Nieuwe Bowie-album exclusief als iTunes-stream

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Fans van David Bowie hebben lang moeten wachten, het is tien jaar geleden dat de 66-jarige zanger een album heeft uitgebracht. Het is nu bijna zo ver, na 10 jaar is het nieuwe Bowie album ‘The Next Day’ vanaf 12 maart verkrijgbaar. Een leuke verrassing werd door Apple Insider gespot, het album blijkt reeds gratis te beluisteren.

Via iTunes kunnen potenti√ęle kopers het hele album tijdelijk gratis streamen. De stream is te vinden achter de David Bowie-banner die momenteel op de homepage van de iTunes Store prijkt. Het is niet mogelijk om de nummers apart te luisteren, de stream bevat alle nummers achter elkaar geplakt. Vanaf dezelfde pagina is het ook mogelijk alvast een pre-order te plaatsen.¬†

De Britse pers is tot dusver lovend over het comeback-album van de Britse poplegende.¬†The Guardian geeft het album vier sterren.¬†The Telegraph¬†beloont¬†de plaat zelfs vijf sterren en noemt het een ‚Äúabsoluut wonder‚ÄĚ.

Steeds vaker wordt iTunes-streaming toegepast als promotiemiddel voor opvallende releases. Eerder waren albums van onder andere The Red Hot Chilli Peppers, Jack White en Matchbox 20 al gratis als iTunes-stream te beluisteren.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad prima dat het nieuwe Bowie album THE NEXT DAY exclusief via de link op de offici√ęle Bowie website Davidbowie.com te beluisteren is. Als je zoekt via iTunes zelf dan vind je het niet. Geluidskwaliteit is prima en de nummers (14 nummers van de standaardversie van het album) zijn prachtig en heel gevarieerd in stijl. Op de Deluxe Edition die net als de gewone CD deze vrijdag uitkomt, staan 3 bonus tracks, op de Japanse versie nog een nummer extra. In Japan wordt het album uitgebracht op Blu-Spec CD2, een nieuwe CD standaard die gebruik maakt van Blue Ray techniek, die betere kwaliteit zou geven, maar w√©l op gewone CD spelers (en computers) af te draaien is.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Overigens: de link staat al sinds afgelopen vrijdag 1 maart op Davidbowie.com
  Ik heb intussen alle nummers al keurig op mijn iMac en iPhone staan, via een vriend die de hele track keurig per nummer heeft verdeeld. Als √©chte fan ga ik natuurlijk toch de CD kopen om ‘m straks op Apple Lossless files beter te kunnen beluisteren in mijn iTunes:)
  Overigens hoeven Nederlandse Bowie-fans en andere ge√Įnteresseerden niet zolang te wachten als eerst werd gedacht. Het album komt niet op 12 maart uit, maar al aanstaande vrijdag 8 maart!

 • Profielfoto
  w1mster

  Via iTunes vind je het niet? Ga naar de iTunes winkel en klik op de banner met David Bowie, waar bijstaat: Gratis stream! Al sinds vrijdag!

  Lijkt mij duidelijk genoeg.

 • Profielfoto
  ramrod

  Hij is hier al een paar dagen binnen …..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  NU is de link inderdaad ook te vinden via de iTunes Store zag ik. Ik wilde het nog veranderen in mijn post, maar ik kreeg steeds een “fail”.
  Vrijdag was dit nog niet zo en ging het alleen via de link op Davidbowie.com:)

 • Profielfoto
  wensink

  onze poes heet Bowie, ze heeft een licht blauw oog en een bruin oog en een helemaal witte vacht, vernoemt naar david

 • Profielfoto
  Masto

  Bedankt dat jullie me erop wezen! Zit te luisteren en te genieten as we speak…