‘Interesse in iPad Mini bijna verdubbeld’

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Hey, innovator of early adopter. Als lezer van OMT is de kans groot dat je in één van deze twee doelgroepen in te delen bent. Naast deze groepen heb je de ‘gewone consument’. De website TechBargains, waar vooral de ‘gewone consument’ aanwezig is, peilde de interesse voor de volgende iPad Mini onder haar leden.

Wat blijkt? De interesse voor de iPad Mini is bijna verdubbeld. Vlak na de lancering van de Mini gaf 18% van de consumenten aan interesse in Apple’s kleine tablet te hebben. In een recente peiling gaf 33% van de consumenten aan interesse te hebben in een iPad Mini, maar dan wel de opvolger van de huidige Mini.

Er waren ook flink wat wensen, langere accuduur en een snellere processor is wat ‘de gewone consument’ het liefst in de volgende iPad Mini wil zien. Een Retina-scherm werd minder vaak genoemd. Verdere wensen waren onder andere betere speakers en een USB-poort.

De peiling is afgelopen maand gehouden onder 889 consumenten. Ongeveer een kwart van de respondenden had nog geen tablet. De overige respondenten hadden reeds de beschikking over een tablet. Er is niet gekeken of dit een iOS-, Android- of Windows-tablet is.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Sorry het is early adopter, van adopteren….

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Als je gaat zeiken doe het dan goed, het komt van ‘to adopt’ af. Early adopter is namelijk een Engels ‘gezegde’.

  En nu wegwezen met die zinloze spellingscorrecties, ja t kan soms irritant zijn maar t commentaar er op is 100x zo irritant.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Pfft, wat blijven mensen zeuren om een usb poort! Ik heb die echt in tijden al niet meer gebruikt, alles is nu toch gewoon wifi of over internet.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Zo zie je maar dat Steve Jobs, voor velen hier een heilige, het heus niet altijd bij het rechte eind had. In dit geval dus met zijn bewering dat 7 inch-tablets Dead On Arrival zijn.

 • Profielfoto
  jackybe67

  franklinvv…..de 7 inch wel, de 7,9 niet:-)

 • Profielfoto
  bjornkeizers

  De Mini is een geweldig apparaat. Ik heb hem op de launchdag gekocht, ter vervanging van de ietwat logge iPad 1. De Mini is een stuk handzamer, wat absoluut fijn is bij het lezen op de bank of in bed.

  Een retinascherm zou mooi zijn, maar als iPad 1 bezitter was ik toch een niet-retina scherm gewend.

  Wel opmerkelijk dat men meer batterijduur wil. Hij gaat bij mij lekker lang mee, zelfs met wat gaming erbij. Uit die testjes die ik gelezen heb blijkt ook dat de iPads langer meegaan dan vergelijkbare Android-tablets. Ik heb in ieder geval geen klachten, maar meer batterijduur is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

 • Profielfoto
  donut

  ik zou wel een sd cardslot willen om het geheugen uit te breiden…
  Een GPS -ook in het wifi model.

  Verder software zoals een programma als Disk-aid toevoegen zodat ik mijn SMS kan downloaden etc…

 • Profielfoto
  wwgnr

  @ I xyzyx I: ondat hed aanders zon warige boel word, zonder juiste spelling

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Als er een spellingsfoutje in een post sluipt kan je dit altijd aan de auteur melden. We zijn blij met OMT-bezoekers die kritisch op spelling zijn. Verzoek is wel om dit via een privébericht aan de auteur te doen. Deze stuur je door op de naam van de auteur boven de post te klikken en te kiezen voor ‘Stuur een bericht’.
  .
  Dank!

 • Profielfoto
  MacBooky

  hmmm, er zitten stereo speakers in, voor de usb poort en sd card zijn adapters en met de batterij is niets aan de hand. Move on

 • Profielfoto
  Maikelw

  Doe mij die mini maar!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  franklinvv…..de 7 inch wel, de 7,9 niet:-)

  Lulkoek. Steve Jobs zei simpelweg dat 10 inch de minimale grootte was voor een werkbare tablet. Hij zei niet dat 7,9 inch de minimale grootte was. De iPad mini is gewoon een 7 inch-tablet.

  There are clear limits of how close you can physically place elements on a touch screen before users cannot reliably tap, flick or pinch them. This is one of the key reasons we think the 10-inch screen size is the minimum size required to create great tablet apps.

