Kleine update voor Apple TV 3

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Een trucje dat Apple vaker toepast is het onaangekondigd upgraden van de binnenkant van apparaten. Vorig jaar kreeg de iPad 2 onaangekondigd een nieuwe kleinere processor. De derde generatie Apple TV heeft nu ook een kleinere chip gekregen, zo ontdekte MacRumours.

De update is slechts 2 millimeter groot, of eigenlijk klein. De processor die in de derde generatie Apple TV zit, is vervangen door een nieuw model dat 6 bij 6 millimeter meet. De hiervoor gebruikte chip was ongeveer 8 bij 8 millimeter. Volgens Apple is deze upgrade niet zichtbaar voor eindgebruikers en brengt deze ook geen nieuwe features met zich mee.

Processor-chips worden steeds kleiner. Hoe kleiner de chip, hoe energiezuiger het appraat. Nu is energieverbruik voor een Apple TV geen belangrijk punt. Het is echter goed mogelijk dat Apple de kleinere varianten van zijn chips alvast in de Apple TV test voor later gebruik in bijvoorbeeld iPhones of iPads. Deze zijn immers wel gebaat bij minder energieverbruik.

Volgens MacRumours zou deze nieuwe chip mogelijk de eerste chip in een iOS-apparaat zijn die niet door Samsung gemaakt is. De chip is mogelijk op 28 nanometer gefabriceerd, een grootte waar Samsung nog geen massaproductie voor heeft. De chip zou van TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) komen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Osmonicar

  Ben benieuwd wanneer ze van de Apple TV een Wifi hotspot maken. Wat koop ik voor klein kleiner kleinst?

 • Profielfoto
  WimVriend

  Wat koop ik voor klein kleiner kleinst?

  Een kleinere Apple TV

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Osmonicar: ja inderdaad, a la Airport Express. Moet eigenlijk heel eenvoudig zijn en ook niks extra kosten. Ethernet zit er al op, en wifi ook, dus wat houdt ze tegen? Kan het niet met een jailbreak eigenlijk?
  .
  Apple denkt ws: de Apple tv staat meestal niet vlak bij de modem en ook niet vlakbij de printer, daar hebben we een Airport Express voor. Daar zit ook weer een USB poort bij.