS is ook een beetje flauw, aangezien de twee OS’sen in essentie heel verschillend van aard zijn. Schiller noemt als argumenten voornamelijk de nadelen van een open systeem (Android) en dus voordelen van een gesloten systeem (iOS), maar vergeet hierbij (natuurlijk) de voordelen van een open systeem te noemen. Daar zijn er namelijk genoeg van. En wat betreft de beschikbaarheid van nieuwe OS-sen; het is maar de vraag of mijn iPhone 4 in aanmerking gaat komen voor iOS 7, dus ook Apple zal binnenkort onveilige smartphones in omloop hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik wil niet veel zeggen, maar… updaten is Android vele malen beter in dan Apple. … …

  Je bedoelt denk ik dat het bij Android ook véél harder nodig is dan bij iOS?:lol:

 • Profielfoto
  Kobes

  @saaihead
  Ja, ook bij iOS is niet ieder apparaat geschikt voor de laatste versie van het os. Bij android is echter het probleem dat iedere fabrikant zijn eigen variant van een update gaat maken en dat langer duurt en mensen snappen het niet.
  Als je de statistieken oude versies android VS oude versies iOS vergelijkt is er niets in te brengen tegen de veel hogere upgradesnelheid op iOS.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Dat van die 9 accounts is echt complete lulkoek. Wat alleen al kansloos is in iOS is dat je voor ALLE Apple-diensten apart in moet loggen. Voor iTunes Match, voor iMessage, voor Zoek Mijn Vrienden, etc. En ook in iOS moet ik apart inloggen op Twitter en Facebook en Dropbox en YouTube en Gmail. Hij mag wel eens vertellen welke diensten al geïntegreerd zijn in iOS zonder dat je ervoor in hoeft te loggen.
  .
  Bij Android log je 1 keer in met je Google-account en vervolgens kun je álle Google-diensten gebruiken zonder extra in te loggen. Je moet alleen toestemming geven met één druk op de knop.
  .
  Ook het delen met andere apps in Android is superieur aan het delen in iOS. Je bent meestal beperkt tot Twitter, Facebook, iMessage en mail. Wat als je iets wilt delen op Google+? Of wilt opslaan in Pocket? Of als je een link naar een bestand wilt versturen vanuit Dropbox via WhatsApp? Daar moet je allemaal omwegen voor verzinnen in iOS, terwijl dat gewoon ingebakken zit in Android.
  .
  Nee Phil, focus je nou alsjeblieft op wat er beter kan in iOS ipv wat er slechter is aan Android. ‘The World’s Most Advanced Mobile OS’ is het al lang niet meer. Steek er nou liever energie in om die titel weer te verdienen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Kom op Paul…nog even goed aanstampen die grond…hahaha…! Nee ik vind zo’n reactie wel vermakelijk, maar niet nodig als je zelf met betere producten komt. Daarmee moet je concurreren, niet met woorden! Natuurlijk zijn er functies die bij Samsung/Android wel kunnen en bij iPhone niet, maar ik werk toch liever op iOS dan op een ijsje of een sandwich:):)

 • Profielfoto
  HarryL

  franklinvv

  Dat van die 9 accounts is echt complete lulkoek. Wat alleen al kansloos is in iOS is dat je voor ALLE Apple-diensten apart in moet loggen. Voor iTunes Match, voor iMessage, voor Zoek Mijn Vrienden, etc. En ook in iOS moet ik apart inloggen op Twitter en Facebook en Dropbox en YouTube en Gmail. Hij mag wel eens vertellen welke diensten al geïntegreerd zijn in iOS zonder dat je ervoor in hoeft te loggen.
  .
  Bij Android log je 1 keer in met je Google-account en vervolgens kun je álle Google-diensten gebruiken zonder extra in te loggen. Je moet alleen toestemming geven met één druk op de knop.
  .
  Ook het delen met andere apps in Android is superieur aan het delen in iOS. Je bent meestal beperkt tot Twitter, Facebook, iMessage en mail. Wat als je iets wilt delen op Google+? Of wilt opslaan in Pocket? Of als je een linkt wilt versturen in WhatsApp? Daar moet je allemaal omwegen voor verzinnen in iOS, terwijl dat gewoon ingebakken zit in Android.
  .
  Nee Phil, focus je nou alsjeblieft op wat er beter kan in iOS ipv wat er slechter is aan Android. ‘The World’s Most Advanced Mobile OS’ is het al lang niet meer. Steek er nou liever energie in om die titel weer te verdienen.

