Gameclassic Duke Nukem II naar iOS

8 reacties

Als je in de jaren 90 aan games deed, gaat er bij de volgende quote vast een belletje rinkelen. “Damn, those alien bastards are gonna pay for shooting up my ride.” Het is een van de legendarische uitspraken van 90’s gameheld Duke Nukem. Een van deze gameclassics, Duke Nukem II, komt naar iOS.

In 1993 kwam Duke Nukem II uit, destijds alleen voor PC. Twintig jaar later laten ontwikkelaars 3D Realms and Interceptor Entertainment weten dat Duke Nukem II vanaf april in de AppStore staat. Het tweede avontuur van actieheld Duke zal € 1,79 kosten en beschikbaar zijn voor iPhone en iPad.

Duke Nukem II voor iOS bevat 32 levels, kan full-screen gespeeld worden en het artwork en muziek zijn opgepoetst. Volgens de ontwikkelaar is de game-ervaring echter nog precies als toen, met “Explosive Action”, “Smooth Side Scrolling Action” en “256 Eye Popping Colors”. Bekijk de trailer hieronder.

Enkele jaren geleden kwam de opvolger van Duke Nukem II, Duke Nukem 3D, al voor iOS uit. Deze game werd matig ontvangen, voornamelijk omdat de besturing erg slecht in elkaar zat.

Zoals Duke Nukem zelf zou zeggen: Hm… so there IS life after death!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  RoBotje

  Duke nukem 1 is echt niet te doen door slechte controllers.
  Hopelijk nu beter..

 • Profielfoto
  RoBotje

  Oh nee dat was Duke Nukem 3D…

 • Profielfoto
  imathijs

  Schitterend! Heb ik jáááren terug gekocht op een diskette voor 5 gulden in een duister computerwinkeltje. Nooit uitgespeeld overigens, misschien weer een keer downloaden voor DosBox.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @RoBotje
  Inderdaad DukeNukem 3D is een waanzinnig gaaf spel (nog steeds) en door die vreselijke besturing, onspeelbaar op iOS. Jammer.

 • Profielfoto
  paulthetall

  Duke Nukem 3D is ook voor de Mac, en die is te verkrijgen/te koop via GOG.com
  Hier… Kun je het gewoon op je Mac spelen ipv je iphone of Ipad, vind ik tenminste fijner met toetsenbord en muis.

 • Profielfoto
  knekkie

  Whahahah wat een leip promo filmpje.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Wat een gave tip paulthetall… gelijk ff spelen vanavond!

 • Profielfoto
  recoiller

  Duke Nukem is in mijn ogen niet zo spectaculair.. Wolvenstein was meer een voorloper en terwijl PC gebruikers onder de indruk waren van Doom, hadden we op de Mac Marathon wat al veel verder ontwikkeld was. Van Marathon zijn 3 versies uitgekomen die als open source project gratis beschikbaar zijn voor iOS.