Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 maart 2013
Leestijd: 1 minuut

iPad ook in de wolken populair

Ik ga op reis en ik neem mee… mijn iPad!  Maar dan wel al in het vliegtuig. Waar het vroeger normaal was om tijdens een vlucht een laptop mee te nemen, zijn tablets inmiddels in de meerderheid. Dit blijkt uit cijfers van vliegtuig-wifi provider Gogo, zij beheren ongeveer 1800 wifi-vliegtuigen.

Het bedrijf vatte de bevindingen samen in een fraaie infographic. Hierin becijfert de inflight wifi-provider dat tablets en mobiele telefoons inmiddels goed zijn voor 67% van het dataverkeer op hun vliegtuig-netwerk. Tablets hebben een aandeel van 35%, laptops volgen met 33% en mobiele telefoons met 32%.

In het onderzoek is ook een kopje “Apple vs. Android” opgenomen. Hieruit blijkt dat iOS-apparaten in het vliegtuig nog steeds heer en meester zijn, maar dat Android wel marktaandeel begint te winnen. In de meest recente meting had Apple een aandeel van 84%. In dezelfde meting in 2011 was dit nog 96,8%.

Volgens Gogo gebruiken de meeste passagiers het vliegtuig-wifi om wat te surfen. E-mail en sociale media zijn tevens populaire activiteiten. Opmerkelijk is dat Internet Explorer op grote hoogte meer wordt gebruikt dan Firefox of Google Chrome. Microsoft’s browser is de op één na populairste browser op het netwerk van Gogo, Safari is de meestgebruikte browser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad ook in de wolken populair
Sluiten