  Amen!

 • Profielfoto
  Saaihead

  Kobes 7 minuten geleden
  @saaihead
  Ja, ook bij iOS is niet ieder apparaat geschikt voor de laatste versie van het os. Bij android is echter het probleem dat iedere fabrikant zijn eigen variant van een update gaat maken en dat langer duurt en mensen snappen het niet.
  Als je de statistieken oude versies android VS oude versies iOS vergelijkt is er niets in te brengen tegen de veel hogere upgradesnelheid op iOS.

  Ben ik helemaal met je eens, voornamelijk de goedkopere Samsung toestellen die je bijvoorbeeld bij de Kijkshop ziet, hebben al een oude versie en zullen nooit een update ontvangen. Maar mijn punt was dat een iPhone 4, die nu nog gewoon verkocht wordt voor 400,- euro, waarschijnlijk ook nooit een OS upgrade zal krijgen en dus potentieel onveilig kan worden. Nu is iOS al een stuk veiliger dan Android door zijn gesloten systeem, maar een browser als Safari zal zijn hele leven updates moeten krijgen om veilig te blijven. Dus vind ik dat de opmerking van Schiller over veiligheid ook gedeeltelijk opgaat voor de oudere iPhone modellen.

 • Profielfoto
  Dorkiban

  Ik vind alle reacties die zeggen: ‘als je het betere product hebt, dan hoeft dit niet zo’ maar erg naief. Apple reageerde vroeger minder op de concurrent, en dat gaf concurrenten vrij spel in de meest vreemde boodschappen. Samsung, die met walgelijke spotjes op alles behalve inhoud Apple gebruikers aanviel en Google waarvan ik nog altijd vind dat ze het hele Android bij elkaar hebben gejat; en daar zou je dan niet op mogen reageren als bedrijf. Onzin! Ik vind het louterend dat Apple eens stopt met over zich heen te laten lopen en ook eens vertelt wat er waardeloos is aan de concurrentie. Dat is immers een sfeer die lang geleden is geschapen door diezelfde concurrenten. Nu Apple zich verweert is dat een teken van zwakke producten? Dacht het niet, het is een teken dat Apple zich gaat verdedigen tegen jarenlang gebully van Google en Samsung. Ik zeg prima!

 • Profielfoto
  Saaihead

  @Dorkiban

  Omdat zullie het doen, doen wij ook ook? Da’s wel het slechtste argument wat ik ooit heb gehoord. We hebben het niet over een schoolplein. Het zou Apple sieren als ze hier niet aan mee zouden doen, maar daar is het al te laat voor, want wie kent de Mac VS PC reclame van Apple niet? Precies, Apple deed jaren geleden hetzelfde, maar dan tegen Microsoft. Daarbij, Apple heeft ook genoeg gejat van de concurrentie in het verleden. Geen enkel bedrijf is heilig, ook Apple niet…

 • Profielfoto
  TandMac

  Altijd maar mekaar afbreken…
  Multinationals
  Politici
  de Clerus…
  de Pers….

  Wat een negatieve maatschappij is dit tegenwoordig.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Maar mijn punt was dat een iPhone 4, die nu nog gewoon verkocht wordt voor 400,- euro, waarschijnlijk ook nooit een OS upgrade zal krijgen en dus potentieel onveilig kan worden…

  Dat is natuurlijk lulkoek. En nergens op gebaseerd. Want die updates komen er gewoon nog steeds netjes.

 • Profielfoto
  ramrod

  Geen goed teken als je je concurrent op deze manier negatief probeert neer te zetten , Apple wordt zenuwachtig .

 • Profielfoto
  McNismo

  Android = Rommel!

  Net als vroeger Windhoos tegenover Mac.

  Windhoos:
  Na nstallatie een hoop ellende met plug-ins, installers, welke geluidskaart, welke videokaart, Popup venstertjes “all over the place!” ellende hier en ellende daar. Die computers lagen zelfs bij de Aldi in een bak bij de kassa!!

  Mac:
  Aanzetten en klaar!

 • Profielfoto
  Saaihead

  @KarelWillem
  Nergens op gebaseerd? Hoeveel originele iPhones en iPhone 3 draaien op iOS6 volgens jou? Ik kan je verklappen: geen één. Natuurlijk stoppen de updates ergens en vanaf dat moment heb je een potentieel onveilige telefoon. Je gaat mij niet wijsmaken dat ze nog netjes updates voor Safari uitbrengen voor de originele iPhone.

