‘iPhone 5S in productie’

Door: Chuck Sterk - 14 reacties

Gisteren meldden we je al dat de iPhone 5S waarschijnlijk in augustus wordt geleverd, vandaag meldt het Japanse Apple blog MacOtakara dat het nieuwe model iPhone al in productie is genomen. De fabricage van de iPhone 5S gebeurt op dezelfde productielijnen als gebruikt zijn voor de productie van de iPhone 5.

De smartphone wordt evenals zijn voorgangers gemaakt in de fabrieken van Foxconn. Een bron van MacOtakara meldt dat het uiterlijk van de nieuwe iPhone niet veel verschilt van dat van de iPhone 5. Hierdoor kunnen de bestaande productielijnen met een kleine aanpassing ingezet worden om de 5S te produceren.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar de start van de productie zou een de release in augustus bevestigen. De productie van de iPhone 5 is gestart in de zomer, en dit toestel werd in het najaar uitgebracht. Een productiestart van de 5S in het voorjaar wijst dan op een release in de zomer.

De geruchten voegen direct een aantal opties toe aan de iPhone 5S, zo zou er vingerafdrukdetectie in de home button komen en wordt de flitser verbeterd.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  karelschapie

  Geruchten, analisten, nog meer geruchten… Ik geloof er geen zak meer van, zeker die vingerafdrukdetectie niet… Ik wacht het wel af.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ze kunnen niet eens meer normale computers leveren.
  Laat staan een iPhone!

  Ik wacht al 96 dagen op m’n nieuwe iMac!
  En ze weten nog niet eens wanneer hij wordt uitgeleverd…
  Gaat lekker daar… ;(

 • Profielfoto
  Ericboogieman

  NFC-chip. Als die weer ‘alleen’ sneller en lichter is en het de beste IPhone is die ze tot nu toe hebben gemaakt.. Dan ga ik mijn 4s nog even aanhouden…
  Samsung is al uitgekomen met een NFC-chip en Sony maakt waterdichte toestellen. Waar is de innovatie van Apple nu.
  Siri is slecht uitgewerkt. ( had zoveel meer kunnen zijn) laat staan NEDERLANDS.
  Kaartenmap een aanfluiting

  Ps. Blijven wel qua software, gebruikersgemak, de beste keuze. Maar gaat dat genoeg zijn…

 • Profielfoto
  iJelle

  Als de productielijn van de iPhone 5 nu wordt gebruikt voor de 5S, is het dan ook zo dat de iPhone 5 uit de productie is genomen?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als de productielijn van de iPhone 5 nu wordt gebruikt voor de 5S, is het dan ook zo dat de iPhone 5 uit de productie is genomen?

  Als je weet dat Apple nu nog steeds de iPhone 4 en 4S produceert, denk je dan zelf dat het waarschijnlijk is dat de 5 al uit productie is genomen?

 • Profielfoto
  koenvisser

  @Ericboogieman: Het is wel grappig dat je de hardware van andere fabrikanten vergelijkt met de software van Apple.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Als de productielijn van de iPhone 5 nu wordt gebruikt voor de 5S, is het dan ook zo dat de iPhone 5 uit de productie is genomen?

  Apple heeft meerdere productlijnen voor de iPhone. Begint ergens bij iPhone 4 die nog steeds geproduceerd wordt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Nu hebben we alleen nog een gerucht nodig voor een introductie vroeg in de zomer, en dan hebben we alle mogelijke periodes waarin een nieuwe iPhone zou kunnen worden geïntroduceerd afgedekt met geruchten. Zo krijgt onemorething als geruchtensite altijd gelijk.

 • Profielfoto
  H.deweg

  @koenvisser: Ericboogieman heeft het over ‘nieuwe features’, wat maakt het dan uit of die hard of softwarematig zijn, dat is niet de issue.

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  @Buzz_D: Gelijk? Ook vaker ongelijk, maar daar hebben we het niet over ;).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat zou er nog meer in de iPhone 5S kunnen veranderen? Betere camera? Directe toegang tot meest gebruikte instellingen via berichtenscherm? Wat verder?

 • Profielfoto
  Ericboogieman

  @H.deweg klopt.. Daarin zijn er nu andere merken die wel op innovatie stappen zetten. @koenvisser ik noemde de softwarematige eigenschappen omdat deze ongekend zijn. De manier waarop bijvoorbeeld kleine kinderen intuïtief met IOS-Aparaten overweg kunnen.

  *Maar NFC-chip zou fijn zijn. Iphones die op een dieper niveau met elkaar kunnen communiceren, voor gaming doeleinden te gek. Ook betalingen natuurlijk. Het uitwisselen van informatie tussen IOS-apparaten..

  *en de virtuele assistent SIRI zou meer vrijheid moeten krijgen. Maar ook menselijkere stem.

  Iemand anders goeie ideeën?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Eindelijk stereo geluid op de iPhone…!:)

 • Profielfoto
  youp.c

  De afrondingen in het design terugbrengen, zoals bij de iPad het geval is, Nederlandse Siri uitbrengen en dan nog handig functies mogelijk maken zoals draadloos opladen, vingerafdruk unlock, smartcover, auto-update apps in achtergrond op wifi netwerk, overzicht meest en minst gebruikte apps.
  En met al die mogelijkheden qua apps, filmen, fotograferen e.d. zouden realistischere prijzen voor gb upgrades ook wel fijn zijn.