Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 maart 2013
Leestijd: 2 minuten

Gameboy emulator verstopt in iPhone-app [update]

[update]: Aaaand it’s gone. Het hieronder besproken appje is binnen no-time door Apple uit de Store verwijderd.

Heb je een iPhone en een sentimentele hang naar de GameBoy-spelletjes die je lang geleden hebt gespeeld? Lees dit artikel dan niet rustig uit maar download snel mogelijk de app Awesome Baby Names. Ja, echt, geloof ons maar, die app wil je kopen voor € 1,79, maar doe het snel, voordat Apple er achter komt dat er een GameBoy Advanced in verstopt zit!

Awesome Baby Names lijkt een onschuldig iPhone-app-je om namen te verzinnen voor je aanstaande kroost. Dit is echter niet meer dan een alterego, zo verklapt de Duitse site iPhoneBlog. Met de juiste aanrakingen op het scherm komt namelijk de ware aard van de app naar boven: een emulator voor de GameBoy Advanced.

De geheime sleutel die de GBA-emulator tevoorschijn tovert (via iPhoneBlog.de).

Denk niet dat je meteen kunt gaan gamen na installatie en ontsleuteling van de app. Je zult via een website de GBA BIOS en bijhorende ROMS voor de games moeten downloaden en via iTools (voor Mac en PC) naar de app sturen. Maar goed, da’s een kleine moeite voor de uren vroeger-was-alles-beter-speelplezier die je ervoor terugkrijgt.

http://www.youtube.com/watch?v=zsjAZDsSqy4&feature=player_embedded

Maar waarom moet ik dan zo snel zijn met downloaden zul je wellicht denken. Simpel; Nintendo heeft uiteraard geen toestemming gegeven voor de emulator. Hadden ze dat wel gedaan, dan zou Apple er zelf alsnog een stokje voor gestoken hebben, aangezien de GBA-emulator een eigen interface voor spelletjes vormt. Dat is niet toegestaan volgens de regels van de App Store.

Kortom, wees er heel snel bij als je van old-school gamen houdt want lang zal Awesome Baby Names niet meer in de App Store te vinden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameboy emulator verstopt in iPhone-app [update]
Sluiten