  En dit gaat waarschijnlijk ook met de iPhone 4, iPad 2 (en in ieder geval met de 3GS) gebeuren bij het uitkomen van iOS 7. En dit zijn allemaal apparaten die momenteel gewoon nog worden verkocht.

 • Profielfoto
  McNismo

  Je betaalt dan wel wat meer, maar je krijgt ook meer.
  Meer kwaliteit en geen narigheid
  Topspul!

 • Profielfoto
  100percentme

  You go, Phil!

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Je moet ook geen Apple met peren vergelijken

 • Profielfoto
  knekkie

  even advocaat van de duivel hoor. Als Phill dite zegt:

  “Maar dat is lang niet het enige wat Schiller niet aan staat. Hij haalt aan dat Apple de enige fabrikant is die zowel het OS als de hardware zelf maakt. Hierdoor werkt een iPhone volgens Schiller zonder gedoe meteen goed. “Wanneer je een Android-toestel uit de doos haalt, moet je je registeren voor accounts bij 9 verschillende producenten om de ervaring te krijgen die bij iOS ingebakken zit.”

  Dan geeft ie toch toe dat Android qua ervaring zeker zo goed is?
  Je moet er alleen meer voor doen. en daarna heb je nog meer vrijheid en mogelijkheden ook.

  Mij zal je voorlopig niet snel over zien stappen. Al was het maar vanwege de investeringen die ik in de itunes store heb gedaan op gebied van apps.

 • Profielfoto
  knekkie

  wat was de aanleiding voor deze uitspraken?

  meestal gooide apple alleen met modder tijdens een product presentatie.

 • Profielfoto
  polansky

  Android is inferieur, slechts een vervanger voor goedkope feature phones en de gebruikservaring is lang niet zo goed als die van Apple’s eigen mobiele besturingssysteem iOS.

  Nou Schill, hou vooral die roze bril op!!!
  Dan kunnen we binnen no-time afscheid nemen van Apple als een van de beste merken ooit. Met zo’n instelling gaat Apple uiteindelijk ooit failliet.
  .
  Je hoeft niet de beste te zijn om de grootste te worden….
  Dat hebben we twintig jaar geleden ook gezien met Windows en het heeft 10 jaar geleden slechts een haartje gescheeld of we hadden nooit een iPhone gehad.
  .
  Apple blijf vooral zo uit de hoogte doen, dan gaat het uiteindelijk goed mis.

 • Profielfoto
  Saaihead

  McNismo 17 minuten geleden
  Android = Rommel!
  Net als vroeger Windhoos tegenover Mac.
  Windhoos:
  Na nstallatie een hoop ellende met plug-ins, installers, welke geluidskaart, welke videokaart, Popup venstertjes “all over the place!” ellende hier en ellende daar. Die computers lagen zelfs bij de Aldi in een bak bij de kassa!!
  Mac:
  Aanzetten en klaar!

  Feitelijk maak ook jij met dit statement dezelfde fout als Schiller doet. Mac is gesloten, het OS draait alleen op hardware van Apple en werkt daarom out-of-the-box meteen top. Apple bepaalt daarbij welke hardware je wel en niet mag gebruiken en ook dat komt ten goede aan de stabiliteit en gebruikservaring van het systeem.

  Dit kan je niet vergelijken met Windows, die zijn voor een werking afhankelijk van hardwareleveranciers. Daarbij, met Windows kan je dingen die je met geen enkele Mac kan doen, alleen maar omdat het systeem open is. Je kan je eigen computer samenstellen en hebt daarbij een enorme keus aan onderdelen. Dat kan niet met een Mac. Ook voor het bedrijfsleven (kantoorautomatisering) is Windows veel geschikter. De meeste dingen die wij doen kunnen simpelweg niet op Mac. Ik ben al 15 jaar Windows Engineer, maar ben thuis bijna helemaal overgestapt op Mac. Maar ook thuis zou ik niet zonder Windows kunnen, omdat sommige dingen simpelweg niet beschikbaar zijn voor Mac.

  Je kan mijns inzien niet zomaar zeggen wat beter is als totaalproduct, het is een kwestie van voorkeur.

 • Profielfoto
  vriesela

  Phil Schiller moet helemaal zijn mond niet open te doen. Gewoon een nieuw product lanceren. That’s all.

 • Profielfoto
  sultankat

  Wij van WC-eend adviseren…………..

 • Profielfoto
  bram91

  Kan hij wel zeggen. Maar wanneer komt Apple met iets nieuws?

