Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2013
Leestijd: 1 minuut

Patenten: Touchscreen-bediening zonder te kijken en iPen

Vandaag heeft Patently Apple bekendgemaakt dat Apple 35 nieuwe patenten toegewezen heeft gekregen. Niet alle patenten zijn even interessant, twee patenten zijn echter de moeite waard om te bespreken. Het eerste patent betreft een iPen, het tweede patent een nieuwe mogelijkheid om het touchscreen van Apple-apparaten te bedienen.

Tijdens de presentatie van de eerste iPhone zei Steve Jobs het zo treffend: “WHO WANTS A STYLUS?!“. Ondanks dat Apple niets met een stylus lijkt te hebben, heeft de iPhone-maker toch een patent toegewezen gekregen dat enigszins verband houdt met een stylus. Het betreft geen stylus, maar een iPen. De iPen wordt in de patentaanvraag omschreven als een slimme pen die aanzienlijk meer functies heeft dan een stylus. De pen heeft een klein display en zou ook een microfoon of camera kunnen bevatten. 

Het tweede patent omschrijft een touchscreen dat te bedienen is terwijl het ‘uit’ staat, dat wil zeggen dat er geen informatie op het scherm zichtbaar is. Gebruikers zouden het apparaat zo, zonder ernaar te kijken, kunnen bedienen. Gezien Apple het als ‘Playback control using a touch interface’ omschrijft, is aan te nemen dat het de bediening door middel van touch-gebaren op het scherm gebeurt. Denk hierbij aan het swipen voor het volgende nummer in iTunes, of spelen of pauzeren door middel van tappen op het scherm.

Het aanvragen en toegewezen krijgen van een patent hoeft overigens niet te betekenen dat technologie, zoals omschreven in de patenten, ook daadwerkelijk op korte termijn gebruikt gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patenten: Touchscreen-bediening zonder te kijken en iPen
Sluiten