Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 5 maart 2013
Leestijd: 2 minuten

Bouwt Apple SSD’s voor nieuwe Mac Pro?

Echt vrolijk werden we al tijden niet meer van de Mac Pro. Wat ooit Apple’s vlaggenschip was gleed in de afgelopen jaren af tot de minst vernieuwde Mac van de 21e eeuw.  De laatste update van vorig jaar was zo beschamend dat de ‘nieuw’-badge er na een paar dagen al vanaf gehaald werd in de Online Apple Store. Inmiddels is de Mac Pro zelfs helemaal niet meer verkrijgbaar in Apple’s Europese winkels. Gelukkig zijn er berichten die hoop geven op een heropstanding van wat ooit Apple’s krachtigste Mac was, zo ook vandaag.

De techsite Bright Side of News meldt dat er op dit moment Solid State Drives (SSD’s) met 2 TB aan opslagruimte gemaakt worden voor Apple. Redacteuren van de site kwamen de schijven, voorzien van een sticker met Apple-logo, per toeval op het spoor tijdens een rondreis langs technologiefabrieken in China. Volgens de site gaat het om SSD’s in een 3,5 inch-behuizing met SATA-aansluiting.

De Mac Pro is de enige Mac waar nog 3,5-inch schijven in passen. Dat de ontdekte SSD’s dus voor de Pro bedoeld zijn lijkt daarmee evident. In landen waar het huidige model nog verkocht wordt biedt Apple de optie om de toren te voorzien van maximaal vier SSD’s van 512 GB. De nieuwe schijven zouden de capaciteit van de huidige Mac Pro daarmee kunnen uitbreiden tot 8 TB aan supersnelle Flash-opslagruimte. Toch lijkt het meer voor de hand liggen dat de schijven bedoeld zijn voor een nieuwe model.

Geruchten over een compleet nieuwe Mac Pro begonnen kort na de teleurstellende update van vorig jaar toen Tim Cook Mac Pro-gebruikers ‘something really great‘ in 2013 beloofde. Vervolgens werden er verwijzingen naar een nieuw model gevonden in de code van OS X Mountain Lion. Ook de ondersteuning in OS X van nieuwe grafische kaarten én de belofte die een Franse distributeur van Apple gekregen zou hebben voor een nieuwe Mac Pro in de lente van 2013 scheppen hoop. Alleen de late uitkomst van de nieuwste generatie Intel-processors lijkt een nieuwe Pro-krachtpatser-Mac nog in de weg te kunnen staan.

Heb jij het geduld voor een nieuwe Mac Pro kunnen opbrengen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Bouwt Apple SSD’s voor nieuwe Mac Pro?
Sluiten