Apple zoekt het dichter bij de grond

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Enkele weken geleden berichtten wij dat Apple druk was geweest met het verbeteren van zijn Maps-applicatie. Deze verbeteringen aan onder andere flyover en 3d-weergave vonden vooral vanuit de lucht plaats, nu zoekt Apple het echter dichter bij de grond.

Het bedrijf is namelijk op zoek naar ‚ÄėMaps Ground Truth Managers‚Äô om teams van grondmedewerkers aan te sturen. Deze grondmedewerkers moeten de kwaliteit van bijvoorbeeld de¬†satellietweergave¬†van Apple’s kaarten-applicatie vergelijken met de werkelijkheid. Een¬†stukje wereldwijde kwaliteitscontrole.

Er worden medewerkers voor praktisch de hele wereld gezocht. We zien posities voor Japan, Afrika, het Midden-Oosten, Europa, de VS en de rest van Amerika. De nieuwe manager ‘Maps Ground Truth’ wordt verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kaarten van zijn regio en heeft de beschikking over een team grondpersoneel, dat de ogen van Apple Maps moet gaan vormen.

In het najaar van 2012 moest Apple CEO Tim Cook door het stof. In een open brief bood hij zijn excuses aan voor Apple Maps, dat niet het beloofde product van wereldklasse was geworden. Cook beloofde dat Apple er alles aan zou doen om Maps te verbeteren. Het bedrijf uit Cupertino lijkt zich aan deze belofte te houden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik heb nog nooit echt problemen ondervonden met Apple Maps. Het is niet zo dat ik het een erge verbetering vind van Google Maps, want dat werkte ook goed. Alleen vind ik sommige dingen iets handiger, zoals dat hij groot aangeeft waar je af moet slaan en dergelijke.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  De vraag is dan altijd; “What’s in for the Truth Managers”?
  Bij open source projecten is dat altijd wel duidelijk, je kunt na een gezamenlijke effort gratis genieten van iets waar je aan bijgedragen hebt of heb je je 15 minutes of fame.
  Dat is hier niet, hier betaal je stevig voor je phone. Dus de vraag blijft, wat schiet de Truth Manager ermee op?

 • Profielfoto
  Buzz

  Marc: In dit geval staat er waarschijnlijk een mooi salaris tegenover voor de Apple medewerkers die zich hiermee bezig gaan houden.

 • Profielfoto
  knekkie

  Alsof alles wat niet opensource en gratis is automatisch betekend dat die je een poot uit draaien.

  Je neemt een betaald product en dienst af en daar verwacht je als gebruiker ook wat voor terug. Dat apple mensen daar extra mensen voor inzet is dan toch goed?
  Die Truth Managers zullen dat heus niet gratis doen.

 • Profielfoto
  Waffle ŗ≤†_ŗ≤†

  Dat zou handig zijn. Op het moment is de Piri Reis-kaart nog relevanter als het gaat om het vinden van de lokale Jumbo.

 • Profielfoto
  ART-hur

  De sattelietkaarten van Zuid- Frankrijk (St Tropez, St maxime) zijn onduidelijk door allemaal wolken !!!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ground truth manager……ha, ha wat een BS zeg.
  Het zal maar op je CV staan…..ja ik was jaaaaaren ground truth manager….
  Ik denk dat ze uiteindelijk toch TomTom gaan kopen….als die ground truth managers even nadenken, stemmen ze Cook zo weg met z’n allen.