Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2013
Leestijd: 1 minuut

Codeslot iOS 6.1.3 weer gekraakt

Gisteren bracht Apple iOS 6.1.3 uit. Deze update moest het codeslot weer veilig maken, nadat het mogelijk bleek dit slot met een aantal handelingen te omzeilen. Helaas voor Apple, is er weer een bypass voor het codeslot opgedoken, deze werkt nog steeds op iOS 6.1.3.

Als de iPhone gelockt is, kan er via stembediening nog steeds een nummer gebeld worden. Als de simkaart op het moment van bellen uit de telefoon verwijderd wordt, toont de telefoon de ‘Telefoon’-app met daarin onder andere de contacten. Dit ontdekte YouTube-gebruiker ‘videosdebarraquito’, hij was ook de ontdekker van eerdere passcode bypasses.

Een video op YouTube toont de procedure die nodig is om het codeslot te omzeilen. Allereerst dient er via voice dialing een nummer gebeld te worden. Op het moment dat de telefoon aan het bellen is, dient de simkaart uit de telefoon verwijderd te worden. Als het gesprek mislukt komt het menu met daarin onder andere de contacten tevoorschijn.

OMT heeft het trucje getest en kan bevestigen dat het werkt. De bypass is simpel op te lossen door voicedialing uit te zetten. Dit kan via het menu Algemeen -> Codeslot -> Voicedialing. Op Twitter melden verschillende gebruikers dat Siri voor hetzelfde doel misbruikt kan worden.

Op naar iOS 6.1.4, Apple!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Codeslot iOS 6.1.3 weer gekraakt
Sluiten