‘iPad 5 in april, iPhone 5s in augustus’

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Analisten buitelen de laatste weken over elkaar heen om voorspellingen te doen over nieuwe Apple-producten. Na alle geruchten over de mogelijk nieuwe TV en Horloge van Apple volgt vandaag een niet-analist die claimt dat de nieuwe iPad in april, en de iPhone 5s in augustus van dit jaar gepresenteerd zullen worden.

Journalist Rene Ritchie van iMore.com schrijft dit op basis van bronnen die dichtbij het vuur zouden zitten. Deze melden ook dat de iPad Mini 2 waarschijnlijk tegelijkertijd met de vijfde generatie iPad gepresenteerd zal worden. Deze website heeft een goede reputatie op het gebied van voorspellingen met betrekking tot nieuwe Apple-producten.

De nieuwe, vijfde generatie iPad zal volgens de Amerikaanse journalist een nieuw design krijgen. De case zal ge√Įnspireerd zijn op het ontwerp van de iPad Mini. Dit is in lijn met de¬†foto’s van het mogelijk nieuwe ontwerp die wij eerder publiceerden. Ook zal de iPad 5 dunner zijn, maar niet minder lang op accu meegaan dan de huidige iPad 4.

De bronnen van Ritchie zijn wat minder duidelijk over de iPad Mini 2, het is twijfelachtig of deze een retina-display zal krijgen. De website acht het onwaarschijnlijk dat het mogelijk is om een retina-display in het kleine model iPad te implementeren zonder afbreuk te doen aan de batterijduur.

Zoals de naam al doet vermoeden zal de iPhone 5S een kleine update zijn. Het design zal volgens iMore ongewijzigd zijn, wel zullen er een nieuwe camera en processor in de telefoon zitten. Precies zoals de vorige S-modellen dus beter, maar niet zo spannend.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Klinkt mooi allemaal.
  Echter, met altijd 2 telefoons op zak (zakelijk en privé) ben ik het wel een beetje zat. Als de 5s geen dual sim heeft hou ik het voor gezien en stap ik over naar Android.

 • Profielfoto
  ThomJohnson

  @ Marc Enschede, zo dat lucht vast op! Zat je er al lang mee? Nobody cares Marc

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  @Marc Enschede Als je het niet leuk vind dat er geen dual sim inzit, koop dan een Android:)

 • Profielfoto
  polansky

  Als het een nieuw uiterlijk krijgt, zal hij vast geen 5s gaan heten…
  Overigens kan ik me er iets bij voorstellen, want de 5 is gewoon net even te lang om lekker met een duim te bedienen

 • Profielfoto
  KeKo

  @Thom, ik ben eerder niet ge√Įnteresseerd in jouw opmerking.
  @Marc: dualsim lijkt me niet voor de hand liggen. Apple is er steeds bezig geweest kleinere of geen simkaartsleuve in de iphone te krijgen. Dualsims zijn ook voor het gros van de Europese en Amerikaanse gebruikers niet interessant. Als Apple echter meer kijkt naar behoeften van de Aziatische markt, dan zou het wel kunnen….

  OT: van mij mag de apple online store straks wel weer tijdelijk niet toegankelijk zijn. Kan ik mooi volgende week een nieuwe iPad ophalen als ik in de VS ben…:) (maar verwacht niet dat dat het geval zal zijn).

 • Profielfoto
  J-P-H

  Eigenlijk is een sim niet echt meer van deze tijd toch. Dat moet vast ook softwarematig kunnen. Ik sla de iPhone 5 en 5s over en ga lekker nog een jaartje door met de 4s. Ik mis innovatie…

 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  @Marc Enschede; wij verkopen dual sim adapters voor iPhone 4/4s/5. Enkel even he iPhone jailbreaken, sim adapter erbij, hoesje erom en gaan met twee simkaarten..

 • Profielfoto
  INCTRL

  Klinkt mooi allemaal.
  Echter, met altijd 2 telefoons op zak (zakelijk en privé) ben ik het wel een beetje zat. Als de 5s geen dual sim heeft hou ik het voor gezien en stap ik over naar Android.

  Je hoeft geen ingewijde ‘analist’ te zijn om te voorspellen dat er GEEN dual sim in de nwe iPhone zit. Never.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Toestellen die een beetje high-end zijn en ook dualsim hebben zijn helaas redelijk zeldzaam. Het lijkt mij ook handig om een privé en zakelijk nummer op 1 telefoon te hebben.

 • Profielfoto
  Maarten Otto

  Ik heb nog een iPhone 4…. Doet het nog steeds prima en Apple moet wel met iets heel erg innoverend komen (of inderdaad een dual sim versie uitbrengen) denk ik er nog eens over een nieuw toestel aan te schaffen.

 • Profielfoto
  klonic

  Mijn abonnement waar ik een iPhone 4 bij gekregen heb 2 jaar geleden is net sim only verlengd. Ik kan hem op elk moment opzeggen maar ik denk dat ik het wil uitzitten tot de iPhone 6. Dingen waar ik echt op zit te wachten t.o.v. mijn iPhone: —echt goede flitser
  -veel betere camera (beter dan in de 4s of 5).
  -hele dikke accu (zoals de 5)
  -32 gb opslag standaard (dus voor minder dan ‚ā¨700)

  Waarschijnlijk ga ik binnen 2 jaar naar het buitenland dus dan is het wel fijn als ik niet met een duur Nederlands abonnement zit.

  Totdat er dus iets spectaculairs uitkomt ga ik 1 a 0,5 keer per maand uit eten van de ‚ā¨35 euro die ik maandelijks uitspaar met mijn sim only :D, of na anderhalf jaar een keer extra op vakantie:D

 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Als de iPhone 5S zo’n 4,3 inch wordt ga ik hem zeker kopen!

 • Profielfoto
  Bloemenman

  Kom maar door met die nieuwe iPad 5:)

 • Profielfoto
  djneo

  Klinkt mooi allemaal.
  Echter, met altijd 2 telefoons op zak (zakelijk en privé) ben ik het wel een beetje zat. Als de 5s geen dual sim heeft hou ik het voor gezien en stap ik over naar Android.

  Spoiler het word geen dual sim

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een retina screen voor de iPad Mini lijkt mij niet zo nodig. Ik heb ‘m zelf en natuurlijk zie je net het verschil met retina (dat ik bijvoorbeeld op mijn iPhone 4S wel heb). Maar juist de huidige iPad Mini verkoopt enorm goed en het laag houden van de prijs lijkt me in de concurrentie belangrijker dan het verhogen van de resolutie. Wat de iPhone betreft….tja…ik zit eigenlijk te wachten op een geheel
  nieuw design. Tot dan hou ik het prima uit met mijn iPhone 4S die me uitstekend bevalt.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Laat Apple nu maar eens komen met iets nieuws en interessants in plaats van een iPhone concept van ongeveer 3 jaar oud.

 • Profielfoto
  ralpharma

  Ik loop tot nu toe bewust achter de feiten aan; komt de 5S uit, dan overweeg ik de iPhone 5. Immers, de verschillen tussen de 4 en 4S waren ook marginaal en de prijzen sodemieteren flink naar beneden als er een ‘nieuwe’ iPhone uitkomt…