  Ga nou niet weer proberen om Steve Jobs met non-argumenten op een voetstuk te zetten. Hij had heus niet altijd gelijk.:)
  .
  Phil Schiller heeft niet voor niets geprobeerd om Steve Jobs te overtuigen:

  Having used a Samsung Galaxy, I tend to agree with many of the comments below (except moving off the iPad). I believe there will be a 7″ market and we should do one. I expressed this to Steve several times since Thanksgiving and he seemed very receptive the last time. I found email, books, facebook and video very compelling on a 7″. Web browsing is definitely the weakest point, but still usable.

 • Profielfoto
  Spongebob

  Ik wacht op de retina versie. Pas dan is de iPad mini hier welkom

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik wacht op de retina versie. Pas dan is de iPad mini hier welkom

  Ik ook, probleem is alleen dat wanneer de mini retina krijgt (het aantal pixels keer 2 in beide richtingen) het scherm evenveel pixels als de normale iPad heeft. Dan is ‘ie dus scherper dan de reguliere iPad (door ’t kleinere scherm). En een scherper scherm voor een goedkoper product? Geen ‘Apple-style’ als ’t mij vraagt.. (helaas)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  De Mini is een geweldig apparaat.

  ik sluit me geheel bij bjornkeizers aan! Retina niet belangrijk, formaat heerlijk handzaam, past in een jaszak, batterij supergoed, usb heb je al via verloop, procesoor snel genoeg, prijs okee.

  Alhoewel 1 ding:
  ik snap niet waarom de Apps Weer, Aandelen, Calculator, Kompas en Voice Memo in Godsnaam NIET op een iPad staan maar wel op een iPhone???
  Gelukkig zet je die er snel en makkelijk op, maar dan moet je wel jailbreaken.

 • Profielfoto
  plonserd

  Trotse eigenaar van een 16GB iPad mini wifi only.

  Gebrek aan retina is het enige minpuntje dat ik tot nu toe kan bedenken, maar het was geen reden om ‘m nog niet aan te schaffen.. De voordelen wegen meer op dan dat 1 kleine nadeeltje..

  M’n volgende iPad wordt weer een mini, hopelijk mét retina, en dan ineens 64 gig+3G.

  Qua batterijduur ben ik erg tevreden, ik moet ‘m bijna elke dag aan de lader hangen, maar dat zegt meer over hoeveel ik ‘m gebruik dan over de batterijduur:p
  M’n Macbook Pro ligt zowat stof te vangen ondertussen..

  Het enige waarvoor ik een snellere processor zou willen is voor de app Auria, maar voor de rest loop ik helemaal niet tegen beperkingen aan. Ik speel vlot games zoals GTA Vice City, draai zware muzikale apps, en de mini doet het allemaal met gemak.

 • Profielfoto
  fenkikon

  Ik ben zeker geïnteresseerd in een volgend model iPad Mini. Er moet dan wel een snellere processor en Retina beeldscherm in zitten.
  Verder zou het ook schelen als Apple wat aan de prijzen gaat doen. Zoals o.a. de MBP’s goedkoper zijn geworden. Maar goed Apple kennende zal dat wel niet zo snel gebeuren.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Geen Retina is inderdaad het énige minpuntje dat ik kan verzinnen. Maar ik heb er weinig last van. De prijs is daardoor wel lekker laag. Ik heb pas een iPad gekocht toen de Mini uitkwam, de grote iPad vond ik gewoon te groot en niet makkelijk mee te nemen. De Mini stop je zo in je binnenzak. Lekker licht, heerlijk in het gebruik voor welke functie dan ook. Echt een ideaal formaat. Ik snap niet waarom sommige mensen een betere batterij willen. Die van mij gaat érg lang mee, maar misschien helpt het mee dat ik weinig apps met GPS gebruik. Ik denk eigenlijk niet dat de Mini met Retina komt. Liever prijs nog ietsje lager, bijv € 299 – dan doorbreek je de 300 euro grens.

 • Profielfoto
  Maarten Otto

  Dit is echt een geweldig apparaat. Ik mis alleen het Retina scherm. Volgende versie ga ik ook naar de 32 GB i.p.v. de 16GB. Internet onderweg werkt met door lussen van mijn Data via de iPhone.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik tether nu ook via m’n iPhone, maar de batterijduur van m’n iPad mini is zo geweldig dat ik na een tijdje met een lege iPhonebatterij zit, en een iPad waarop ik geen internet meer heb:P

 • Profielfoto
  hanshenderson

  apple for live