Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 maart 2013

Greenlight stopt rechtszaak tegen Apple

David Einhorn van investeringsbedrijf Greenlight Capital heeft besloten om per direct te stoppen met een rechtszaak die hij onlangs tegen Apple aanspande. Einhorn was boos over een voorstel dat Apple in stemming wou brengen tijdens de meest recente aandeelhoudersvergadering. Nu Apple besloten heeft dit uit te stellen is er voor Einhorn geen reden meer om de rechtszaak door te zetten.

De ruzie tussen Greenlight en Apple begon toen het laatstgenoemde bedrijf een voorstel op de agenda van de aandeelhoudersvergadering zette waarmee de uitgifte van aandelen ingedamd kon worden. Volgens Einhorn en anderen zou Apple op die manier proberen om de enorme hoeveelheid geld die het bedrijf in kas heeft voor zichzelf te houden, in plaats van het via dividend aan aandeelhouders te geven.

Een rechter stelde afgelopen week al dat Apple de stemming over het voorstel moest uitstellen omdat het onterecht gebundeld was met andere voorstellen waar aandeelhouders over moesten stemmen. Daarop werd het van de agenda gehaald. Dit was reden genoeg voor Greenlight Capital om de rechtszaak tegen Apple te laten vallen.

Apple’s CEO Tim Cook deed de actie van David Einhorn al af als een ‘malle bijzaak’. Volgens hem hebben aandeelhouders niets te vrezen van het voorstel. Daarmee is de kans groot dat het bij een volgende vergadering weer op de agenda komt te staan.

We wish people involved in this lawsuit would take this money and donate it to a good cause. This is a waste of money for all involved. It’s a silly sideshow.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greenlight stopt rechtszaak tegen Apple
Sluiten