iPad ook in de wolken populair

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Ik ga op reis en ik neem mee… mijn iPad!  Maar dan wel al in het vliegtuig. Waar het vroeger normaal was om tijdens een vlucht een laptop mee te nemen, zijn tablets inmiddels in de meerderheid. Dit blijkt uit cijfers van vliegtuig-wifi provider Gogo, zij beheren ongeveer 1800 wifi-vliegtuigen.

Het bedrijf vatte de bevindingen samen in een fraaie infographic. Hierin becijfert de inflight wifi-provider dat tablets en mobiele telefoons inmiddels goed zijn voor 67% van het dataverkeer op hun vliegtuig-netwerk. Tablets hebben een aandeel van 35%, laptops volgen met 33% en mobiele telefoons met 32%.

In het onderzoek is ook een kopje “Apple vs. Android” opgenomen. Hieruit blijkt dat iOS-apparaten in het vliegtuig nog steeds heer en meester zijn, maar dat Android wel marktaandeel begint te winnen. In de meest recente meting had Apple een aandeel van 84%. In dezelfde meting in 2011 was dit nog 96,8%.

Volgens Gogo gebruiken de meeste passagiers het vliegtuig-wifi om wat te surfen. E-mail en sociale media zijn tevens populaire activiteiten. Opmerkelijk is dat Internet Explorer op grote hoogte meer wordt gebruikt dan Firefox of Google Chrome. Microsoft’s browser is de op één na populairste browser op het netwerk van Gogo, Safari is de meestgebruikte browser.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  iPrincess

  Dat je even een film wil kijken tijdens het vliegen, á la. Maar niet eens even een paar uur zonder social media kunnen is wel heel erg triest :’).

 • Profielfoto
  ---

  Het is maar wat je triest vindt. Bij ons op school gaat heel veel via social media. Gehele projecten. Zeker als je een paar uur toch niets kan doen en je lekker in de lucht kan doorwerken is het toch wel handig om even je media te checken.

 • Profielfoto
  Needler

  Goh, als we het over open deuren hebben..

 • Profielfoto
  Xcode

  Snap het helemaal, mijn iPad gaat ook vrijwel overal mee naartoe. Ik haal zonder problemen 12 tot 15 uur met mijn iPad, terwijl Apple maar 10 uur batterijduur belooft. Maar blijkbaar zit ik in de verkeerde vliegtuigen, heb tot nu toe nog nooit werkende Wi-Fi aangetroffen.

 • Profielfoto
  Raddie

  Mijn ervaring is dat het vooral in Amerika aangeboden wordt. En tot nu toe is het altijd betaald geweest, behalve als je de website van de airline of luchthaven wilt bezoeken en soms kan ebay ook. Wel mooie ontwikkeling, over een paar jaar is dit de standaard.

 • Profielfoto
  JTD

  Dat je even een film wil kijken tijdens het vliegen, á la. Maar niet eens even een paar uur zonder social media kunnen is wel heel erg triest :\’).

  In de VS reizen heel veel mensen met het vliegtuig zoals wij met de bus en trein. Dus niet om op vakantie te gaan, maar om naar het werk te gaan. Dan is het heel normaal om even de (zakelijke) mail en de (zakelijke) social media te kijken, toch?

 • Profielfoto
  rainking

  Ik reis binnenkort met de KLM maar zie dat zij geen wifi hebben aan boord.

 • Profielfoto
  klaasb

  Had een tijdje geleden het genoegen wifi aan boord te hebben. Facetime ging nog niet zo lekker:-)

 • Profielfoto
  Caszz

  oh god, krijg je straks facetimende passagiers…. “Waar ben je?!” “ja we vliegen nu boven jullie huis, hihi”. “leuk dat je in de tuin staat te zwaaien, tante Annie”. “Nee, ik zie je niet door m’n raampje”.:???: