Binnenkort eerste ‘iPad-film’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Dat een film kijken op je iPad mogelijk is met bijvoorbeeld de Pathé Thuis-app (hier onze review) wist je waarschijnlijk al. Vandaag gaan we een stapje verder, een film met iPad als second screen. De Nederlandse bioscoopfilm APP is de eerste film die dit concept toe gaat passen.

Tijdens de volledige film zijn, via een app op het tweede scherm, parallelle verhaallijnen en unieke content te zien. De makers spreken van een wereldwijde primeur waarin een secondscreen-app gekoppeld wordt aan een feature film. Omdat in bioscoopzalen geen internet is, werkt de app tijdens de film zonder internet. Door middel van een audiowatermerk, dat niet hoorbaar is voor publiek, weet de app wanneer welke extra content moet starten.

De film gaat over een jonge psychologiestudente die na een wild avondje stappen ineens een vreemde app ‘IRIS’ op haar smartphone aantreft. De app blijkt een soort Siri te zijn, maar dan één die echt overal antwoord op weet. Zelfs op zeer persoonlijke vragen. Als ze via IRIS cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat IRIS meer is dan een handige app…

Overigens is het niet verplicht om een iPad of smartphone mee te nemen naar deze film, de makers beweren dat de film ook zonder tweede scherm prima te volgen is. De film zou daarvoor genoeg op zichzelf staan.

Detail: Ondanks dat de app IRIS heet, en er dus een connectie met Siri of Apple te verwachten valt, prijkt het logo van Samsung op de poster. Ook de telefoons in de film zijn niet van Apple.

APP de film is vanaf 4 april in de bioscoop, bekijk de trailer hieronder:

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  diendea

  Ja lijkt me vette film!

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik vind het al vervelend om verblind te worden door smsende mensen in de bios.

  Laatstaan als iemand op zijn ipad of laptop zijn mail aan het checken is tijdens de film. En dat gebeurt vaker dan je denkt in Rotterdam.

  Deze film gaat dit gedrag nog eens extra aanmoedigen. Ik ben benieuwd hoeveel je echt mee krijgt van de film.

  Is IRIS de naam van het slimmere nichtje dat iedereen kent onder de naam Google Now?

 • Profielfoto
  Rickje

  Nee, IRIS is SIRI achterstevoren geschreven.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Na de popcorn, de ritselende zakken chips, bekers drank die in de weg staan, gsm’s die gaan rinkelen, buurman/buurvrouw die het nodig vinden om te gaan sms’en; nu verblind worden door iPads die aanfloepen. Ik heb het bioscoopbezoek al jaren geleden opgegeven omdat je nergens nog ongestoord kan genieten van een avondje film, behalve thuis. Dus neen, ik zit er niet op te wachten.

 • Profielfoto
  Bloem87

  Ik sta te popelen!

 • Profielfoto
  quincyt

  Detail: Ondanks dat de app IRIS heet, en er dus een connectie met Siri of Apple te verwachten valt, prijkt het logo van Samsung op de poster. Ook de telefoons in de film zijn niet van Apple.

  Dus de film gaat over pratende search engine, met kwade bedoelingen, waarvan de naam omgedraaid Siri is en er wordt alleen Android in de film gebruikt… Was die connectie met Apple er maar, dan had ik er een beter gevoel bij gehad;-)

  Overigens is het niet verplicht om een iPad of smartphone mee te nemen naar deze film

  Hieruit kan ik opmaken dat tablets anders dan iPad niet worden toegestaan, maar wel alle typen (als in OS) smartphones?

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Lijkt me een irritante ervaring als je achterin de bios zit, al die lichtgevende schermen. Laat mij maar gewoon van de film genieten en als ik de film thuis van af de bank kijk, pak ik IMDB er wel bij voor wat informatie.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  En hoe moet ik de film volgens als ik met me iPad aan het klooien ben ?

 • Profielfoto
  Davidv

  echt vet ik ga zeker weten naar deze film. Raymon hij is trouwens niet voor de iPad.