iCentre overweegt randgemeente Haarlem

Door: Raymon Mens - 26 reacties

Gisteren ontvingen wij van een anonieme tipgever een uitgave van het interne personeelsblad van iCentre. Hierin schrijft algemeen directeur Raymond Cohen dat de premium reseller zal vertrekken uit Haarlem en zich meer wil gaan richten op een kleine kern in de buurt van die stad.

Dat een APR het in een kleine stad goed doet blijkt volgens de directeur uit het succes van iCentre Bussum. Het filiaal in de Gooise stad met ongeveer 33.000 inwoners opende in november vorig jaar en is inmiddels erg drukbezocht.

OMT voorziet dat na er Den Haag en Haarlem meer ‘officiële’ Apple Retail Stores in middelgrote steden van ons land zullen komen. Het is twijfelachtig of er in deze steden dan nog plaats is voor APR’s. Wellicht is het voor iCentre daarom verstandig om zich meer in kleine steden te gaan vestigen.

De directeur van iCentre noemt als reden van het verdwijnen van het filiaal in Haarlem overigens niet alleen de komst van een Apple Retail Store, maar ook de herontwikkeling van de passage waar het pand van iCentre Haarlem aan grenst. De APR wil in een randgemeente van Haarlem een filiaal openen, over de precieze locatie wordt nog nagedacht.

Wij denken even mee. Schiphol Airport en Hoofddorp lijken ons mooie locaties voor een APR in de buurt van Haarlem. Wat zou jouw suggestie zijn?

[De titel en eerste alinea van dit bericht zijn na initiële publicatie aangepast om een meer realistisch beeld van de plannen van iCentre te geven]

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  iJelle

  Ik dacht zelf aan Ijmuiden, is een randgemeente.;-)

 • Profielfoto
  Tomac5

  Bloemendaal / Aerdenhout. Daar is in elk geval geld

 • Profielfoto
  macbarry

  Weg uit Bussum!

 • Profielfoto
  wouters97

  goes, hier in zeeland hebben wij er zeer weinig

 • Profielfoto
  djneo

  In Rotterdam zitten ze naast het Centrale Station, met het nieuwe station loop je bijna zo naar binnen

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  In drenthe/overijssel zou wel handig zijn.

 • Profielfoto
  polansky

  Schiphol en Utrecht CS lijken mij nou juist uitstekende plekken voor een officiële Apple Store en juist niet voor APR’s.
  .
  APR’s zouden zich veel meer op het bedrijfsleven moeten richten ipv de consumentenmarkt. Dan heb je geen winkels meer nodig en kun je diensten gaan bieden die Apple laat liggen.
  .
  Je kunt je als APR wel richten op wat kleinere kernen zoals bijvoorbeeld Doetinchem, maar zodra er een Apple Store in Arnhem of Enchede zou komen gaat toch iedereen naar de officiele apple winkel en laat dan alsnog die ‘nep’ winkel links liggen.
  .
  Als Apple meer winkels wil gaan openen is Nederland domweg te klein voor APR’s. Iedereen heeft wel een auto om voor de ‘echte’ apple winkel 20 minuten in de auto te zitten.

 • Profielfoto
  queenfan

  In drenthe/overijssel zou wel handig zijn.

  Er zit een in Assen en volgens mij ook in Emmen.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Stop alsjeblieft met “In [mijn woonplaats] is zou handig zijn.” enzo. Echt verschrikkelijk irritant. Denk eens na man!

  @Naut In Zwolle zit toch Xando? Is ook een APR!

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  WTF! Als ik mijn bovenstaande bericht wil bewerken krijg ik dit:

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Oh bedankt:P nooit geweten!

 • Profielfoto
  iPredict

  @macbarry niet weg uit bussum;) why?

 • Profielfoto
  Jojo890

  Vraag me af wie er nou Apple spullen gaat kopen op schiphol.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In elk geval beneden Haarlem. Tussen Haarlem en Alkmaar zit al iCentre in Uitgeest (de oervestiging en hoofdkantoor) direct naast de A9 snelweg.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Vraag me af wie er nou Apple spullen gaat kopen op schiphol.

  Taxfree

 • Profielfoto
  iJelle

  @MacAanZee

  Toch vormt het Noordzeekanaal een barriere. Gemeente Velsen (60.000 inwoners) heeft op dit moment geen APR, met Haarlem als nu dichtstbijzijnde. In de kernen Santpoort-Zuid en Velsen-Zuid zit veel geld, maar ook IJmuiden is groeiende en is recent goed opgeknapt. Daarnaast worden er in IJmuiden (al jaren) plannen gemaakt voor een nieuw winkelcentrum. Recent is de gemeenteraad akkoord gegaan met een concrete kwaliteitsimpuls van twee miljoen euro. Zal mij niets verbazen als iCentre binnenkort daar een vestiging opent.