 • Profielfoto
  iMad

  Wat een gezeur weer, geniet van je iPhone of je Android telefoon.
  Ik geniet van de hele Apple lijn, want het functioneert goed.
  Android zal ook goed functioneren, maar ik hou het heerlijk bij het gesloten IOS van Apple en geen jailbreak.
  Het werkt voor 99% perfect en is veilig, dat is voor mij het belangrijkste.

 • Profielfoto
  ferdi

  ook raar, ik zie/zag naast dit artikel op de homepage van onemorething een advertentie voor de galaxy s3 met android..

 • Profielfoto
  VRam

  Het wordt tijd voor een nieuw UI op de iDevices. Ben die icoontjes een beetje beu aan het worden. Verder vind ik iOS en Android beide fantastische systemen.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Ach, er worden bijvoorbeeld nu meer Android tablets verkocht dan iPads. Is dat omdat ze zo slecht zijn? Ik denk het niet; vooral omdat ze zo veel goedkoper zijn. Dat deel van de markt laat Apple liggen. Dan kun je wel afgeven op Android als een OS voor low-feature phones maar dat is natuurlijk om het feit heendraaien dat Apple dergelijke mobiele telefoons niet heeft.

  Net zoiets als Ferrari die klaagt dat er zo weinig verkocht worden als boodschappenauto voor moeder de vrouw;-)

 • Profielfoto
  Roeljuun

  Feitelijk maak ook jij met dit statement dezelfde fout als Schiller doet. Mac is gesloten, het OS draait alleen op hardware van Apple en werkt daarom out-of-the-box meteen top. Apple bepaalt daarbij welke hardware je wel en niet mag gebruiken en ook dat komt ten goede aan de stabiliteit en gebruikservaring van het systeem.
  Dit kan je niet vergelijken met Windows, die zijn voor een werking afhankelijk van hardwareleveranciers. Daarbij, met Windows kan je dingen die je met geen enkele Mac kan doen, alleen maar omdat het systeem open is. Je kan je eigen computer samenstellen en hebt daarbij een enorme keus aan onderdelen. Dat kan niet met een Mac. Ook voor het bedrijfsleven (kantoorautomatisering) is Windows veel geschikter. De meeste dingen die wij doen kunnen simpelweg niet op Mac. Ik ben al 15 jaar Windows Engineer, maar ben thuis bijna helemaal overgestapt op Mac. Maar ook thuis zou ik niet zonder Windows kunnen, omdat sommige dingen simpelweg niet beschikbaar zijn voor Mac.
  Je kan mijns inzien niet zomaar zeggen wat beter is als totaalproduct, het is een kwestie van voorkeur.

  Ook jij maakt nu een fout. Wat betreft de hardware kant zit je goed, Apple stelt inderdaad alles samen en je hebt geen eigen keuze zoals bij Windows. De software kant daarentegen is best open, open de Terminal en leef je uit.

 • Profielfoto
  Hans3920

  Ik heb een filmpje op youtube gehoord over playtalk in kombinatie met Android,
  alsjeblieft zeg, wat een ingewikkeld gedoe om dit te gebruiken.
  Dan is voiceover van Apple veel eenvoudiger in gebruik dan die rommel van Google.
  Om terug naar de startpagina of springboard te gaan moet je bj een Android toestel een omgekeerde l kunnen vegen op het scherm wat voor iemand met een visuele handicap niet zo makkelijk is,
  bij voiceover moet je gewoon links boven op het scherm op het knopje terug drukken om in een app terug te gaan of op de homeknop om naar het beginscherm te gaan.

 • Profielfoto
  Tjerker

  wat was de aanleiding voor deze uitspraken?

  meestal gooide apple alleen met modder tijdens een product presentatie.

  Samsungs keynote in new york, vandaag?

 • Profielfoto
  essiw

  Ik ben helemaal top van apple, maar ik vind dit toch wel een beetje erg krom wat hij zegt…

  Ook doet dit “Veel toestellen met het besturingssysteem van Google draaien nog een oude versie van Android en zullen nooit een update krijgen.” me meteen denken aan men iPad1… als je dan over andere bedrijven zeurt, zorg dan dat je het zelf wel goed doet…

 • Profielfoto
  aukem

  Waar is dit interview te zien?

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Waar is dit interview te zien?

  Les 1 van het internet: de hyperlink. Die meestal blauw is. Dus als je het artikel leest en nu eens op het woord ‘interview’ klikt. Dan gebeurt er een wonder!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @KarelWillem
  Nergens op gebaseerd? Hoeveel originele iPhones en iPhone 3 draaien op iOS6 volgens jou? ….

