Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 maart 2013

Nieuwe Bowie-album exclusief als iTunes-stream

Fans van David Bowie hebben lang moeten wachten, het is tien jaar geleden dat de 66-jarige zanger een album heeft uitgebracht. Het is nu bijna zo ver, na 10 jaar is het nieuwe Bowie album ‘The Next Day’ vanaf 12 maart verkrijgbaar. Een leuke verrassing werd door Apple Insider gespot, het album blijkt reeds gratis te beluisteren.

Via iTunes kunnen potentiële kopers het hele album tijdelijk gratis streamen. De stream is te vinden achter de David Bowie-banner die momenteel op de homepage van de iTunes Store prijkt. Het is niet mogelijk om de nummers apart te luisteren, de stream bevat alle nummers achter elkaar geplakt. Vanaf dezelfde pagina is het ook mogelijk alvast een pre-order te plaatsen. 

De Britse pers is tot dusver lovend over het comeback-album van de Britse poplegende. The Guardian geeft het album vier sterren. The Telegraph beloont de plaat zelfs vijf sterren en noemt het een “absoluut wonder”.

Steeds vaker wordt iTunes-streaming toegepast als promotiemiddel voor opvallende releases. Eerder waren albums van onder andere The Red Hot Chilli Peppers, Jack White en Matchbox 20 al gratis als iTunes-stream te beluisteren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Bowie-album exclusief als iTunes-stream
Sluiten