iOS 6.1.3 is uit, fixt bug, sloopt jailbreak

10 reacties

Zojuist heeft Apple iOS 6.1.3 beschikbaar gemaakt. Deze update voor iPhone, iPad en iPod touch is vooral bestemd voor Japanners én mensen die hun iPhone afschermen met een pincode. Jailbreakers kunnen de update echter maar beter aan zich voorbij laten gaan.

Onlangs bleek dat met een vrij eenvoudige truc de code omzeild kon worden waarmee gebruikers hun iPhone kunnen afschermen. Zo was het mogelijk om contacten weg te gooien en nummers te bellen. Met de update naar 6.1.3 moet dit probleem verholpen zijn. Uit beta’s van 6.1.3 blijkt dat Apple ook het gat gedicht waarmee een jailbreak onder iOS 6 mogelijk was. Wie zijn iOS-apparaat gejailbreakt heeft moet de update dus niét uitvoeren.

De delta-update naar iOS 6.1.3 kan direct op je iPhone, iPad of iPod touch gedownload worden en is 17,5 MB groot.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  Toch kan ik mij niet voorstellen dat het zo lang moet duren om zo’n gat in de beveiliging op te lossen. Als Apple een beetje verantwoordelijk was geweest hadden ze zo snel mogelijk een update uitgebracht die dit gat dichtte.

 • Profielfoto
  toineenzo

  De evad3rs zijn al bezig om de jailbreak weer mogelijk te maken dus..

 • Profielfoto
  rctgamer3

  Weet iemand of het mogelijk is (en blijft) om met behulp van opgeslagen SHSH blobs van 6.1.2 te upgraden naar 6.1.2 nadat Apple 6.1.2 niet meer signdtdtdt?

 • Profielfoto
  klonic

  Waarschijnlijk heeft deze fix juust zo lang geduurt zodat ze wat aan die jailbreak konden doen. Vanaf nu weten wij dat elk gejailbreakte toestel dus nog steeds die lockscreen bug heeft.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  @rctgamer3 ja dit blijft mogelijk want dit heb ik recentelijk ook gedaan op mijn iPhone 4 naar 6.1.1 terwijl 6.1.2 al uit was

 • Profielfoto
  essiw

  @NTG, ik denk dat je niet weet hoeveel code er in zon apparaatje zit en wat er allemaal fout kan gaan als je zon gat probeert te dichten;)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ondertussen is er ook een Apple TV update uit.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Jeroen3007 en @rctgamer3: Als je een iPhone die nieuwer is dan de 4 hebt, heeft het opslaan van SHSH-blobs geen zin meer. Dit werkt alleen met de iPhone 4 en ouder. Je kan als je een 4S of 5 hebt niet meer terug na een update.

 • Profielfoto
  Haraldneervoort

  Te veel up-dates in een te korte tijd.

 • Profielfoto
  Furry

  Ipad mini, 16 GB, zwart.
  Version 6.1.3
  Jailbreak? (Nee)

  Moet ik op IOS 7 afwachten tot zomer?