  “Ook nooit…” was je bewering. BVoorlopig draait de iPhone 4 daarin echter gewoon mee.
  .
  Maar bij Android is 75% van de devices vanaf dat je hem uit de doos haalt al niet meer te upgraden.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @KarelWillem
  Nergens op gebaseerd? Hoeveel originele iPhones en iPhone 3 draaien op iOS6 volgens jou? Ik kan je verklappen: geen één. Natuurlijk stoppen de updates ergens en vanaf dat moment heb je een potentieel onveilige telefoon. Je gaat mij niet wijsmaken dat ze nog netjes updates voor Safari uitbrengen voor de originele iPhone.

  Pak dan ook even wat toestellen die met de eerste versie van Android erop werden verkocht, uit 2007.
  Oh, wacht, krijg nou wat, toen bestond Android nog niet. My bad.
  Dan skippen we even naar maart 2009, toen was er wel Android, maar zaten de iPhones al bijna aan iOS3.
  En aangezien de iPhone 3GS uit 2009 gewoon op iOS6 draait, zie ik geen reden waarom dan iPhones uit de tijd voor Android wel de de nieuwste versie zou moeten draaien, terwijl 70% van de sinds 2009 uitgebrachte Android-devices niet eens op de nieuwste versie van Android kan draaien.

 • Profielfoto
  Maurits

  @saaihead

  Wen goed product verkoopt zichzelf niet.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Ik vind het een beetje lijken op een BMW vergelijken met een fiat… iOS=BMW natuurlijk;)

 • Profielfoto
  bestbier

  Phil heeft wel gelijk. Werden we vorige week in het 8 uur journaal niet gewaarschuwd dat Android software zeer onveilig is?

 • Profielfoto
  mmww

  Onzin! Android is echt wel goed tegenwoordig zeker nieuwe toestellen.
  De HTC One is toch wel een erg mooi toestel. http://www.htcone.nl.

  Probleem is.., er zijn ook veel slechte goedkope Android’s te koop, maar dit wil echt niet zeggen dat “Android” slecht is dat is echt onzin! Men heeft gewoon meer keuze.

 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  Op dit moment denk ik dat Apple zeer makkelijk weer specialer kan zijn qua OS tegenover Android. Als je je iPhone bijvoorbeeld gejailbreakt hebt heb je ongeloofelijk veel goede tweak die je kan toepassen op je toestel. Apple moet dit soort apps toestaan in de App Store en ze zijn weer helemaal bij.. Vervolgens meest populaire tweaks native maken:)

  That’s all.. Verder ben ik zeer tevreden met mijn iPhone 5 wat gewoon werkt zoals het hoort te werken. Maandje van iPhone Android geprobeert maar werkelijk een drama!

 • Profielfoto
  maconly

  Als Apple de oorlog wil winnen dan moeten ze in de USA gaan produceren, zodat ik echt voor een westers product kan kiezen en de westerse economie in stand kan houden inplaats van het sponsoren van de kopieerende aziaten.

  Apple verkoopt zijn toestellen , samsung geeft ze bijna weg.

 • Profielfoto
  Godsmack

  Mannetje doet alleen maar aan damage control, maar het gaat niet lang meer duren en Apple is een dood normaal elektronica concern geworden net zoals de andere.
  Wakker worden Apple! innoveren graag voor je opgeslokt word door de rest. (Samsung)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  iPhone vind ik de mooiste en meest ideale telefoon, want zeker niet betekent dat er niets aan verbeterd kan worden.
  Van Samsung vind ik erg handig dat (S3) de telefoon automatisch gaat bellen als je na lezen van een binnengekomen message en van de nieuwste S4 lijkt het me helemaal geweldig dat je met je ogen kunt scrollen op indernet (nou ja, ook met een polsbeweging) en een video stopt als je ogen wegkijken. Kan natuurlijk ook lastig zijn en we weten ook nog helemaal niet of het echt goed werkt. Siri leek ook een handige vriendin, maar heeft zich voor de meeste landen hooguit ontwikkeld tot een cynische grappenmaakster en dat is het dan. Toegegeven dus: er lijkt veel innovatie te zijn bij Samsung. Ook camera hoger pixelaantal.Toch is dat voor mij never nooit een reden om af te stappen van de iPhone.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Phil heeft wel gelijk. Werden we vorige week in het 8 uur journaal niet gewaarschuwd dat Android software zeer onveilig is?

