Budget Apple-winkel naar Eindhoven

Door: Raymon Mens - 18 reacties

In het Eindhovens Dagblad lezen we dat Eindhoven een nieuwe Apple-winkel krijgt. Het wordt geen Apple Retail Store of APR, maar een winkel met budget en tweedehands Apple-producten. De winkel is van de Amsterdamse firma Leapp en zal zaterdag 20 april openen.

Leapp verkoopt tweedehands Apple-producten, van Mac Pro tot iPad. De producten zijn afkomstig van grote buitenlandse winkelketens en bedrijven. Na binnenkomst worden de producten door een eigen technische dienst gereviseerd en klaargemaakt voor verkoop tegen een zacht prijsje. Het nieuw te openen filiaal in Eindhoven is de tweede winkel van het bedrijf, Leapp heeft al een winkel in Amsterdam. 

De onderneming is begonnen als webshop en opende begin vorig jaar zijn eerste winkel in Amsterdam. Al snel volgde ook van klanten buiten Groot-Amsterdam de vraag of het mogelijk was een fysieke winkel te bezoeken. Door een winkel in Eindhoven te openen wil het bedrijf aan deze vraag voldoen. Volgens een woordvoerder is voor Eindhoven gekozen omdat dit een gunstig gelegen stad in het Zuiden van het land is.

Leapp heeft plannen om verder uit te breiden, dat er naast Eindhoven meer nieuwe filialen komen is volgens de woordvoerder vrijwel zeker. Over de locaties wordt nog nagedacht.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het is wel een aardig business idee, maar je vraagt je wel af of je zelf niet beter eentje kan kopen van Marktplaats o.i.d.. Maar goed, het is net als met een occasion in dat opzicht;)! Ze vullen wel een gat, denk ik en dat blijkt ook zo.

 • Profielfoto
  Seleucus

  Voor alle duidelijkheid er zijn al 2 A-Mac store’s in Eindhoven:P

 • Profielfoto
  Ansems

  “voor Eindhoven gekozen omdat dit een gunstig gelegen stad in het Zuiden van het land is.”

  Dus Apple waar wachten we nog op?

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Een mooi, maar ook een riskant business model. Op het moment dat Apple besluit om een budgetlijn uit te brengen is de hele markt in één klap weg.
  Als ondernemer lijkt het mij erg vervelend of afhankelijk te zijn van zo’n gesloten bedrijf als Apple.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Hoezo is je markt dan in één klap weg? Je kan toch ook ‘refurbished’ budgetlijn gaan verkopen? Naast het feit dat dat me erg onwaarschijnlijk lijkt dat Apple dat zou doen, concurreren ze sowieso al met Apple op dit gebied. Apple verkoopt immers zélf refurbished producten op eBay.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  De schaal waarop Apple dat nu doet is erg klein en het is bij de massa onbekend, en bij mijn weten alleen op de Amerikaanse markt.

  Waarom riskant? Er is één reden waarom Apple producten het tweedehands zo goed doen: Als je een goedkoper Apple product wilt is het je enige optie. Dat is in tegenstelling tot andere merken. Als je een goedkoper Android wilt, dan koop je een nieuwe budget Android telefoon, genoeg keuze. Als je een goedkope Windows laptop wilt, dan neem je een goedkope Asus laptop.
  Als je een goedkope OS X laptop wilt, is tweedehands praktisch je enige keuze.

 • Profielfoto
  Bamboe

  Heb zelf 1,5 maand geleden een tweedehands iMac gekocht. Voor mail internet en tekstverwerken hoef ik niet een supersnelle bak (met bijbehorend prijskaartje). Van tevoren op tweedehandsmac.nl, MacBizz.com en Leapp.nl gekeken naar verschillend aanbod. Mij viel toen op dat Leapp toch wel erg prijzig is voor wat ze bieden. Maar als er een markt is voor ze, wens ik ze alle succes v/d wereld! Meer Mac-winkels is altijd goed voor de keuzevrijheid van consumenten!

  De iMac ik uiteindelijk bij MacBizz gekocht heb (20″,core2duo, 2,4Ghz en 4GB) zie ik nu op de site van Leapp staan voor €120,- meer dan €570,- die ik bij MacBizz betaald heb. Da’s rond 20% verschil….