  Hoofddorp is overigens ook een zeer logisch keuze, met een groot winkelcentrum en een regiofunctie. Toch valt dan een groot gedeelte weg.

  Ik denk niet dat iCentre een vestiging opent op Schiphol vanwege het risico dat Apple binnenkort ook daar een Apple Store opent.

 • Profielfoto
  KiDo

  Ok, vorige maand las ik een nogal ongeloofwaardig artikel op nu.nl over een mogelijke apple store in Haarlem, nu gaan mensen er ook nog echt vanuit?
  ik vond het toen al onzinnig. Wat heeft Haarlem nou te bieden voor Apple? Ze zitten vlak naast Amsterdam, en zo veelzeggend is Haarlem (naar mijn mening) nou ook weer niet? Schiphol ok, maar dat ligt niet in de stad Haarlem dus waarom deze iCentre meneer paranoïde wordt?
  .
  Ik begin het gezeur van nu.nl de laatste tijd sowieso zat te worden, ze plaatsen hoe langer hoe vaker berichten die gebaseerd zijn op geruchten, maar in een context alsof het ook echt zo is. Op deze manier gaan ondernemers dus keuzes maken, die totaal overbodig kunnen zijn.
  .
  Daarnaast geloof ik dat Apple toch ook eens heeft gezegd de APR’s staande te willen houden, omdat ze een andere ervaring meegeven aan hun klanten dan de AS? Ik denk dat deze meneer even geduld moet hebben, ik denk dat áls er nog een AS komt naast de nieuwe in Den Haag, dat dit dan echt een stukje verder uit de buurt zal moeten, nieuwe markten aansnijden, niet dezelfde verhuizen.

 • Profielfoto
  essiw

  @kido, nu.nl is altijd al flut geweest, ze zijn een van de snelste maar niet betrouwbare nieuws bedrijven. Het is dus handig voor snel en grappig nieuws. Ik heb vroeger regelmatig “onderzoeken” op nu.nl zien staan die gewoon kul waren of dat er maar minder dan 10 proefpersonen bij betrokken waren o.i.d. En vaak geen referenties. Dan ga je vanzelf al wel twijfelen over de betrouwbaarheid. Ze plaatsen gewoon alles wat ze vinden en zo snel mogelijk, dat is natuurlijk niet slecht, maar je moet er wel zelf bij blijven nadenken;)
  Overigens waren er volgensmij meer hints naar haarlem dan alleen nu.nl

 • Profielfoto
  michielgiordano

  Hoezo nepwinkels? Een AppleStore is idd mooier maar een goede APR is veel persoonlijker. Er wordt echt verkocht en vaak zijn er leukere deals mogelijk plus qua accessoires zul je er veel meer variatie tegenkomen.

 • Profielfoto
  blep

  Hoofddorp ideale locatie, compact en druk winkel centrum ook met andere computershops zoals mycom.

 • Profielfoto
  Maurits Cassee

  Heemstede natuurlijk, rijke bevolking die niet per se overlapt met Haarlem (want H’stede is beter bereikbaar per auto) en op de Binnenweg is vast wel een pandje te vinden, er staat nu genoeg te huur.
  Daarnaast heeft Heemstede nog geen computerzaak dus ontbreekt directe concurrentie kunnen ze makkelijk hun overpriced accessoires verkopen.
  Hij lijkt mij niet meer dan logisch dat iCentre voor Heemstede kiest.

 • Profielfoto
  Ansems

  Ik snap niet waarom ze allemaal bij Amsterdam blijven hangen? Is niet veel logischer om er een in Eindhoven te plaatsen? Ook m.b.t. De Belgen? Of zit ik helemaal fout met m’n gedachten.?

 • Profielfoto
  polansky

  @iRepairs,
  Zo is het maar net, maar je weet toch ook dat ‘randstedelingen’ denken dat alles buiten hun provincie slechts boerenland is…

 • Profielfoto
  bluap

  iRepairs: volgens mij zit iCentre ook in Tilburg, Sneek, Emmen, Oss, Assen en Hengelo om er een paar te noemen:)
  Maar als je weet waar de grote steden zitten weet je ook waar je een óók een winkel moet starten waar mensen niet dagelijkse boodschappen doen..

 • Profielfoto
  Ansems

  @bluap in Eindhoven zelf zitten 2 iCenters maar ik bedoel dat het me slim leek om daar een “echte” Apple store neer te zetten.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  iCentre zit niet in Eindhoven. aMac daarentegen weer wel.