Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 2 maart 2013
Leestijd: 1 minuut

Patentboete Samsung bijna gehalveerd

1 miljard dollar boete, dat legde een jury in San Jose, California op aan Samsung voor het schenden van Apple-patenten bij het maken van smartphones. Nu, iets meer dan een half jaar later, heeft rechter Lucy Koh beslist dat bedrag bijna gehalveerd moet worden en dat een deel van de zaak over moet.

Volgens Koh heeft de jury een rekenfout gemaakt door voor elke patent-schending dezelfde boete op te leggen. de optelsom kwam uit op 1,049 miljard dollar. Koh is van mening dat de zaak voor 14 producten over moet en verlaagt daarom de boete met 450,5 miljoen dollar tot 598,5 miljoen.

Beide partijen moeten daarom opnieuw voor de rechter verschijnen. Apple eist 2,5 miljard dollar van Samsung, terwijl Samsung wil dat de zaak geseponeerd wordt. De boete kan nog stijgen wanneer Samsung opnieuw schuldig wordt bevonden. Ofwel, to be continued…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patentboete Samsung bijna gehalveerd
Sluiten