  Want als het in het 8-uurjournaal gezegd wordt is het zonder de geringste twijfel volledig waar natuurlijk …

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Apple was lang heerser van de Multi Media, en had géén concurrentie om zich heen. Niets kwam in de buurt van Apple hardware, helaas blijven andere bedrijven ook niet met de pakken zitten. Op dit moment krijgt Apple grote concurrentie van elke hoek! De Samsung Galaxy S3 is één van de éérste Smartphones geweest waar Apple ook zweet van voelde aankomen. Ik heb zelf een MacBook Air, iPad 3 en iPhone 4 gehad. Het is fantastische hardware, prima werkende software maar allemaal naar de wil van Apple. Op een IOS of OSX apparaat voel ik mij geen vrije burger, Apple draait alles naar hun. Dat een Ceo met dergelijke praat over Android op de markt komt is zwak, héél zwak zelfs! Je moet je eigen producten verkopen, maar daar hoeven geen andere bedrijven in vermeld te worden.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het lijkt wel alsof ze bang zijn van/voor Android. Het is alsof Pepsi een bericht de wereld instuurt dat Coca Cola naar beer – aal, voor de Nederlanders – smaakt (niet dat ik ooit beer heb geprobeerd).

  De iPhone is ook een saaie, verouderde telefoon met oubollige icoontjes die dringend een nieuwe vormgeving mag krijgen.

  Zou het zijn omdat de kwartaalwinst van Samsung een record bereikte en zelfs hoger lag dan de kwartaalwinst van Apple ? Of voelen ze zich oppermachtig, een reus op lemen voeten.

 • Profielfoto
  iDuck

  Ach, de waarheid mag best gezegd worden;-)

 • Profielfoto
  Jannemanishere

  Het gebruikelijke fanboy-geleuter maar even negerend:

  Ik heb voor mijn werk een iphone en prive een HTC One X+. Beiden hebben zo hun voors en tegens. Dat van die negen accounts waarbij je je moet aanmelden volgens die Apple-bobo is echt onzin. Je hoeft bij de in gebruikname van een Andoid toestel eenmalig je gmail-account in te voeren, that’s all.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen is een oud gezegde:-)

 • Profielfoto
  Marius1976

  Die slotzin over ‘defensieve aanpak’ slaat naar mijn mening nergens op. In het hele artikel wordt geïllustreerd hoe Phil wild om zich heen slaat, en het kennelijk nodig vindt om producten van de concurrent aan te vallen (=offensief, niet defensief), in plaats van zelfs met iets nieuws / beters te komen.

 • Profielfoto
  Cea

  Beste batterij? Ben op deze moment aan het wachten op UPS om mijn iPhone5 op te halen voor een belabberde batterij.
  Loopt gewoon leeg terwijl ie af staat. Dit vanaf dag één ( nog geen maand oud).

  Beter eerst zelf innoveren en concurrentie rond de oren slaan met wat je te bieden hebt ipv de concurrentie te liggen bashen.
  Voor hen ligt er ook nog werk klaar om hun betrouwbaarheid wat op te krikken.

 • Profielfoto
  hanshenderson

  heel goed haat aan samsung tieves mobiels samsung moet weg apple for live

 • Profielfoto
  hanshenderson

  @Reintjuh1989 bij android krijgen ze het nooit zo goed als bij ios ook al voeren ze 10000 updates uit

 • Profielfoto
  hanshenderson

  “HarryL je bedoelt dat de virussen in android de vrijheid krijgen

 • Profielfoto
  GeertGB

  Compleet zielig commentaar van Apple. Beter zou het zijn om daadwerkelijk te innoveren en te praten over eigen producten en diensten. Apple staat stil (of is in ieder geval veel te langzaam). Google en Samsung zijn sneller (en nu al dan wel heel binnenkort beter en beter).

  Voor een echte Apple fan van het eerste uur is dat heel jammer om te zien, maar zelfs ik moet het toegeven.

  Maps, iCloud, geen default apps in kunnen stellen, Siri versus Google Now/Voice, ik bedoel maar.

 • Profielfoto
  michelvdb

  Schiller wordt betaald om wat marketingpraat in de wereld te sturen. De honden blaffen en de karavaan gaat voort. Geeuw.

 • Profielfoto
  ddlaor

  Ze moeten nu wel wat gaan roepen om het aandeel van Samsung na de presentatie van de Galaxy S4 te laten zakken:smile: of apple een stevige comeback gaat maken met een 5S telefoon moeten we nog afwachten welke specs die gaat krijgen.