 • Profielfoto
  Illiarus

  Ik heb even gekeken, maar de prijzen vallen erg tegen. Veel te duur en te oude producten, Marktplaats is een beter idee. Raar dat “Refurbished” van Apple zelf maar zeer beperkt is (edit: ik bedoel natuurlijk in NL), want dat lijkt er verdacht veel op.

 • Profielfoto
  Haike

  Die eigen technische dienst stelt volgens mij niet veel voor, we hebben daar een MB gekocht, met een rotte accu erbij. Weliswaar werd daar verder niet moeilijk over gedaan, bij omruilen, maar die machine was dus gewoon niet gezien door die zogenaamde technische dienst, voor hij de verkoop in ging.

  Ik weet niet of het nog bij hun op de site staat, maar er heeft gestaan dat alle machine bij binnenkomst uitelkaar worden gehaald, schoongemaakt, en eventueel van vervangende onderdelen wordt voorzien.

  Het is natuurlijk wel zo dat je de BTW kan aftrekken als je daar koopt en je ondernemer bent, en niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebt. Als je van een particulier koopt gaat dat niet.

 • Profielfoto
  G0erwt

  Bij computers van Apple geldt i.h.a. dat de aankoop via een particulier de goedkoopste oplossing oplevert. Een tweede goede manier is een machine over te nemen van een bedrijf dat aan het vernieuwen is. Dat zijn overigens bij MacBizz vrijwel ook altijd de koopjes. Immers, die ruilen in. Goed business model.
  Ik heb met MacBizz dan ook goede ervaringen.
  Via Tweedehandsmac is het even opletten wie wat aanbiedt. Ook daar zijn sommige aanbieders nogal aan de dure kant.
  Tenslotte is er driemaal per jaar de Appledag van Stichting Klokhuis (klokhuis.nl)

 • Profielfoto
  GrannySmith

  “De onderneming is begonnen als webshop en opende begin vorig jaar zijn eerste winkel in Amsterdam.”

  Onderneming is vrouwelijk, dus “haar”…

 • Profielfoto
  Haike

  “De onderneming is begonnen als webshop en opende begin vorig jaar zijn eerste winkel in Amsterdam.”

  Onderneming is vrouwelijk, dus “haar”…

  Gaan we tegenwoordig in het Nederlands aan vrouwelijk en mannelijke woorden doen?? Moeten we ook maar meteen weer naamvallen in ons kop stampen? Gaat deze site over taal? Of is dit een site die over computers gaat?

 • Profielfoto
  Foozy

  Gaan we tegenwoordig in het Nederlands aan vrouwelijk en mannelijke woorden doen?? Moeten we ook maar meteen weer naamvallen in ons kop stampen? Gaat deze site over taal? Of is dit een site die over computers gaat?

  Het staat gewoon kansloos, zeker als je stukjes schrijven voor een website tot beroep hebt verheven. En dat de site niet over taal gaat doet niets af aan het feit dat ’t toch echt niet klopt. Rare redenering, trouwens.

 • Profielfoto
  maartenvt

  De schaal waarop Apple dat nu doet is erg klein en het is bij de massa onbekend, en bij mijn weten alleen op de Amerikaanse markt.

  De bekendheid komt vanzelf, staan voortaan gewoon in de nederlandse apple store. http://store.apple.com/nl/search?find=gerefurbished

 • Profielfoto
  Bart van Vliet

  Voor mijn zoontje heb ik een iMac gekocht https://leapp.nl/imac.html bij Leapp. De prijs is goed, en zeker in verhouding tot de kwaliteit en de service van het bedrijf. Van mij hebben ze ook een goede beoordeling gekregen op Trustpilot, alles is zeer goed gegaan. Leuk dat er weer een winkel bij komt, zet m op Leapp. En mijn oude iMac heb ik verkocht via http://www.tweedehandsmac.nl . Een betrouwbare site en je handelt met betrouwbare mensen.

 • Profielfoto
  Davidv

  volgens mij kun je daar alleen sterk verouderde modelen krijgen?

 • Profielfoto
  Davidv

  de korting valt ook nog wel mee je kunt beter een nieuwe kopen