Apple wederom meest waardevolle merk

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Consultancybureau Brand Finance stelt elk jaar een top 500 van de meest waardevolle merken wereldwijd samen. In 2011 verscheel Apple voor het eerst in de top 10 van deze index. In 2012 stootte het Google van de troon. In de meest recente uitgave van de ‘Global 500’ is Apple voor het tweede jaar op rij het meest waardevolle merk.

Volgens het rapport vanĀ Brand Finance is het merk ‘Apple’ anno 2013 goed voor een waarde van 87 miljard dollar, een toename van ruim 17 miljard tegenover 2012. Op de tweede plaats is Apple-rivaal Samsung te vinden. De Koreanen hijgen met een merkwaarde van 58 miljard dollar behoorlijk in Apple’s nek. Samsung heeft dit jaar Google van de tweede plaats gestoten, de zoekmachine staat nu op een derde plaats.

Het hoogst genoteerdeĀ Nederlandse merk is Shell, we vinden het olieconcern terugĀ op de twaalfde plaats. De top 10 van meest waardevolle merken wereldwijd bestaat verder uit Verizon (10), Coca Cola (9), Amazon.com (8), GE (7), IBM (6), Walmart (5) en Microsoft (4).

Ps: Als het aan onze ambitieuze publieke omroep ligt, is ‘NPO’ volgend jaar het meest waardevolle merk. “Apple, eat your heart out”.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  Allemaal leuk, maar persoonlijk zit ik meer te wachten op nieuwe powermac’s ipv die ipad/pod/phone meuk

 • Profielfoto
  McNismo

  Ehhh,…PowerMac’s?

 • Profielfoto
  applefreak020

  Wat een verassing…

  Niet dus:P

 • Profielfoto
  wensink

  volgens mij is je power mac al heel wat langer aan vervanging toe?

 • Profielfoto
  Rtaal

  Tja misschien ben je niet meer helemaal bij de tijd interFACE…

 • Profielfoto
  interFACE

  Oldtimer interface typo.
  Ik bedoelde natuurlijk een nieuwe Quadra.

 • Profielfoto
  aukem

  Zeer slechte stunt van NPO…

 • Profielfoto
  interFACE

  ‘In 2011 verscheel Apple…’

  nog een typo

 • Profielfoto
  McNismo

  Oh mijn God,…. wat zonde van het geld!!