Patentboete Samsung bijna gehalveerd

Door: Jan David Hanrath - 13 reacties

1 miljard dollar boete, dat legde een jury in San Jose, California op aan Samsung voor het schenden van Apple-patenten bij het maken van smartphones. Nu, iets meer dan een half jaar later, heeft rechter Lucy Koh beslist dat bedrag bijna gehalveerd moet worden en dat een deel van de zaak over moet.

Volgens Koh heeft de jury een rekenfout gemaakt door voor elke patent-schending dezelfde boete op te leggen. de optelsom kwam uit op 1,049 miljard dollar. Koh is van mening dat de zaak voor 14 producten over moet en verlaagt daarom de boete met 450,5 miljoen dollar tot 598,5 miljoen.

Beide partijen moeten daarom opnieuw voor de rechter verschijnen. Apple eist 2,5 miljard dollar van Samsung, terwijl Samsung wil dat de zaak geseponeerd wordt. De boete kan nog stijgen wanneer Samsung opnieuw schuldig wordt bevonden. Ofwel, to be continued…

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Je zou toch mogen verwachten dat ze iets preciezer te werk gaan; een half miljardje meer of minder maakt wel verschil:razz:

 • Profielfoto
  IOS dude

  Wauauauaw! Dus nu start Apple de zaak voor 1 keer niet op!!
  Helaas zal dit binnenkort wel weer het geval zijn aangezien Apple een patent heeft op Oled en samsung dit in hun niewste producten gevnbruikt!

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Samsung heeft toch gewoon een licentie op dat oled patent? Dus daar komt geen rechtszaak.
  Ik verwacht sowieso niet al te veel rechtszaken meer, Apple is de gedrevenheid een beetje kwijt en iedereen vond het langzamerhand toch wel genoeg en de boodschap is goed overgekomen; Android is een gestolen product

 • Profielfoto
  Bman

  Niet te vergeten: Passbooks…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple: overnemen dat Samsung!

 • Profielfoto
  Lukkiey

  @macaanzee +1(111111)

 • Profielfoto
  essiw

  @MacAanZee,
  Concurentie is goed;) en ik denk niet dat samsung zich laat overnemen.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Er is geen sprake van concurrentie als de één de ander gewoon klakkeloos namaakt, en ze voor onderdelen en ontwerpen van elkaar afhankelijk zijn… Dat zijn gewoon prijsafspraken vermomd als concurrentie.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Zucht, daar komt het gejank weer over dat Android/Samsung zogenaamd kopieert van Apple. Is er nou werkelijk geen fanboy die fan kan zijn van Apple én tegelijkertijd ook wat realisme uit z’n brein kan persen??

 • Profielfoto
  knekkie

  Mooi…. Kunnen we nu weer door met het maken van nieuwe innoverende hardware en software.

 • Profielfoto
  Volkie

  Mooi…. Kunnen we nu weer door met het maken van nieuwe innoverende hardware en software.

  “Door” of weer eens beginnen, het is zoooo lang geleden….;-)

 • Profielfoto
  jackybe67

  @franklin,

  het valt mij op dat als er iets over Samsung geschreven wordt jij diegene bent die hier op het forum met korte teentjes loopt. Misschien toch maar eens inschrijven op Nu.nl dan kan je naar hartelust je frustraties kwijt.

 • Profielfoto
  Sander

  Ja potver-drie-dubbeltjes! Zo leert Samsung het nooit!