Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 maart 2013

Gameclassic Duke Nukem II naar iOS

Als je in de jaren 90 aan games deed, gaat er bij de volgende quote vast een belletje rinkelen. “Damn, those alien bastards are gonna pay for shooting up my ride.” Het is een van de legendarische uitspraken van 90’s gameheld Duke Nukem. Een van deze gameclassics, Duke Nukem II, komt naar iOS.

In 1993 kwam Duke Nukem II uit, destijds alleen voor PC. Twintig jaar later laten ontwikkelaars 3D Realms and Interceptor Entertainment weten dat Duke Nukem II vanaf april in de AppStore staat. Het tweede avontuur van actieheld Duke zal € 1,79 kosten en beschikbaar zijn voor iPhone en iPad.

Duke Nukem II voor iOS bevat 32 levels, kan full-screen gespeeld worden en het artwork en muziek zijn opgepoetst. Volgens de ontwikkelaar is de game-ervaring echter nog precies als toen, met “Explosive Action”, “Smooth Side Scrolling Action” en “256 Eye Popping Colors”. Bekijk de trailer hieronder.

Enkele jaren geleden kwam de opvolger van Duke Nukem II, Duke Nukem 3D, al voor iOS uit. Deze game werd matig ontvangen, voornamelijk omdat de besturing erg slecht in elkaar zat.

Zoals Duke Nukem zelf zou zeggen: Hm… so there IS life after death!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameclassic Duke Nukem II naar iOS
Sluiten