Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 7 maart 2013

Deal tussen Intel en Apple op komst?

Chipgigant Intel is geen onbekende voor Apple. De eerste Apple-apparaten met ‘Intel Inside’ rolden in 2006 van de band. Vandaag de dag hebben praktisch alle Apple-apparaten een Intel-processor, met als uitzondering de iDevices en Apple TV.

Hoe lang deze twee nog een uitzondering op de regel vormen is maar de vraag. Vandaag publiceerde Reuters een artikel waarin een anonieme bron stelt dat Intel en Apple al enige tijd in gesprek zijn over een potentiële samenwerking, het zou gaan om onder andere Intel-chips in Apple’s iPhone. Een concreet besluit is nog niet genomen.

Intel zou een nieuw bedrijfsmodel aan het onderzoeken zijn waarin het niet alleen eigen chips fabriceert, maar ook in opdracht van andere fabrikanten werkt. Een deal met Apple zou voor beide bedrijven gunstig kunnen uitpakken. Apple wil voor de productie van chips minder afhankelijk zijn van concurrent Samsung. Intel is vooral groot in de PC-markt, deze staat al tijden onder druk.

Apple heeft de laatste tijd veel aandacht besteed aan het ontwerpen van eigen chips voor in iPhones, iPads en iPods. Intel-chips voor mobiel gebruik zijn nog zeldzaam en niet erg energie-efficient. De meest logische deal lijkt ons daarom dat Intel de door Apple ontworpen ARM-chips gaat produceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deal tussen Intel en Apple op komst?
Sluiten