Exclusieve foto’s van Jobs’ terugkeer naar Apple opgedoken

Door: Raymon Mens - 13 reacties

20 december 1996 was een bijzondere dag. Op die avond zou de terugkeer van Steve Jobs naar Apple bekend gemaakt worden. Voormalig Apple-medewerker Tim Holmes zat die bewuste avond op kantoor en werd door zijn manager gevraagd om naar de aula te komen. Hij wist nog niet wat er stond te gebeuren, maar nam wel zijn camera mee.

De foto’s die hij met zijn toenmalige Apple QuickTake-camera maakte, zijn nu door Holmes online gezet op zijn Flickr-account. De 12 foto’s geven een kijkje voor en achter de schermen. Grappig detail: Jobs had een zwart jasje aan, op de foto’s lijkt dat echter paars. Dit komt door de slechte kwaliteit van de QuickTake-camera die Apple destijds maakte. Het was dan ook geen verrassing dat Jobs de verkoop van deze camera kort na zijn herintrede stopte.

Steve Jobs & Satjiv Chahil, Apple Town Hall - 12 20 96

Klik op bovenstaande foto om de volledige fotoset te bekijken.

 

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  hansman

  Hij was dus toch kardinaal;-)

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Kardinaal niet, maar wel een geflopte pc-paus. NeXT was helemaal niet geworden wat hij gehoopt had, ondanks de megalomane designfabriek en veel te hoge prijzen. OPENSTEP zou uiteindelijk overleven in OS X. En aan de andere kant Amelio die Apple in beroerde staat machteloos zag wegzinken. Het was een verwarrende tijd van gelicenceerde Mac-clones en lelijke Performa’s. Eigenlijk konden Jobs en Apple dus niet zonder elkaar en was deze hereniging onvermijdelijk.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Geflopte PC paus? Yeah right. Jullie hebben geflopte ogen daar Paars eigenlijk zwart moet zijn op bovenstaande foto.

 • Profielfoto
  Julian de Bondt

  De foto’s werken niet op mijn iphone

 • Profielfoto
  toineenzo

  JuliandeB Als je berichten vanuit een notificatie opent werken linkjes en foto’s niet. Opnieuw openen vanuit OMT app

 • Profielfoto
  Xcode

  Het is mij ontgaan dat paars in was in 1996.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Dat komt door de camera, het is in werkelijkheid heel donker paars, wat er voor ons uit ziet als zwart. Alle zwarte kleding is niet puur zwart maar een hele donkere kleur (meestal blauw of bruin, maar soms iets wat daar op lijkt zoals paars).

 • Profielfoto
  seek

  Hadden ze niet even de moeite kunnen nemen om ze door PS te halen? Wat een donkere troep, die er ook zo uit kan zien:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat jasje – het lijkt meer een vest – van Steve Jobs kan echt niet paars zijn geweest. Al is een camera nog zo slecht, de kleuren kunnen echt niet van zwart in pimpelpaars veranderen:) Je ziet hem ook naast iemand staan met zwarte kleding, die dus wel zwart is. En zelfs half in het donker is Steve’s jasje nog paars. Dat moet dus een vergissing zijn! The color purple! Vergeet niet dat er al heel snel die prachtige iMacs G3 uitkwamen in allerlei kleuren: groen, blauw, cyclaam en inderdaad ook: paars! FASHION! Evenals de bandplooibroek trouwens. die was toen toch alweer een tijdje uit de mode. Steve heeft dus niet altijd gelopen in jeans en zwarte coltrui:(

 • Profielfoto
  Planetearth

  Gasten, we gaan het toch niet over kleuren hebben.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En dan NU het kapsel van Steve…..,,:):)

 • Profielfoto
  Ir.Bob

  @MacAanZee, Reken maar dat er door slecht design van een camera zwart als paars kan worden weergegeven. Wat je hier ziet komt door een te zwak of ontbrekend infrarood filter in de camera. Een probleem wat ook nog wel eens bij moderne camera’s voorkomt zoals de Leica M8. Google daar maar eens op en je zult verbaasd zijn.
  Steve staat hier in de spotlights, en dus valt er veel IR-licht op hem. Vandaar dat zijn jasje paars is en van anderen wel zwart.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Klopt. Want zijn haar en dat van anderen hebben wel een goede dan wel betere kleur. Iemands haar verspreid het opvallende licht. Vandaar de krans van licht die je wel eens ziet rond iemands hoofd (waarmee ik dus niet bedoel dat Jobs een heilige was..:smile: .). Door die verspreiding bereiken bepaalde kleuren de camera niet. Kleding b.v. daarentegen absorbeert het licht en straalt het uit op een iets andere golflengte waarbij IR licht niet gefilterd is en de camera bereikt. Wat we hier dus zien is een verstoring van de kleuren door warmtestraling een techniek die al jaren gebruikt wordt voor opsporingen e.d.